Reklama

Reklama

Kouzlo Laurela a Hardyho

(TV film)
  • Německo Laurel and Hardy: Die komische Liebesgeschichte von 'Dick & Doof' (více)

Obsahy(1)

Život a dílo Stana Laurela a Olivera Hardyho v unikátním dvojportrétu. Jejich grotesky rozesmívají publikum už skoro sto let. Nesourodá dvojice, kterou tvořili hubený Angličan Stan Laurel a obézní Američan Oliver Hardy má dokonce svůj fanklub nazvaní Synové pouště, který pořádá pravidelná mezinárodní setkání. Co vlastně způsobilo úspěch tohoto komického dua? V čem tkvělo jeho kouzlo? Na to se snaží najít odpověď tvůrci dokumentu. Uvidíme v něm nejen ukázky ze slavných filmů L+H (tím nejslavnějším je asi groteska „Stěhujeme piáno"), ale také vzácné archivní záběry ze soukromí a v neposlední řadě i rozhovory s jejich blízkými, fanoušky a historiky. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

nascendi

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument o nerozlučnej klasickej dvojici komikov, ktorý odhaľuje mne dosiaľ neznáme povahové črty, pracovné a životné zvyky, ktoré sú často v rozpore s obrazom, ktorý si divák vytvorí pri sledovaní ich grotesiek. Z filmového hľadiska žiaden zázrak, ide o stereotypne koncipovaný dokument, ale ako sa hovorí, nie každý deň je nedeľa. ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Nádherný a veľmi dojímavý dokumentárny film o sile priateľstva dvoch fenomenálnych komikov,ktorí sa narodili jeden pre druhého.Z mojej strany je to jeden z najkrajších dokumentov o Hollywoode, aké som kedy videla. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velkoryse zmršená šance. Dozvíme se o dvojici komiků jen pár klípků, občas - ale jen málokdy - nějakou zajímavou informaci. Dokument je otravný, jak strojově pravidelně střihá za komentář doplňující scénky z grotesek L a H, přičemž to nemá žádný význam, jen ilustrativní. Protivné je taky neustálé zdůrazňování u jinak nenápadných a nezajímavých záběrů, že tyhle ještě nikdo neviděl či že byly nedávno znovuobjeveny. Kdyby víc rozebrali jejich filmy, ale ty většinou jen přejdou. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno