Reklama

Reklama

Elán - Fero

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Československo, 1986, 3 min

Recenze (6)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Fero" je v poradí tretia skladba z piateho štúdiového albumu slovenskej pop rockovej hudobnej skupiny Elán. Album nesie názov "Detektívka". Vyšiel prvého novembra roku 1986 v dnes už neexistujúcom monopolnom vydavateľstve Opus. Hudbu ku songu "Fero" zložil spevák a basgitarista Jozef Ráž a text napísal Boris Filan. Postavu spolužiaka Fera v oficiálnom videoklipe stvárnil bubeník Gabriel Szabó. ** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ide o úsmevný videoklipový počin na hranici trápnosti, ale dobová verejnosť náročná nebola a tak tento príspevok môžme hodnotiť ako obstojný. Na dnes. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Elán bol v detstve mojou milovanou kapelou a táto moja náklonnosť trvala až do revolúcie, po ktorej som im odrazu akosi nedokázal prísť na chuť. Táto ich hitovka od autorskej dvojice Jozef Ráž / Boris Filan je z ich piateho albumu "Detektívka" (1986), ku ktorému mám vrelý vzťah, prameniaci zo silnej nostalgie. Úsmevné video má snahu korešpondovať s textom piesne, pričom v hlavnej role v ňom vystupuje bubeník Gabriel "Fero" Szabó. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Režie: Dušan Trančík. Opět jeden z klipů z Detektívky, tentokrát o spolužáku Ferovi. Jediné mínus jsou ty střihy, na začátku a na konci by to možná vyřešil nález pracovního materiálu se samostatnými klipy nesestříhanými k sobě, ale v některých jiných případech nevim nevim (př. divně vypadající první sloka). Před druhým refrénem si dokonce Trančík ani nevšiml toho, že Jožo místo "Idú dobré baby presne opačným smerom" omylem opět zpívá "...práve opačným smerom", což je plně odpustitelné u nějaké studiovky, ale tady by si na to měli dát pozor. Ale jinak samozřejmě výborný. P.S: K účinkujícím by se měl přidat taky bubeník Gabriel Szabó, který hraje právě toho Fera. ()

Reklama

Reklama