Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černá zmije končí a já nostalgicky vzpomínám... Ten poslední díl byl celý takový melancholický a posmutnělý, přesto si zachoval notnou dávku parádního anglického humoru... Ostatně jako celá čtvrtá řada, která je o stupeň lepší než třetí a první, ale na paty ji šlape nejlepší dvojka. Vychytralých plánů tady bylo vychytrale hodně, což mě potěšilo, vrátil se Tim Mcinnerny, viděli jsme i Mirandu Richardson... Baldrick a Edmund jsou opět naprostí géniové a herci neztratili nic ze své herecké síly, což je příklad hlavně Hugha Laurieho, který opět hraje fenomenálně našeho známého George. Tentokrát se podíváme do zákopů první světové, což je jistě vděčné místo pro sitcom. Opět mě potěšily geniální zápletky a originální a leckdy zabijácké vtipy a situace. Hned v prvním díle, který se mi společně s druhým líbil nejvíc, jsem s překvapením zjistil že George docela dobře maluje a jak vidím, nebyl jsem jediný. Všechny epizody opět mají něco do sebe, něco čím si je zapamatujete a hlavně si všechny zaslouží plný počet. A to rozloučení proběhlo vážně nádherně, ale bylo dost smutné.... Vyzdvihnout musím i Stephena Frye a jeho kapitána Darlinga. Po druhé sérii s královnou Alžbětou druhá nejlepší série, v těsném závěsu první a nakonec třetí. Ať žije lord Edmund, řečený Černá zmije, Ať žije sluha Baldrick a Ať je pořád dostatek vychytralých plánů... Potom zakončím ještě Bestiánem. 100%. 100%. 95%. 100%. (hodnocení sérií). P.S. Bez debat vážně nejlepší role Rowana Atkinsona. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč mám vlastně rád takovýho vychcanýho parchanta jako je Zmiják? Tahle série mě morálně deklasovala a já mu vlastně držím palce při každé odporné kulišárně, kterou páchá. Autoři v předchozích dílech nasadili HODNĚ vysokou laťku pro sitcomy a je jen dobře, že poslední série je stejně dobrá jako předchozí. Osobně nejvíce se mi líbí díl Kapitán Cook, ale to je vlastně fuk, neznám ani jeden díl Černé zmije, kterej by svou kvalitou pokulhával. Nejgeniálnější série drsného i vkusného humoru. Všimněte si, že Baldrick má sice nápady debilní i na kojence, ale de facto to jsou nápady jediné a Černázmije se jimi musí řídit! Tomu říkám "nedoceněná inteligence (myšleno u Baldricka)! ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Černá zmije ze všech čtyř sérií a to hlavně díky prostředí a atmosféře I. světové války , ale také kvůli skvělým a někdy až "drtivým" dialogům! Kapitán Edmund (Atkinson) zde není už za takového podlého , všehoschopného zlosyna a jeho postava jakoby více dospěla , ovšem vše nahrazuje jeho vynikající černý humor a celé jeho snažení je podřízeno útěku z války za každou cenu. Z dalších postav musím vyzdvihnout hlavně pucfleka Baldricka , který je snad ještě lepší , než sám Atkinson a samozřejmě nesmím zapomenout na poručíka Georgeho v podání Hugha Laurieho. Pro mě je to za 90%. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... co třeba ta mbodská roklina pane? - Ano, to bylo dost nechutné. Deset tisíc tucijský bojovníků po zuby ozbrojených jen kiwi a půlkami kiwana. A místo toho abychom brali zajatce jsme udělali ovocný salát. Nejlepší a zároveň moje nejoblíbenější série s Černou zmijí. Všechny epizody (až na druhou) hodnotím všechny kolem 90 až 100% + dojemný závěr alá Butch Cassidy a Sundance Kid. ()

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Šálek kávy, Drahoušku?“ Rozloučení se starou partou (nepočítaje speciály) je náležitě dojemné. Edmund si může na svých soupelešnících brousit ostrovtip díky hodnosti, třídní příslušnost tentokrát nehraje roli. Společnost prodělala změny také v jiných ohledech, oproti třetí sérii přibylo vulgarismů a sexismu, čím se vlastně uzavírá kruh otevřený ušmudlaným středověkem. Občas menší množství vtipů tentokrát neznamená hluchá místa, ale snahu o závažnější sdělení, což je z hlediska národní hrdosti záslužné, leč pramálo zmijácké. 85% Zajímavý komentář: Gemini ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • George (Hugh Laurie) hovoří o vánočním příměří. Na Štědrý den 24. 12.1 914 vojáci obou znesvářených stran skutečně přerušili boje, vyšli do země nikoho, kde si vyměnili suvenýry, pořídili fotografie a poté se opět vrátili do svých zákopů, aby následují den začaly další boje. (Kulmon)
  • Název poslední epizody "Sbohem" je odkaz na populární píseň z první světové války, kterou v roce 1917 složili R. P. Weston a Bert Lee. (Kulmon)

Reklama

Reklama