Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 1
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (90)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si skoro zasloužil, aby byl bez komentáře, a to přesto že ho četl Robert Redford. Jsou to slova navíc, která stejně nedokážou docenit to, co člověk vidí. Ty záběry jsou nádherné a skutečně místy berou dech. Ale s tím komentářem to najednou ztrácí na tom, jak je to silné a intenzivní samo o sobě. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Dabing Ivan Trojan. Nooo jako začalo to jako jakýkoliv jiný přírodopisný dokument od BBC, ale když se po 10i minutách narodí malý varan a začnou na něj útočit hadi kolektivně tak, že doslova jedou za ním a po něm, tak to je jízda. Varan se zachrání jen tak, že uteče z písku na skály. Tak tohle jsem snad ještě nikde neviděl. A pak to spadne zase do takového toho standardu, kdy mám prostě ten pocit, že už jsem to někde viděl. 70% ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Earth: One Amazing Day je prenádherný a obohacujúci dokument, ktorý určite stojí za pozretie. Radosť sledovať. Krásne farby prírody, zaujímavé zábery zvieratiek, úžasná hudba; ako celok to funguje dokonale. Je to estetický a filmový zážitok a zároveň sa človek niečo nové dozvie. Netušila som napríklad, že leňochody vedia plávať. Aj moje deti predškolského veku si film pozreli s veľkým záujmom. Najlepší bol ten záver: Aurora borealis, to bolo prekrásne! Balzam na dušu. V kine by to bol maximálny zážitok. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já bych trochu zmírnil to všeobecné nadšení, protože Zázračná planeta mě už dokázala rozhodně oslovit víc. Budu teď za hnidopicha, ale když ono to tak v životě prostě chodí, že touha po dokonalosti zabíjí opravdovost. Všechny ty záběry jsou tak perfektní, až jsem z toho měl dojem, že hodinu a půl čučím na animaci. No a ať mi taky nikdo neříká, že ze dvanácti tisíc DVD materiálu nešlo poskládat trošku zábavnější příběh. Abych ale jenom nesejčkoval, tak musím ocenit smysl celého projektu a taky odvahu distribuce Aerofilms, že dřív než novinářům ukázala Zemi plnému Oku očí. Jestli ani tohle kritiky nevyhubí, zůstanem tu navěky. P.S.: Redford nebo Trojan; to je asi takové dilema, jako jestli si na hokej obout brusle nebo běžky. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Děkuji Aero Films, že jsem byl mezi vyvolenými a mohl zažít předpremiéru v příjemném prostředí Bio Oka. Ivana Trojana mám jako herce rád, ale příště bych prosil s původním zněním. Zážitek z filmu totiž není tak enormní jako u Planety Země II, kde ho dabuje D. Attenborough, mimojiné bývalý manažer BBC. Většinu příběhů, především těch povedených, jsem už znal právě ze zmíněného seriálu. Lenochod a vábení.. Hadi vs. ještěři, z čehož mi šel mráz po zádech.. Neskutečnej zážitek bych ale připsal především teamu, kterému se povedlo natočit “vodní jednorožce”, dosud né moc známé savce. Pokud to mám shrnout, jedná se o takovej RECAP spojený s bonusovým materiálem. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)
  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)

Reklama

Reklama