Reklama

Reklama

Taylor Swift - Look What You Made Me Do

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2017, 4:15 min

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Napadlo mě píseň podprůměrná, ale videoklip nadprůměrný, ale něco podobného tu už někdo napsal. ()

Reklama

Lyli 

všechny recenze uživatele

Taylorka. Moje oblíbená blondýna, a tenhle klip se jí povedl. Je to přesně ten trhák, co popová diva potřebuje, než vydá novou desku. Koho by to štvalo? Tak to přece je, a ona to zvládá skvěle. Image naštvané holky je fajn, i když realita bude někde jinde. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod bravúrny, zvyšok preplácané pózerstvo s nejakou myšlienkou ( v dnešnej dobe pokrytecky predhadzujúcu publiku ). Ale formálne újde. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (17)

  • Když Taylor Swift v klipu se svými parťačkami přepadá trezor společnosti nazvané „Stream Co.“, odkazuje tím na její spory se streamovacími společnostmi. V minulosti kvůli legálním sporům například neposkytovala svou hudbu aplikacím jako je Spotify či Tidal. (hansel97)
  • Na začátku videoklipu zpívá Taylor Swift: „I don't like your little games, don't like your tilted stage...“ V češtině tedy: „Nemám rád tvé malé hry, tvé nakloněné pódium...“ Následně zatáhne za jeden z náhrobků a všechny nakloněné hroby se srovnají. Jedná se o odkaz na Kanyeho Westa, s nímž vedla spor ohledně videoklipu a písně Famous (2016). Kanye totiž při své tour „Saint Pablo“ opravdu používal nakloněné pódium zavěšené ve vzduchu nad fanoušky. K tomuto sporu následně odkazuje i část videoklipu, kdy Taylor říká do telefonu: „I'm sorry, the old Taylor can't come to the phone right now. Why? Oh 'cause she's dead!“ Tedy česky: „Omlouvám se, ale stará Taylor teď nemůže mluvit. Proč? Protože je mrtvá!“ Taylor tímto poukazuje na telefonát, který s Kanye měla ohledně jejího začlenění do textu a videoklipu Famous, které následně popřela. Byla ovšem odhalena jako lhářka, jelikož si Kanyeho manželka Kim Kardashian West telefonát nahrála. (hansel97)
  • Část textu „You asked me for a place to sleep, locked me out and threw a feast...“, česky: „Požádala jsi mne o místo k přespání, zamkla mě venku a uspořádala hostinu...,“ odkazuje opět na Katy Perry a její videoklip k písni Bon Appétit (2017), ve kterém touto hostinou je doslova zpěvaččino tělo. (hansel97)

Reklama

Reklama