Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Lovec upírů se snaží zachránit město obležené armádou příšer, které velí sám hrabě Drákula. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Démon:"Lies? In your house of God? No wonder He has abandoned you. But we love you. We couldn't be here without you. Let me... kiss you." Už první minuty seriálu si mě zaháčkovaly - krásná animace, brutální stylizované výjevy (lebky, střeva, rozpůlené děti, potoky krve a tak), zajímavé postavy. Drákula už dlouho nebyl takhle zajímavý - ultramocné monstrum ovládající temnou magii a zároveň muž, jehož motivaci chápeme. A tleskám Grahamu McTavishovi za to, jak skvěle ho nadaboval (slyšíte každou emoci) a dal mu trochu znepokojivě nelidský, ale stále sexy hlas. Tvůrci si očividně půjčovali z Drákuly s Garym Oldmanem a já jim to nezazlívám. Na straně hodných máme cynického lovce monster Trevora Belmonta (skvělý hlas Richarda Armitage), polovičního upíra Alucarda (což je Dracula napsáno naopak, haha) a čarodějku Syphu, která je oba sekýruje. Tahle sestava se mi opravdu líbí. V první krátké sérii je vidíme dát se dohromady, v druhé už se jde natvrdo proti Drákulovi a jeho bandě upírů. Po první jsem chtěla víc, u druhé mi nepřišlo úplně zvládnuté tempo (hodně se mluví, hodná parta vlastně za osm dílů nic moc nestihne udělat a jejich postavy nejsou moc rozvinuté). Zkrátka to chtělo lepšího dramaturga, aby se seriál poskládal do lepšího celku. I tak je tohle jeden z nejpříjemnějších zážitků roku a těším se, co tvůrci předvedou příště. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanouškem herní předlohy jsem už dlouho a nečekal jsem, že se někdy dočkám adaptace(přesněji třetího dílu z roku 1989 vydaného na NES). Tvůrci mají nejspíš v plánu pokračovat chronologicky a tak začali třetím dílem, který je prequelem. Adaptace dopadla velmi dobře (pravděpodobně první dobrá herní adaptace), bohužel se Netflix rozhodl k produkci pouhých čtyř dílů, nejspíše si chtěli otestovat jaký bude zájem a tak je příběh úseknutý zrovna v momentě když se začne pořádně rozjíždět(byla oznámena druhá série). Animace pěkně kombinuje západní a japonský styl animace(na animaci se podíleli především Američané a Korejci), k nejlepším scénám patří finální duel. Anglický dabing je taktéž kvalitní, Richard Armitage je v hlavní roli náležitě sarkastický a hází jednu hlášku za druhou. Velkou výtku bych měl k hudbě, která není úplně špatná, ale skladatel nejspíš vůbec neviděl scény a hudbu složil takzvaně naslepo, tudíž hudba působí moc genericky a scénám nedodává potřebný adrenalin, o to víc zamrzí když předloha má vynikající soundtrack v čele s ikonickou skladbou ,Bloody Tears která se objevuje v každém díle a očekával jsem ji i v anime, tak snad příště. 79% ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o intrigujúcich nemilosrdných upíroch veliacich nočným netvorom a pár čestných (polo)ľuďoch, ktorí sa rozhodnú pred nimi chrániť ľudstvo. Epické príbehy a skvelé dialógy o vyzretosti či melanchólii striedajú prepracované akčné scény (najlepšie sú tie reálni ľudia vs reálni ľudia, čo boli v prvej sérii, nie tie vs ľudia s výcvikom vs netvory), čo vyrážajú dych. Prvá séria o štyroch epizódach si v prvých dvoch dáva záležať na vykreslení sveta a postáv. V prvej dominuje Dracula vs. katolícka cirkev, tá druhá sa venuje čisto hlavnému kladnému hrdinovi, cynickému lovcovi netvorov, Belmontovi. Prvá séria dáva veľký priestor na vykreslenie katolíckej cirkvi ako fanatikov, ktorí si myslia, že sú neomylní a radi upaľujú ženy ako čarodejnice. V neskorších sériách toto chýba. Druhá séria ponúka Draculov dvor (v prvej sérii bol len on jediným upírom) a tak tu máme viacero kvalitných záporných postáv. Zaujmú aj forgemasters, ktorí pre Draculu budujú armádu nemŕtvych monštier. Ich rozdielna viera v jeho schopnosti vytvára pod skúsenou manipulátorkou výborné napätie. V tretej sa zoznamujeme so zvláštnym opátstvom, kde mnísi svoju vieru poňali inak. Seriál má dosť času, aby niektoré jeho postavy zreli a tak ponúkali výnimočne vyšperkované dialógy v dramatických scénach. Niektoré epizódy sú skoro celé akčné, takže seriál ponúka aj dostatok adrenalínu. Čo mi ale nesedí, je happyend v poslednej epizóde. S01 100%; S02 80%; S03 60%; S04 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První sezona je seznámení se světem. Vcelku jasně a přehledně se rýsují charaktery a připravují příběhy, které se rozvedou. S očekáváním jsem začal sledovat druhou sezonu a ta uměla vyrazit dech (především v závěru). Působivé, chytré a animací perfektně zasazené. Hudba ladí taky perfektně. Očekával jsem i trochu větší využití Drákulova dvora plného intrik a upírů s jiným názorem, ale nevadí. Třetí sezona je rozhodně lepší než první, ale působí jako další příprava na "sudou sezonu", která se rozjede. Především předposlední díl byl fenomenální, kdy se minimálně tři příběhy přiblížily ke svému vrcholu (některé i doslovně). Samotné finále pak bylo logicky zase o trochu slabší, ale to už je u seriálu celkem zvykem. Je rozhodně zajímavé, kam některé příběhy jdou a jsem zvědav, zda se vrátí Saint Germain nebo jak dlouho ještě bude Syphu a Belmonta bavit tenhle špinavý a amorální svět. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Povedal by som že aj sa seriál celkom vydaril, aj keď animácia slabá. Dielov bolo dostatok no prvé série sa mi páčili viac. Ak si mám spomenúť na videohru hral som tušim iba nejakých pár minút. Viac by som ocenil seriál z prostredia Danteho pekla. Ale ani toto spracovanie castlevanie nebolo až tak zlé. Záver poslednej série bol skoro perfektný. 3* ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné slavné herní série. (P. J. D.)

Reklama

Reklama