Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (130)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Toto mohlo dopadnout lépe, ale na druhou stranu i hůře. Hlavní postavy mi moc nesedli, ale vynahrazuje to pěkná ségra a finální honička. V rámci skvělé série, kterou mám rád je to slabota, ale jinak je to průměrný filmek, který nenudí a místy i rozesměje. Gilberta mohlo být více, ale i tak stihne vystřelit několik šíleností. Za mě 50% :) ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik tejto filmovej série som sa dal nahovoriť pozrieť si túto dopredu vyzerajúcu frašku a aj bola! Šetríme nech to stojí čokoľvek! Bez Emilien-a, Samy-ho a ich partneriek to už nieje ono. Trápna snaha navodiť humorné scény bola ozaj trápna. Pretekanie biedne, nový herec ako taxikár a fízel zároveň sa nevie do role vcítiť, chýba tu Samy-ho charizma. Nedotiahnuté, nedorobené, scenár písaný ráno v autobuse na kolenách cestou do práce a hercov asi vyberali za jedlo a stravu. Zabitých 103min. môjho drahocenného času. ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Definícia „mlátenia prázdnej slamy“ alebo potopenie značky na samotné dno. Taliani ako súperi si vybrali ten najhorší diel, ktorí nemôže a nesmie mať nič spoločné s prvými dvoma legendárnymi dielmi. Nápady došli a tak sú tu kripli, mentáli, hovná, sračky a zvratky ako z nudných amerických komédií. Auto preradí rýchlosť na vyšší stupeň až po trištvrťhodine a aj tam to stojí za počítačovú starú belú. Herci nie sú, gagy s francúzskom nič nemajú. 406 mohla ostať v Maroku či kde, lepšie by poslúžila miestnym. Katastrofa na plátne a pocit trápnosti na konci dosahuje gigantické rozmery. Trápenie. (videné 27.10.2018, BDrip) ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

No jako nějak nevím. Jediný co podle mě stálo k vidění v tomto díle Taxi byl ze starých dílu vylepšený taxík. Musím ale hodně uznat, že honičky byly natočený sakra pěkně, že jsem z nich měl husí kůži. Já nevím co si ani o tom mám myslet, návrat Taxi je podle mě strašně zbytečný už jen z důvodu,že tam chybí postavy Daniel a Emilian. Série Taxi měla skončit, tento díl docela dost ničí to pěkný co jsem na sérii Taxi vždycky viděl. Pokud jste člověk co má rád sérii Taxi, tak se na tento díl nedívejte, jen by vás to naštvalo. Za taxík ze starých dílů a za pár pěkných záběrů si Taxi 5 zaslouží 2 hvězdy. 5/10 ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech bych čekal víc! Ale pár vtipných hlášek tu je a nejvíc drží nad vodou 1.hlavní hrdina Sylvain, 2. opět bílej taxi a hudba, 3. Ferrari a honičky městem, 4. pěkná mechanička, 5. Gilbert! Zbytek je tak nějak okopírovaný z předchozích dílů a celkově postavy stojí za nic. Nejvíc mi asi vadila policejní tlustoprdka a hlavní italskej boss! Synovec Daniela opravdu moc nepodědil a spíš vypadal jak synovec Emiliana. Každopádně je to komedie a tak k tomu musí člověk přistupovat. 50% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Když má vrtulník doprovázet dron, tak v jednu chvíli letí za dronem, ale pak je záběr z dronu na vrtulník zezadu a v dalším záběru už zase vrtulník sleduje dron. (Ace.A.T.L.)
  • Natáčelo se v Marseille a Paříži. (BMW12)
  • Taxi 5 je dle studia restartem celé ságy. (UncleMorty)

Reklama

Reklama