Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ještě raději mám pozdější, vlasatější, vousatější, nápaditější (a zkouřenější) Beatles, na Perný den nedám dopustit. Tvůrci tohoto filmu sice nejspíš neměli žádný vyšší cíl než prostě nafilmovat kapelu, pobavit se při tom a pak třeba také pobavit ostatní, ovšem o to lepší je, že se jim to nakonec tak povedlo. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Beatles mám ráda, nikdy to u mě sice nebyla mánie, ale písničky si poslechnu s chutí. Perný den jsem chtěla vidět. Bohužel musím říct, že jsem od samotného filmu čekala více, ale ty písničky to všechno napravují. Byla to jízda, ale čekala jsem ji divočejší, strhující, ono to kolem mě jen tak nějak proplulo... ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Plukovník je bůh a to je tak jediné... :-), ale nebýt toho, že je Beatles pro někoho legenda (mně osobně stačí jednou za půl roku pustit si Stars On'45) a vidět ten film poprvé za hlubokého totáče v roce 1985, které mně umožnilo vypadnout z reálu, mé hodnocení by bylo z filmařského hlediska podstatně horší.... Film je podle mého názoru stěží dosahující 2* ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl radši pozdní období tvorby Beatles, do roku 65 to byly většinou samé odrhovačky (aby nedošlo k omylu, mám rád i ty odrhovačky) na různé variace slov I love you. Přesto má pro mě tahle banda tak nostalgické kouzlo, scénář je tak pozorný a citlivý k samotným charakterům brouků a vtípky jsou tak staromódně dokonalé, že nemůžu jinak než za pět... Mám Perný den moc rád... ale pokud to chcete brát jako doporučení, vězte, že jsem poctivý beatlemaniak už od nějakých tří let ;-) "It´s been a hard day´s night and I´ve been working like a dog..." Jo abych nezapomněl, John je samozřejmě nejlepší... 90% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Když probírám seznam filmů, které si znovu rád pustím, patří k nim nepochybně Perný den, který mi dokáže zlepšit den. Mimochodem dodnes mojí nejoblíbenější kapelou zůstávají Beatles, zbláznil jsem do nich hned s prvním poslechem. Mně se otevřel nový směr. To byl důvod, proč jsem začal hrát na kytaru a bylo to moc fajn. Žil jsem muzikou. Jenomže tohle všechno už je pryč a nemůže se vrátit. Takhle nějak to cítím... ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Perný den byl promítán v Praze v říjnu 1964 v rámci týdnu kulturní výměny mezi Československem a Velkou Británii. Šlo o první západní hudební film promítaný za železnou oponou. Film byl uveden v roce 1964 také v Portugalsku, kde byl ale po několika reprízách cenzurován. (kosticka7)
  • McCartneyho dědeček na policejní stanici zmíní slovo "bridewell", což je anglický slangový výraz pro vězení. (EbiGuetta)
  • Scéna, v ktorej Beatles bežia po požiarnom schodisku, a potom vyvádzajú na poli, mala byť pôvodne natočená za zvukového doprovodu Lennonovej pesničky "I´ll Cry Instead". Režisérovi Richardovi Lesterovi sa však nehodila, preto ju nahradil skladbou "Can´t Buy Me Love". (kosticka7)

Reklama

Reklama