Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

honajz 

všechny recenze uživatele

Výjimečně zdařilé dílko, kde těžko tušit, co ze scén bylo plánovaných, a které nikoliv. Do té doby dokumentarista Lester natočil film dokumentárním způsobem, čímž mu dodal zvláštní kouzlo včetně minipříběhů (nefungující obraz na monitoru v režii při koncertu a pokusy asistentky jej naladit), scenárista Alun Owen pak během víkendu s Beatles zapsal jejich hlášky a zvláštní humor i hry se slovíčky a dokázal to ústrojně do filmu vrazit. Navíc je zajímavá linie uťápnutého Starkeyho a jeho méněcenných pocitů, jež vyvrcholí v úžasných scénách jeho fotografování po městě a dialogem s kluky - což celé pak zase vede sympaticky k tomu, že jak ti kluci ze třídy (čtyři) se nakonec sejdou u řeky, neb k sobě patří, tak i Beatles se před koncertem sejdou všichni, protože přijdou na to, že bez toho jednoho vlastně nemohou vystoupit a jsou nekompetní). Inu a k tomu ozdobička na dortu ve formě Paulova dědečka, který je k sežrání (ale doma bych ho mít nechtěl). A samozřejmě písničky od Beatles a ty fanynky, co si rvaly vlasy (copak asi na rto říkají dnes, když se vidí? :-)). Jako záznam té doby je to celkově kouzelné, příjemné, natočené s nadhledem a se správným, rošťáckým vtipem. Škoda, že pak Beatles zblbnuli a vymastili si mozek drogami. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO /// ,, NEVIDĚLI JSTE DĚDU?"... ,,PAUL MI HO DAL DO KAPSY."...,,VY JSTE HO ZTRATILI!" ...,,NEPŘEHÁNĚJ".... /// Tohle už dneska nikdo nenatočí... Faktem je, že i vyklepaná metalová hlava (jako já) musí mít ráda třeba Can´t buy me love. ,,PODNIKNEM NĚCO?“ Chlapíci šířící optimismus (ještě než někteří propadli depresím) musej i díky (nebo hlavně?) dědovi vyloudit úsměv nejen z nostalgie. Když pozoruju, jak se mladej baví, jsem rád, že tenhle film jakoby nezestárl a já si tyhle týpky budu pamatovat navždycky takovýhle. A doufám, že mý děcka taky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem známej chovatel Brouků. 2.) Chci dětem ukázat něco (rozumnýho) z hudební historie. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak moc byli Beatles v době natáčení slavní se mohlo velmi snadno stát, že by je film zobrazoval příliš pietně - na miláčky celého světa se přece nesahá. Ale kluci naštěstí projevili velkou dávku sebeironie a nadhledu (třeba Ringo Starr v roli otloukánka kapely nebo svérázný Paulův dědeček), a tak mohlo vzniknout dílo opravdu zábavné i pro padesáti letech. Není divu, že Beatlesáci (hlavně George Harrison) se posléze stali milovníky Monty Pythonů. V lehce absurdním a trochu snad až surrealistickém humoru, v těkavé kameře a šílených střizích je kvásek hippie éry. Je zajímavé sledovat, jak to vše začínalo... Jediné dvě věci co mi vadily - dlouhá pasáž koncertu na konci a nesympatický představitel McCartneyho dědy. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Mladí Beatles v časoch najväčšej slávy, ktorá sa míňa len veľmi veľmi pomaly. Prišli s novou hudbou a novými účesmi a vyvolali šialenstvo. To im nezávidím. Vo filme, kde ťažko povedať ako veľmi vystihol ich samých a ich život a nakoľko bol imidžotvorným vidno dostatočne veľa humoru a počuť dostatočne veľa ich hudby. Tak takí boli (?) The Beatles. ()

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

K čemu by byl příběh, když máte písničky? Perný den nenabízí víc než zachycení zábavného skotačení čtyř ústředních protagonistů na cestě do Ameriky, proložené nesmrtelnými hity z jejich prvních tří alb. Tento film, nacházející se z dnešního pohledu na pomezí tří a čtyř hvězd, lze nejlépe označit slovy milý a neškodný. Někteří lidé ovšem mohou považovat za nesympatickou postavu starého provokatéra Wilfrida Brambella, jehož příšernou zubní protézu má matka výrazně zkritizovala. A ona je zubař, takže se vyzná! ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • V celém filmu nezazní jméno města, ve kterém mají The Beatles koncert. (Robbi)
  • Film měl několik pracovních názvů ("On the Move", "Let's Go" a "Beatlemania"), ale nakonec byla použita fráze "A Hard Day's Night", kterou vymyslel Ringo Starr. (kosticka7)
  • Po uvedení filmu do kin se objevil názor, že zvláštní provedení písničky "I Should Have Known Better", kterou The Beatles hráli v oplocené části zavazadlového vozu, je narážka na jejich "uvěznění" v tenatech vlastní slávy. (Robbi)

Reklama

Reklama