Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 2

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (793)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Černošská emancipace nezná hranic. Kdo by to byl býval řekl, že si černoušci vypláčou i svého spider-mana. Na rozdíl od debilního Black Panthera to ovšem tentokrát vyšlo. Na poli animáků vysoký nadprůměr. Animák má skvělé tempo, ucházející děj a především spoustu výborně napsaných postav. Dokonce ani humor úplně neschází. Toto tvůrcům vyšlo. Film pro malé i velké, pro chytré i retardované. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Peter Parker. Kousnul mě radioaktivní pavouk a posledních 10 let jsem byl jediný Spider-Man. Jsem přesvědčený, že zbytek znáte. S velkou mocí přichází velká zodpovědnost... Stan Lee má ve filmu animované cameo, namluvil prodavače Stana, Miles Morales si u něho koupí masku Spider-Mana. Spider-Man Noir mluví hlasem, který mu propůjčil Nicolas Cage. THAT PERSON WHO HELPS OTHERS SIMPLY BECAUSE IT SHOULD OR MUST BE DONE, AND BECAUSE IT IS THE RIGHT THING TO DO, IS INDEED WITHOUT A DOUBT, A REAL SUPERHERO. -STAN LEE THANK YOU STAN LEE & STEVE DITKO FOR TELLING US WE AREN'T THE ONLY ONES. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, proste najlepší Spiderman nového tisícročia...povedzme, že spoločne s Raimiho dvojkou. Tvorcovia si dokážu brať na paškál fenomén komiksových univerz a robiť si z neho srandu takým spôsobom, že z výsledku necítiť opovrhovanie žánrom, ale naopak veľkú lásku k predlohe. Sorry Deadpool, ale tvoje prvoplánové postmoderné hefty, najmä po druhýkrát, mi pripadajú o triedu horšie a vykalkulovanejšie ako aj tie slabšie v Paralelných svetoch. Ak sa teda neviem rozhodnúť, ktorému Spajdímu udeľujem zlatú miléniovú medailu, tak za originalitu, inteligenciu podania, scenár a sympatie ju získava tento. Respektíve všetci títo borci. 90% a so smútkom v srdci dole zaokrúhľujem najmä kvôli menej prehľadnému a preplácanému finále. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

na začátku jsem si musel ověřit, jestli jestli se vážně koukám na verzi v nejvyšší kvalitě a že se mi jen neseká obraz, ale hned jsem si na zpracování zvykl. Každopádně jsem byl rozhodně nadšený tímto novým příběhem o spider-manovi a asi nejkomiksovějším filmem co jsem kdy viděl. Jediné co se mi na filmu nelíbilo byly do příběhu později dodané spidermanové postavy z jiných vesmírů, ale nebylo to tak hrozné aby to ovlivnilo moje hodnocení. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Komiksové filmy zatím vcelku působily jako chudí příbuzní. A bohužel se to často týkalo i těch nejlepších z hraných i animovaných adaptací. Protože k možnostem příběhů z komiksových sešitů, k jejich odvaze a kreativitě se často nepřiblížily ani na kilometr. Ale tentokrát Spider-Man: Paralelní světy připomněl i filmovým divákům možnosti komiksového narativu, což je vynikající. O kreativitě na poli animace ani nemluvím. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Film vyšel v prodloužené verzi Alt-Universe Cut (česky „alternativní vesmírný sestřih“), která je zvláštní v tom, že přidané scény nejsou po grafické stránce dokončené. Celková minutáž se vyšplhala na 143 minut a 31 sekund. (Rominator)
  • Když Spider-Gwen vysvětluje svůj příchod, je možné si všimnout filmového plakátu na „From Dusk Till Shaun“, který spojuje názvy filmů From Dusk Till Dawn (1996) a Shaun of the Dead (2004), přičemž stylizace vychází právě z druhého jmenovaného. (Guilemot)
  • Toto je druhá adaptace komiksu „Spider-Verse“. Poprvé se komiks promítl do 3. a 4. série animovaného seriálu Ultimate Spider-Man (2012-2017). (3T)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama