Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii Jak se zbavit nevěsty moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak, říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady". A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě . . . . . s někým jiným! S krásnou, sympatickou a chytrou klavíristkou Lindou! A ještě chtějí upéct svatební dort. To je něco pro svéráznou Evinu maminku. Nikdy nevzdává, vždy si ví rady a zničit cizí svatbu je ta správná výzva. S bojovnou maminkou v zádech jede Eva na společný výlet se šťastnými snoubenci. A do toho rodinná regata, závod, bratrský souboj o místo přednosty zubařské kliniky, zlovolná švagrová a jeden potrhlý operní pěvec. Třešničkou na zábavném dortu je pak fotbalový trenér v podání Matěje Rupperta. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (204)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie prostě neumíme. Zoufale nudné, bez vtipu a jediným malým překvapením (aspoň pro mne) bylo to, jak se to nakonec spárovalo. Rosamunde Pilcherová musí blednout závistí, že na podobnou ptákovinu "ze života" nepřišla sama. Protože jsem vždycky měl rád staré němé grotesky, tak jedinou hvězdu uděluji za tu dortovou bitvu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je to asi trošku ťažké hodnotiť negatívne, lebo napriek pár skutočne (alebo až neskutočne) stupídnym momentom ako je záverečné ohadzovanie tortami v slow mode alebo víťazná hymna Honzovho brata a jeho rodiny som si film celkom užil. Je to plytké, je to lacné a väčšinou to nie je nejako výrazne vtipné, ale nemal som aspoň pocit, že som pri jednotlivých scénkach ostal nemo pozerať na obrazovku, či som skutočne videl to, čo som práve videl, ako keď som sa pokúšal vidieť film Padesátka, ktorý som zatiaľ nebol schopný pozerať dlhšie než polhodinu. Utieklo to rýchlo, sledovať som to dokázal, nič ma tam nevytočilo ani nič podobné, a je to pre mňa slabý priemer. Hodnotenie: C ()

Reklama

gipper 

všechny recenze uživatele

Letní kino, pivko v ruce a kamarádku s sebou.. a ideální konstalace hvězd nad hlavou ;) Film sám o sobě nebyl nijak velkodušný, ale to tentokrát nebylo vůbec potřeba. Nasmály jsme se moc. Shodly jsme se, že místy to bylo skutečně přitažené za vlasy, ale co.. Herecké obsazení celkem fajn. Takže za mě spokojenost :) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jak se zbavit nevěsty je další z neskutečných výblitků, pocházejících z českých luhů a hájů. Trpěl jsem při tom jako pes, ale můžu si za to sám, nemám na to čumět. Každopádně, stalo se a já tomu musím dát za uši, co se do toho jen vejde. Už spoustu let nazpátek každopádně pořád nechápu, proč se většinová komediální česká tvorba musí pořád točit kolem rozvodů a nevěr. Ano, v rozvodovosti patříme sice k naprostým špičkám, v tom ovšem nevidím důvod, proč čeští scénáristé nedokážou kurva vyprávět o něčem jiném. Navíc to jsou příběhy pokaždé tak strašně mimo, že se skutečným životem nemají vůbec nic společného, buď tento společenský problém totálně bagatelizují, nebo z toho vytváří absolutně nesoudnou a naivní trapnost, že je to vše vlastně v naprostém pořádku a rozvod je v podstatě v životě každého muže a každé ženy jeden z nejkrásnějších a nejpozitivnějších zážitků. Fakt nechápu. K filmu ale již samotnému. Žánrově tato záležitost nefunguje zcela v žádném ohledu. Na komedii tam není jediný vtipný okamžik, na romantiku zde vůbec nefunguje ani chemie, ani jiskření mezi postavami a emoce jsou už naprosto mimo, vývoj zápletky je též opravdová zoufalost, kdy originalitu a nápaditost nahrazuje průhlednost a trapnost, čemuž pak navíc maximálně přispívají i herecké výkony všech zúčastněných, kteří musejí být finančně asi hodně v zoufalých životních situacích, když se dokážou takto pitvořit a plácat v takovýchto projektech. A především Lenku Vlasákovou bych raději posadil někam ke kase do Tesca, než aby předváděla ve filmech to, co předvádí, chuděrka malá, ošklivá, nesympatická. Rád bych tu tedy zmínil alespoň něco málo pozitivního, leč smůla, nic takového mě bohužel ale nenapadá, jde zkrátka jen o další české filmové dno, ve kterém se mísí jen trapnost, hloupost a nekonečná nuda. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Nemáme v Česku milion herců, proto se, především v komediích, objevují s menšími obměnami pořád ti samí. A z toho důvodu si někteří diváci mohou myslet, že to všechno stojí za hovno. Já si to nemyslím. Vím, a jsem přesvědčen, že umíme točit komedie kvalitní i průměrné. Některé ale, podobně jako tato, stojí fakt za hovno. I přes pár úsměvných okamžiků. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Nová přítelkyně Honzy (David Matásek) ho jde v noci hledat do levé zadní kajuty lodi a najde ho tam se synem. Ráno (ve 46. minutě filmu) se ale Honza budí v přední kajutě (tzv. „v-lůžko“), aby vzápětí vylezl z té zadní. (Jarek572)
  • Film se natáčel hlavně na přehradě Orlík v jižních Čechách. (ČSFD)

Reklama

Reklama