Reklama

Reklama

Rada nad zlato

(studentský film)
  • USA Good advice is better than gold (festivalový název)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2015, 26 min

Obsahy(1)

Pohled do světa multi-level marketing finančního poradenství v České Republice. Víš, kdo ti bude radit s financemi? Víš, jakou práci ti radí vyzkoušet? Dobrá rada není zdarma, dobrá rada je nad zlato. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Užitečné téma, slabší zpracování. Byl jsem při tom, taky jsem chtěl být bohatý, taky jsem chtěl ty káry a děvky, ale naletěl jsem a teď se vám aspoň trochu pomstím. To je v pořádku, osobně jsem rád, že nad tím všichni nemávnou rukou (vychází to tak na 1 000 000:1 ve prospěch rezignovaných poražených). Kdo z nás jím někdy nebyl? Tuto otázku směřuji na lidi pod 45 (v roce 1989 nám bylo 18, podobných pastí a pastiček kolem nás různí chytráci rozeseli tisíce). GWC, Sorrena, Herbalife, diamanty, čistící prostředky, léčiva, akcie, pojištění... Podstata je, že každej MLM se ze své podstaty řítí do záhuby. Abych se vrátil k filmu - kvituju s povděkem odvahu škodit škůdcům, moc mi ale nesedí ty morality. Chudí lidi chtějí bejt prachatí, mladí se navíc chtějí pořádně bavit, jsme tak naprogramovaní, jsme tak vychovávání, jsme obklopení materialismem, více méně tomu podléháme všichni, mladí z toho ještě nestačili vystřízlivět, pro oko kamery mohl být hovadem někdo, kdo bude za pár let taky chovat včely, místo aby lanařil po hospodách číšníky. Pěšáci za to nemůžou, ksichty těch skutečných k..ev jsme tam nejspíš vůbec neviděli. Ale snaha je dostihnout tady byla a panu Charvátovi nezbývá než přát, aby měl v dalším životě o čem točit bez toho, aniž by ho to předtím stálo X desítek tisíc z vlastní kapsy. Profesi si teď napodruhé zvolil mnohem sympatičtější (můj názor), jen musí počítat s tím, že ferrari z toho nikdy nebude. Na ty naše silnice bude tohle auto stejně dobrý, jako micky z playboye pro vztah. Ve dvaceti bych tomu ale nechtěl rozumět a zajuchal bych si na mítinku OVB. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Otázky multi-levelového marketingu a premosťovacie skĺznutie do pyramídovej hry ma neminulo a tieto skúsenosti čiastočne charakterizujú môj pohľad na tento oplzlý vesmír výplodu kapitalizmu, ktorý sa mi vskutku hnusí. Nemám pocit, žeby sa autor jasne zaviazal k akejsi sebareflexívnej výpovedi, ktorá by hlbšia a vo viacerých vrstvách o OVB (ktorý je klenot finančného ošklbenstva) skúmala a najmä ľudí, ktorých vábia zatemňujúcimi okuliarmi. Ide skôr o reakciu na vzniknuté problémy týkajúce sa nej a nie o analytický hriadeľ koreňu samotnej veci. Ako študentský pokus záslužilé najmä pre otvorenie diskusie. Ako filmový projekt umelecky a informovanosťou horšie, avšak sila hlasu je dostatočne hlučná. Len aby radou nad zlato neprerástla kampaň s jednotémativným profitom do žiariacej budúcnosti, ktorá môže autora silno zaviazať na špagát. ()

Reklama

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu kritzovat formu, protože je to studentský film. Takže tady řečijako nelíbí se mi kamera neobstojí. Co stojí za vyzdvihnutí je obsah. Celý film bych přirovanl k šmejdům, protože tvůrci dost riskovali, když se odvážili píchnout do sršního hnízda. Takze abych to shrnul dokument má strukturu, děj a informační hodnotu. A děcka měli fakt štěstí, že měli ve filmu toho odborníka na finančnictví z Brna, který celý dokument posouval nejmíň o 2 třídy výš. Takže za odvahu a za téma jasné ****. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na studentskej film dobrý. Víc než dobrý. V prvé řadě je to LOL, ve druhé docela smutný a pak už je to jenom naprostej nezájem a víceméně lhostejnost, minimálně ze strany někoho, kdo k tomu byl sváděnej a kdo měl už tehdy dost rozumu na to, aby řekl ne. Že ho tolik lidí nemělo, to je holt už jejich problém. Takže jestli bych tomu něco vyčetl, protože formu fakt ignoruju, za ty vynaložený prostředky to asi ani líp nešlo, tak že to dělá z jedné strany chudinky a ze druhé šmejdy. V pravdě jsou totiž šmejdy obě barikády. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to studentskej film, v podstatě ročníková práce, takže se tam dá najít hodně filmařských chyb. Ale to tomhle to samozřejmě není. Důležitý je, že to chce ukázat (a ukazuje), jaký sračky se tady u nás v podstatě legálně dějou (podobně jako u Šmejdů). Vlk z Wallstreet by zavyl zděšením, kdyby to viděl. Že to takhle funguje, jsem věděl i před dokumentem, ale přece jenom, když to někdo hodí ven veřejně, je to vždycky lepší a má to větší dopad. Jinak tahle "super firma" je asi tak nevinná, že ještě před uvedením dokumentu soudně vyhrožovali škole, aby to ani nevzniklo, no a když to vzniklo, podali žaloby a po studentovi, kterej má s nima vlastní zkušenost, chcou sto litrů. Už tohle je odpověď na to, jestli tam probíhá všechno v pořádku. A ty večírky, kde sotva zletilým zamávají balíčkem prachů, koksem, drahýma autama a nahýma ženskýma před obličejem, opravdu jenom potvrzujou firemní "kulturu". P.S.: Mimochodem pokud víte něco o projektu MikeJePan a s tím spojené společnosti Pojištění na pokuty, obzor se vám ještě rozšíří a tak nějak se vám ten kruh spojí úplně! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama