Reklama

Reklama

Když skupina X-Menů vyrazí na celkem rutinní záchrannou misi na oběžné dráze k ohrožené posádce raketoplánu, zdá se, že mají vše pod kontrolou a operace probíhá zdárně. Ale zdání klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasažena neznámou a smrtící kosmickou silou, která ji promění v jednoho z nejsilnějších mutantů. I s podporou ostatních X-Menů Jean zápasí nejen se svou nově nabitou a nestabilní silou, ale i se svými osobními démony. Postupně se dostává do děsivé spirály a ztrácí nad sebou kontrolu. Navíc její myšlení začíná ovlivňovat tajemná postava (Jessica Chastain), která přichází s nebezpečnými návrhy na využití její ničivé síly. Grey se mění v Dark Phoenix a stává se hrozbou nejen pro své nyní již bývalé přátele z řad mutantů, ale pro celou planetu. X-Meni tak musí čelit svému nejbližšímu i nejničivějšímu nepříteli – jednomu z nich. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (602)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Z Jean Grey se stala Dark Phoenix a ostatní X-Meni ji po dobrém nezkrotí. Mají ale proti své bývalé parťačce vůbec šanci? A co když o její nové síly stojí ještě někdo mnohem nebezpečnější? Noví X-Meni se vrací ke svým kořenům a víc než na akci se pokoušejí spoléhat na zajímavé postavy a vývoj jejich charakterů. Daří se to tak napůl, bohužel překvapivě solidně režírujícímu Simonu Kinbergovi podráží nohy mnohdy ne moc dobří herci a přespříliš uspěchaný příběh. Pár silných emotivních momentů tu ale také je a finále ve vlaku patří mezi vůbec nejlepší akce, jaké jsme kdy v X-Menech viděli. Čekal jsem to o dost horší. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

X-Men se vrátili tam, kde začínali, a Dark Phoenix je super film hlavně díky tomu, že mu stejně jako prvním dvěma Singerovým snímkům tak záleží na postavách. Prim opět hrají dialogy a emoce a akční scény slouží hlavně jako efektní cesta vedoucí právě k tomu, co mutantí ságu kdysi odlišilo od ostatních komiksových filmů a udělalo z ní dospělou podívanou s prostorem pro zamyšlení. Kdyby se scénář Dark Phoenix podařilo napsat a natočit v roce 2006 namísto Posledního vzdoru, byl by to úžasný závěr trilogie. Takhle je to úžasný závěr trochu rozkolísané a zmatené ságy, která se sice postupně jaksi ztratila sama v sobě, ale vždy se dokázala najít. Po herecké stránce nemám co vytknout, z příběhu bych samozřejmě kromě Jean rád vyzdvihl chybujícího Profesora X, no a režijně mě Simon Kinberg potěšil stejně jako scenárista - teď nemluvím jen o božím vlakovém finále, ale hlavně o tom všudypřítomném napětí a oprávněném pocitu osudovosti, který se mu (i díky Zimmerově hudbě) podařilo vyvolat. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 252.4 miliónov $ | First Class kedysi nasadili laťku tak vysoko, že toto nám jednoducho nemôže stačiť. Už v roku 2016 som u Apocalypse napísal, že som komixami presýtený. Naviac, X-fakor premyslenosti, a filozofickej hĺbky, kôli ktorému som mal túto sériu rád, je definitívne preč. Smútim, pretože som mal túto skvadru hercov naozaj rád, a veru, je takmer isté, že to bol ich posledný kus... :( ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený a parádně ohudebněný - o tom žádná. Dokonce i herci se většinou snaží hrát. Smutný je na tom ale fakt, že nemají co. Scénář je totiž plnej klišoidních replik a okoukanejch situací (s výjimkou asi dvou), který prostě svým obsahem nemají šanci zaujmout. Celej film mi tak bylo vcelku jedno co se se Sansou stane, protože vývoj jejího charakteru mi přišel hrozně zkratkovitej a nevěrohodnej. Škoda. První X-Meni za posledních třináct let, u kterých vím, že se na ně znova nejspíš nikdy nebudu chtít podívat. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Ani zdaleka nejde o takový průser, jak všude pročítám či slyším. Akce je parádní (využití schopností moc potěšilo), Zimmerova hudba správně epická a stále to má několik hereckých es (McAvoy či Fassbender), které to táhnou kupředu. Zápletka se bortí pod nezvládnutou dramaturgií a ústřední postava (Sophie Turner) těžce zaostává... ale nejde o žádné fiasko. Je to fajn. Ovšem... smutným faktem zůstává, že série, která komiksový žánr před lety nakopla, se loučí na průměrné notě. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (31)

  • Producent Hutch Parker uvedl, že finále se údajně mělo původně odehrávat ve vesmíru, v přetáčkách se však přesunulo zpět na Zemi. Zbytek mutantské rodiny totiž nebyl v třetím aktu příběhu původně příliš významný. Tvůrci přitom chtěli, aby právě vliv ostatních motivoval Jean Grey (Sophie Turner), aby přijala svou identitu. [Zdroj: filmozrouti.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

14.08.2019

Netflix podle čerstvých zpráv přeplatil šest dalších velkých studií a získal tak práva na nové sci-fi Pyros v hl. roli s Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Sedmilhářky). Snímek bude produkovat a… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama