Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (819)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"This is fucking suicide." "Well, that's kind of our job." ________ Aneb co se nestane, když vám dá král korporativního fašismu Mickey Mouse jakožto respektovanýmu tvůrci a režisérovi takovejch kultovních klasik jako 'Scooby Doo: Nespoutané příšery' (neironicky) padáka za to, že jste před pár lety na Twitter napsali perverzní vtípek o pedofilech a znásilňování dětí. Jenže pošuk James Gunn má v piči a je prostě někde jinde, a Disneymu tímto ambiciózním projektem posílá fakáč a vysmátej úšklebek k tomu.... 'The Suicide Squad' je - narozdíl od svý původní adaptace - nefalšovaná R-ková komiksová čurina, která ale v jistých hlediskách promarnila svůj jedinečný potenciál být víc bizarnějším a komickým odvazem jako její nevlastní marveláčtí sourozenci 'Strážci galaxie Vol. 1 a 2', poněvadž Gunn získal od studia Warner Bros. naprosto nebývalý privilegium natočit si film k obrazu svýmu. Přesto nejde jakkoliv popřít fakt, že James Gunn, v zájmu přinést divákům skutečně nevšední a zcela neotřelý zážitek, zabrouzdal do těch největších obskurností, který kdy mohlo komiksový médium nabídnout. Tahle komiksovka navíc dostála svého názvu a postavy zde nekompromisně chcípaj jak na běžícím pásu a vulgárně držkujou víc jak ostravskej dlaždič - a divák tak buď může nevěřícně kroutit hlavou nad vší tou absurditou, anebo se kolektivně popadat smíchy za panděro.... A kdo je vůbec můj nejoblíbenější člen týmu? Žádný, jelikož jsem si je zamiloval všecky. Gunn totiž barvitě vykreslil temperament všech antihrdinů, kteří jsou ve své charakterní podstatě archetypální bandou nesourodých kriminálníků - a samozřejmě do nich obsadil neméně charismatické herce (Idris Elba top, Margot Robbie jako vždy k sežrání). Snímek navíc překvapivě akcentuje historickou problematiku, kdy vláda USA v minulosti ovlivňovala skrze tajné služby politickou situaci v cizích zemích ve svůj vlastní prospěch - nejčastěji pak v Jižní Americe. Akorát jsem očekával, že Gunn víc inovativně využije svůj vytříbený hudební vkus - soundtrack byl tudíž chtě nechtě ochuzen - ovšem to je jeden z mála deficitů, který jsou celkem irelevantní.... Každopádně, Jakub Zbraň divákům naservíroval prvotřídní žánrovej blockbuster, který zásadně není určen pro diváky bez nadhledu a optimismu v krvi, páč kadence jízlivý nadsázky a sentimentality je zde doslova sebevražedná. Poselství o tom, že superhrdinou může být i ten největší loser a outsider - dokonce i retardovaný žraločí muž, holka jejíž nejlepší kámoš je myš, anebo introvertní bulimik který denně zvrací barevný puntíky - upřímně zahřeje u srdíčka. 'The Suicide Squad' je tak dalším úžasným exemplářem toho, že pokud studio nechá tvůrci volnou ruku, dějou se divy. Verze z roku 2016 se může jít klouzat.... // VERDIKT: 8,1 mořských hvězdiček z 10 // ☠️🦈🐭🔫🤡🤹⭐ ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Dejte Jamesi Gunnovi volnou ruku, obskurní postavy a on vám naservíruje užasný příběh o vyvrhelech společnosti a zločincích. Tak akorát vtipné a tragické pojetí vystřeního uskupení, které je vysláno na sebevražednou misi. Celý je to uvědomělý, šílený, hravý a má to styl. Skvěle prokreslené a napsané postavy, které si zamilujete nebo přinejmenším pochopíte. K tomu užasný vizuál poutavá akce a střízlivý pohled na absurditu superhdinských komiksovek. Víc Gunna a víc bizarních postav z komiksové historie prosím. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Velký skok v rámci značky i při pozitivních očekáváních, ale stejně bych rád viděl ještě o schod sevřenější výsledek. Gunnovy hrátky se Strážci galaxie totiž baštím i s navijákem a když si z nabídky DC sám vybral sebranku podobných existencí, čekal jsem úplně nový směr, který převrátí tendence celého tamního vesmíru. Jenže při problematické kampani a nedostatečném oddělení se od nevydařeného prvního dílu se finančně nezadařilo. Samotný film ale baví, intenzivně pere do diváka jeden gag za druhým, někdy až tak moc, že se z krve, nadávek a vůbec těženého ratingu trochu motá hlava. Mezi kouzelným King Sharkem, do poslední vteřiny využitými cameo roličkami nebo ze řetězu utržené Harley, kterou scénář konečně pozvedá tam, kde už měla několik filmů být, je totiž i dost vtipů nedotažených, přehnaně pubertálních nebo (a to zamrzí nejvíc) z dálky viděných a kvůli tomu zdržujících. Rád leccos odpustím pro ten pocit, že takhle nějak by týmovky o zbloudilcích na odstřel měly vypadat, ale jen za cenu, že jsou to komedie víc než komiksovky a vyčnívají tak ve zcela specifickém směru, do kterého nikdy úplně nevkročím. 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Gunn je hrozný hovado a nápadů má na rozdávání. Umí vykreslit srandovní postavičky, které nechá dvě hodiny dělat pravé opaky superhdinské etiky, aniž by to začalo být nudné. I když… tendenční je to zhruba od konce první třetiny až hanba a energický tvůrce plácá páté přes deváté. Dělá sice absolutní satiru na žánr či politické klima, ale nemá ji moc o co opřít - film má navzdory vtipným dějovým přesmyčkám dost rutinní a přímočarou výstavbu a poslušně následuje klasický emocionální vývoj dvou klíčových postav (Idrise Elby a hlavně Daniely Melchior, která je srdcem filmu a jasně nejzajímavějším charakterem, nejen díky impozantní vizáži představitelky); kritika USA moc novátorská není a téma odepsaných looserů, kteří si přece zaslouží trochu lásky, mizí ve změti bujarého kosení, požírání a rozčtvrcování, kde většina katů prostě nemá uchopitelné charaktery. Možná ještě King Shark (opět díky vztahu s postavou Melchior), jenž ale slouží jednoduchému situačnímu humoru, do něhož se drolí i celek. Akční scény jsou navíc dost odfláklé, také mají čistě parodický účinek, i když kaiju hvězdice je super a má skvělé hororové vlastnosti. Je to parodie s dost bídnými pokusy o seriózní sdělení a emoce, navrch s nevyrovnaným humorem. Gunn chvíli pálí jednu petardu za druhou a tvoří roztomilé situace, ale následně se zastavuje na místě a své aktéry nikam neposouvá - Peacemaker jako by jen občas vykročil ze stínu (a potřebuje k tomu o dvě čísla menší tričko a bílé spodky) a Margot Robbie mě tu poprvé nebavila (respektive Harley). Přitom to není vůbec marné, několik “bože!” jsem z pozitivního údivu nad Gunnovou neurvalostí skrz úsměv procedil. 65 % ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tohle byla paráda. Ten film je samozřejmě velký úlet a je zde tolik věcí, které by normálně neměly fungovat, zvláště u mě, toto obvykle není úplně můj šálek čaje, ale ono to vážně funguje na 100%, jelikož z filmu jde cítit čirá radost z filmařiny a filmu nechybí srdíčko, což je zvláštní říct u filmu, kde hlavním záporákem je obří mořská hvězda a lidský žralok zde trhá lidi napůl. Skvělý výběr hrdinů, z nichž každý dostane ten svůj moment, ve kterém může zazářit a každý má nějaký svůj účel. Najmout Jamese Gunna byl nejlepší nápad DC posledních let. Bavila jsem se od začátku do konce. Vážně skvělý kino zážitek. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Cca v čase 01:42:00 je blízký záběr na Ratcatcher 2 (Daniela Melchior), jak zvedá nástroj na ovládání krys. V následujícím záběru ale nástroj chybí. (Esszed)
  • První R-kový film natočený na kamery s certifikací od IMAXu (konkrétně na kamery Red Komodo IMAX) ve formátu určeném pro kina IMAX. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama