Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 1
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (90)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každý den na této planetě je úžasný, ale den, kdy se líhnou jepice, je jistě nejpozoruhodnějších ze všech." Tak s tímto tvrzením bych si dovolil nesouhlasit. Za mnohem úžasnější považuju den, kdy se probudím do slunečného rána, líně se protáhnu, sním švédský stůl, porazím v tenise o třídu lepšího týpka, k obědu se zaplním broskvovým kuřetem s opečenými brambůrky, zadovádím si na vodních atrakcích, po lehké večeři se pobavím u skvělého filmu, spontánně vystříknu a spokojeně usnu. Ale jestli má někdo radši jepice, tak mu to neberu. Mě tedy více bavili drbající se medvědi, včely srážené kapkami deště, sprintující leguánci, padající lenochod nebo agresivní žirafy. Přesto bych ve svém příštím životě byl nejradši hroch. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Dabing Ivan Trojan. Nooo jako začalo to jako jakýkoliv jiný přírodopisný dokument od BBC, ale když se po 10i minutách narodí malý varan a začnou na něj útočit hadi kolektivně tak, že doslova jedou za ním a po něm, tak to je jízda. Varan se zachrání jen tak, že uteče z písku na skály. Tak tohle jsem snad ještě nikde neviděl. A pak to spadne zase do takového toho standardu, kdy mám prostě ten pocit, že už jsem to někde viděl. 70% ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Vybrala jsem si tenhle film jako své dvoutisícové hodnocení a udělala jsem správně. Earth je skvěle natočený dokument, který si nehraje na extra vzdělávací a můžete se v klidu kochat těmi krásnými záběry přírody a roztomilých živočichů. Nikdy bych neřekla, že jepice dokáže být krásná a přitom zde vidím, že ano. A ani si nevzpomenu, kdy naposledy jsem se natolik nasmála při dokumentu. Viděli jste někdy, jak se perou žirafy? Jestli ne, tak to okamžitě napravte! I příběh chudáka lenochoda.. Stojí to za to. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Zas a znova dochází při sledování dokumentů z produkce BBC Earth FIlms ke kontaktu s něčim hluboko uvnitř, s něčím, co nás přesahuje. Dává nám ochutnat nové pocity poukazující na malichernost a pošetilost neustálého lidského honění se za něčím. Než se jednou vesmírem letící modrá kulička otočí kolem své osy, stane se na ní nekonečno a jeden zázrak. Z filmařského hlediska jsem měl celkem dost často = skoro pořád hudu dokořán. Časosběry, slowmotiony a makra nabízejí obrazovou podívanou jako měla Alenka v říši divů. Hudba Alexe Heffese? Top. Film doslova pro celou rodinu. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Rád bych poděkoval kinu Aero za možnost vidět film s velkým předstihem a za pozvání na předpremiéru :). Měli jsme možnost vidět prvních pár minut v originále a zbytek projekce v dabingu, díky menším technickým komplikacím:). Pro mě osobně, jednoznačně Redford. Zpět k filmu. Sérii Zázračná planeta jsem samozřejmě viděl a považuji ji za vrchol dokumentární tvorby (a také filmy od Davida Attenborougha) a za přírodopisné orgie. I tento snímek není výjimkou, krásné scenérie, podmanivá hudba, různorodost, barevnost, sranda, pecka film pro celou rodinu (spíše pro ty menší). Dokument o tom jak bychom si naší planetky měli vážit a jak je krásná. [Bio Oko] ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)
  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)

Reklama

Reklama