Reklama

Reklama

Louis C.K.: 2017

(pořad)
Trailer
Komedie / Stand-up
USA, 2017, 74 min

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Louis C. K. si ve svých padesáti letech uvědomuje, že je celej svět totálně naruby a dává to okázale najevo. Nejde moc do hloubky, celou dobu bravurně balancuje na hraně a chčije všem do drinků, ale stylem "tady kapka a tomuhle zmrdovi dáme víc, ale tak, aby si toho nevšim". Všechno je tak pečlivě vyvážený, že se nemůže durdit žádná menšina, která by na základě jeho hlášky mohla žádat o odstranění pohlavní příslušnosti lidské rasy, přičemž by "on" a "ona" nahradila za "ono". Chvílema jsem se teda bál, že Louis donutí některou z divaček z prvních řad, aby zcela nedobrovolně sledovala jeho masturbaci a nechala si setřít rtěnkou lofasem, ale naštěstí k ničemu nedošlo a tak celej večer proběhnul v Trumpovskejch mantinelech (sem tam chytl někdo nějakou ženu za kundu), přičemž byla předvedena i technika prstokladu, kterou jistě #Metoo komunita velmi ocenila. Zajímavější ale bylo, jak se Louis dostával od tématu potratů (Women should be allowed to kill babies), kdy nenápadně naznačoval, že celej směr, kterej je proti potratům tak vlastně dává vzniku kriminálníkům a násilníkům (zpravidla násilník plodí násilníka), k lehce destruktivnímu já, který si myslí, že život vlastně nemá ve svý ryzí podobě smysl. Život, kterej nemá smysl žít, ale je potřeba se mít rád aspoň tak, aby se člověk nechtěl zabít. Život, ve kterym je všechno hrozně pomíjivý, škola, kterou člověk skončí a vlastně ji ani nepotřebuje, rodina, kterou chce založit a ona ho nakonec nemiluje, děti, který splodí, který vyrostou a zbyde jen pes, kterýho vlastně nemá ani rád...Celý to završuje tim, že není jednotná ani sexuální identita, a dokládá to příkladem, kdy mu péro v gatích šlo do vrtule z filmu Magic Mike. A nakonec je vše rozseknuto hláškou, že ani po smrti si člověk neodpočine, protože za nim nahoru může dorazit manželka...Netušim, jestli se tam Amíci jen plácali do stehen kvůli sprostejm slovům a naznačování masturbace, nebo jestli někdo pochopil, jak strašně opravdová tahle zpověď byla a že né každej, kdo se směje, je ve skutečnosti šťastnej. Jak říká Louis: "Jen to tady přetrpět a pak trpět někde jinde." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Síce predchádzajúci stand-up sa mi páčil viac, ale Louis C.K to vie. Trefné, vulgárne. Pôsobí viac uvoľnene a viacej otvorene. Hoci nikdy nemal vyslovene problém hovoriť o veciach o ktorých normálne ľudia nerozprávajú. Po skvelom Bilovi Burrovi ma aj tento špeciál od Netflixu neuveriteľne potešil. ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Louis se víceméně drží svých témat. Jak psali jiní, má i lepší stand-upy. Stále ale dokáže překvapit vtipnou pointou (konec filmu Magic Mike, mimochodem, já ten film také neviděl do konce ehm...). Asi nejvíc mu sedí glosování vztahů- ať už jsou to vztahy na celý život (výtečné: She's the love of my death), nefunkční vztahy, jež musí zaniknout jako mýdlová bublina, či pečlivá elaborace hate mailů po rozchodu (přiznejte se, přátelé, kdo z nás někdy nenapsal alespoň jeden mailový post-break-up apocalyptic román?). ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Nechme komikovy současné aféry stranou a soustřeďme se pouze na jeho profesionální výkon. Pokud to dokážete zjistíte, že C.K. pořád umí a vypráví jednu povedenou historku za druhou svým jedinečným, suverénním způsobem, díky kterému mu uvěřite i ty příběhy, které jsou evidentně smyšlené, či hodně přitažené za vlasy. Najde se i pár slabších momentů, ale i s pár chybami jde o vysoce kvalitní stand up vystoupení, které potvrzuje komikovu pozici mezi nejlepšími baviči současnosti. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Těžko zůstat objektivní, když tuhle show jsem měl možnost vidět a slyšet naživo v Kongresovém centru. Zážitek to byl obrovský, protože Louie s charismatem sympatického strejčka od vedle dokáže i primitivní vtípky podat nesmírně legračním a vlastně i docela inteligentním způsobem. Žádný jiný komik nedokáže takhle bezprostředně vyprávět o naprosto reálných životních situacích způsobem, který by dokázal diváka takhle pobavit a zároveň ho přinutit uznale pokývat hlavou, že takhle ten život skutečně chodí... 9/10 ()

Reklama

Reklama