Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 1

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (794)

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď to znie dosť neuveriteľne, tak v roku 2018 vzniklo iba sedem komiksových hraných filmov. Venom, Avengers 3, Ant-Man 2, Deadpool 2, Aquaman, Black Panther a animovaný Spider-Man. Ak by som mal zostavovať rebríček najlepších, tak ho bez jedinej výčitky svedomia zaradím na prvé resp. druhé (fakt si neviem vybrať medzi ním a Avengers 3). je plný bombastickej a skvele premyslenej akcie. Má super dialógy a zábavné hlášky. Vizuál je tiež super a scenár obsahuje snáď desiatky strašne dobrých, sviežich nápadov. Je to vtipné i dojemné a okamžite budete mať chuť na druhý diel. Najviac ma bavilo asi to, čo aj väčšinu ostatných divákov a to je množstvo Spider-Manov, z nich niektorí sú skutočne dosť bizarní, ale bizarní úžasným, ťažko napodobiteľným spôsobom. Je to šialená divočina. Zbožňujem ju. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pro děcka a geeky zřejmě nemalá pecka, pro ostatní film, který se dá se skřípěním zubů zkousknout. Především první polovina je relativně v pohodě, druhá polovina už je taková ta šílenost, co se dá přečkat jen s notnou dávkou trpělivosti. Nezatracoval bych to úplně, ale pokud Spidermana, tak raději toho "klasického" od Raimiho. 55% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Producenti Lord a Miller vzali komiksovou postavu z dílny Briana Michaela Bendise a je z toho animovaná pecka, která příliš nezaostává za prvním Lego příběhem. Scénář opět obsahuje množství drobných fórků a narážek pro znalce, ale na druhou stranu je velmi vstřícný i k publiku komiksově nevzdělanému. Nevíte, kdo je Miles Morales? Nevadí, mi vám to vysvětlíme (i když ne tak rychle a vtipně, jako kdo je Peter Parker). Navíc se na nás animáků hrnou mraky a u většiny je vám po kouknutí na trailer jasné, jak bude celý film vypadat. To tady neplatí a film bez problémů několikrát překvapí i svým vizuálním provedením. V akčních scénách nevadí cartoonovitá přestřelenost, jiné zase působí dojmem rozpohybované komiksové kresby, nechybí okna s dialogy či citoslovci. Při originální verzi s českými titulky jsem se zkrátka bavil nad očekávání dobře. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Souznil jsem s většinou při startu reklamní kempaně, jelikož se mi nový Spider-man čistě z pohledu animace vůbec nelíbil a tehdy by mě vůbec nenapadlo, že bych na to mohl jít do kina, spíše to ve mně žádné extra naděje nevzbuzovalo. Ovšem musím konstatovat, že Spidey od dvou oblíbených všeumětelů Lorda a Millera je film nabitý pozitivní energií, tak neuvěřitelně hravý a přeplněný neskutečnými nápady, že je teméř zázrak, že se to povedlo. Z, již zmíněné, animace mě zpočátku bolela hlava, ale po dvaceti minutách s tím člověk plně splyne a najednou to přestane vadit. Naopak se mi to začlo hodně líbit a plně chápu, proč k tomuto způsobu tvůrci přistoupili. Příběhově je to svěží taktéž, Peter Parker ve filmu je, ovšem hlavním hrdinou je Miles Morales, tolik opomíjený Spider-man na mainstreamovém poli. Jelikož sleduji, resp sledoval jsem, animovaný seriál Ultimate Spider-man, adaptace komiksové linky Web Warriors pro mne není žádnou novinkou, ovšem dovedu si představit, že na spoustu lidí v kině to může působit malinko přeplácaně - dle zdejšího hodnocení tomu ovšem nic moc nenasvědčuje a já všem mohu doporučit konečně pořádný animák pro všechny věkové skupiny, který má duši a člověku zlepší náladu. PS : Doporučuji návštěvu Cinema city a verzi s titulky, už jen proto, že na Nicolase Cage (resp jeho hlas) v kině už jen tak nenarazíte. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Sice pořád preferuju Spider-Mana v klasičtější formě, ale musím uznat, že tohle nápadité a hravé ztvárnění má něco do sebe. A to říkám jako neznalec marvelovských komiksů, který není schopný vše patřičně docenit... Přesto jsem se bavila a přijde mi to jako neotřelý a zábavný snímek, který může zaujmout i lidi nepolíbené marvelovským světem a jeho postavami. Ostatně není třeba ani příliš znát Spider-Manův příběh samotný. Tento film funguje sám o sobě. ~(3,8)~ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Po prvním protnutí dimenzí se jeden z občanů města při pohledu na dimenzionální anomálii zeptá, zda toto je od Banksyho? Naráží tím na streetového umělce s pseudonymem Banksy, který je známý svými šablonovými „graffiti“ s často politickým a společensky kritickým přesahem. (LucasAbelle)
  • Toto je druhá adaptace komiksu „Spider-Verse“. Poprvé se komiks promítl do 3. a 4. série animovaného seriálu Ultimate Spider-Man (2012-2017). (3T)
  • Marvel oficiálně přejmenoval postavu Spider-Gwen na Ghost Spider, neboť jako Spider-Gwen ji nikdo v komiksu neoslovil a používané Spider-Woman již patří jiné hrdince. (gecko)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama