Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V Rusku řádí někdo kdo v high tech oblečku a maskou morového doktora zabíjí lidi na , které je zákon krátký. Vyšetřuje to policajt co se s nikým nekamarádí a má konvenční  metody. Líbil se mě námět (takového morového doktora by potřebovala i Česká Republika) triky a tenhle film má lepší a reálnější akci než Black Widow co jsem viděl včera v kině navíc zde není žádný cgi bordel.  80 procent ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V Rusku se objeví muž v masce morového doktora s tím, že je jeho město nemocné morem nepravosti a ujme se léčby. Zabíjí všechny, kteří kdysi unikli trestu vlivem korupce nebo svého vysokého postavení. Policie je samozřejmě bezmocná, ale je tady ještě policejní major Igor Grom. A začnou se dít věci. Námět především připomene amerického Drsného Harryho z filmové série o detektivovi Harrym Callahanovi, ale tohle je přece jen jiná káva. Ruský komiksový film v plné parádě, který se rozhodně nemá za co stydět. Akce, švih, humor. Tedy vše potřebné k ucelené popcornové zábavě. Není ale od věci, že mnohé akční scény také hodně připomínají filmovou akci Jasona Stathama. Každopádně je koncepce snímku v plném souladu s komiksem, takže vypadá zcela jinak, než jak by takový akční film vypadat měl. Ruská kinematografie tímto ukázala, že to také umí. Vizuální efekty CGI s spolu s kamerou jsou úžasné a dá se říct, že hodně nedoceněné. Někteří kritici uvádí, že se ruští tvůrci, nepřekvapivě, inspirovali u Hollywoodu a tak není od věci, že snímek jakoby diváky táhne do světa DC. No, to už nechť posoudí každý divák sám za sebe. Každopádně jako důkaz o povedené komiksovce to stačí. Ne, žádné drama, žádné napětí, žádná vážnost, žádná hluboká charakterizace postav. Opravdu jen pouhopouhá komiksová akční filmová zábava a nic víc. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle se víc než povedlo. Kamera, střih a nasnímání akčních scén je fenomenální. Děj není ani zdaleka tak debilní jak si každý rusofob představuje. Ano, samozřejmě že má své “rysy” (stejně jako bez pochyby poznáte přehrávání a slovní přestřelky ve francouzském filmu aniž by jste slyšeli originál), nicméně je to spíš roztomilé než otravné. A tak nějak tuším, že kdyby se vrchní záporák jmenoval “Doctor Doom”, polovina lidí by zvedla hodnocení o jednu hvězdičku. Mě osobně spíš děsí, že jsem se bavil víc, než u letošní Marvelovky Black Widow. Proto možná Gromovi trochu nadsazeně dávám plný počet. Ne proto, že by byla RU produkce o to lepší, ale proto jak to s tou US jde z kopce. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Už i dosud téměř rezistentní Putinfilm chytil homixového syfla a má svou Tryskomyš. Tudíž sveřepý bojovník za pravdu a lásku Igor Zaprodanovič Batmaněnko spolu s hrdinnou novinářkou Julietou Barbinovnou Lejnovičovou, morálně napraveným pamrdem Olegem Osbornovičem Prkenojným a radou Vacátkem spektakulárně demolují Leningrad, aby se dostali na pakobylku asociálně zmiliardovanému magnátkovi Sergeji Lutoroviči Zukrbrkovskému, příznačně ztvárněnému zkorodovaným Eisenbergem. No a co jako teď s tím? Má to nádech slaboduché pubertální kokotiny pro dyslektické reprezentanty v hodu rozštěpem, patinu neprcavého Spájdrgeje a dialogy, jako by se někdo snažil srkat vodku nosem a pobrukoval si při tom Kalinku. Nasraně druhé je to však vcelku velkolepě natočeno, nebere se to až tolik vážně, pouťově to nementoruje náctileté debily, necákají z toho na všechny strany hektolitry toxických rodinných hovnot, tranzistory to má akorát v prezentované spotřební elektronice a mihne se v tom na sekundu jen jeden jediný negr, a to ještě v base. (Asi to původně chtěli prodat Netmarxovi, ale víc mouřenínů patrně kolem Aurory neulovili, jsou tam prý hájení až do podzimu, a při posledním pokusu o BFLMPSVZ Prájd tam narvali všem těm transmutačním účastníkům duhové vlajky do prdelí i se štanglema.) Takže to nakonec distribuuje Sojuzmultfilm a já pálím osvěžující -istickou a -fobní trojku, protože mám rád filmy s Marvanem. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nadupaná akční jízda z Ruska představuje jakousi kombinaci Sherloka Holmese s Nolanovými Batmany.  Dílo se především může pyšnit kreativitou a jedinečným způsobem natáčení. S jednotlivými souboji si totiž tvůrci skutečně vyhráli. Rozuzlení zápletky ve finále pak zaručeně překvapí a následné odhalení padoucha mne donutilo vyšponovat hodnocení o jednu hvězdu vzhůru. 70% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)
  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)

Reklama

Reklama