Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Kdysi se mi to líbilo podstatně více. Ale když jsem se na to podíval nyní, zase až tak skvělé to nebylo. Bylo tam pár dobrých frků a situací, ale ne zase tolik, jak bych si ve skvělé komedii představoval. Takový lepší průměr. Pozitivum bylo, že se tam nějak šíleně neksichtil a nevyváděl Eddie a mohli jsme vidět krásné tělo JLC. Takže ve finále to nebylo špatné, ale nijak extra taky ne. Howgh! ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Eddieho Murphyho. Ta absurdní sázka o jeden dolar dvou zbohatlíků, ta nemá chybu. A nejhorší na tom je, že kdyby někdo chtěl, tak přesně takový podobný děj může zařídit i ve skutečném životě. Ani bych se nedivil. Vždycky je lepší začít na ulici a postupně vyšplhat, než začít se vším a postupně vše ztratit. Film mě bavil, ale né tak, abych si ho nějak extra zapamatoval. Na zasmání dobré. Nic víc, nic míň. 75% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám hned několik mnohem oblíbenějších filmů Johna Landise, které navíc nedisponují příběhem fungujícím z větší části díky "idiot plot" a skoro až ideologickému karikování retardovanosti snobských pracháčů. Zkrátka tady jsem nějak tu "úžasnou komiku" nezaznamenal a podruhé bych se nepodíval ani kvůli Jamie Lee. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Vianočná klasika🎄. Trading Places je parádna komédia z 80's, ktorá zaujme a pobaví. Vtedy ešte nováčik Eddie Murphy, veľmi sympatický Denholm Elliott ako komorník, mladučká Jamie Lee Curtis, herecké výkony sú skvelé. Veľmi sa mi páčila aj hudba. Film je tak politicky nekorektný😁, že keby sa natáčal v dnešnej dobe, všetko by bolo úplne naopak, to len tak na okraj - táto myšlienka mi počas filmu párkrát napadla. A vlastne ani nechápem, prečo som ho doteraz nevidela. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vznikol v roku keď som sa narodila. Trochu starší, ale predsa dobrý film. Výborná zápletka, výborný scenár, skvelí herci a zábava úplne diváka tak vtiahnu do deja, že absolútne nezáleží na kvalite snímku (myslím to tak, že v HD kvalite to človek určite nenájde :-) Veľmi dobre som sa bavila... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Scénář byl původně zpracován pro "černobílou" dvojici herců Gena Wildera a Richarda Pryora. Bohužel Richard Pryor měl nehodu a doporučil Eddieho Murphyho, o kterém režisér John Landis nikdy neslyšel. (infected)
  • Úvodní titulky jsou doprovázeny hudbou z Mozartovy opery Figarova svatba. (Kulmon)
  • Frank Oz hraje postavu, která je téměř identická s tou, kterou zvárnil ve filmu The Blues Brothers (1980), které také režíroval John Landis. (don corleone)

Reklama

Reklama