Reklama

Reklama

Babica vs. Sapík

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2015, 40 min

Obsahy(1)

Když dva dělají jedno, není to vždycky totéž. Stejná sada základních surovin a zcela odlišná jídla. Veřejností milovaný kuchař Jirka Babica se vrací, ale nebude to mít vůbec jednoduché, na záda mu bude dýchat uznávaný nestor české gastronomie, kuchař Jaroslav Sapík. (TV Barrandov)

Recenze (80)

Fantomas182 

všechny recenze uživatele

Co se týče vaření tak je to jednoznačný ODPAD. ale co se týče komedie, tak nemůžu jinak, než 5 hvězd. Tradičně slitý Jyrka Babyca, který se svým vtipům nesměje, ale svým prochlastaným hlasem se jim řechtá jako kůň a občas vydává nějaké nelidské zvuky,,,A jeho kolega, stejně ožralý, spuchlý Jarda "SAMOPAL" Sapík...jejich hlášky, které jsou myšleny bohužel vážně, už dávno vešly do historie..."JYRKO POEJ SE NA TO JAK TO PADÁ JAK TO PADÁ POEJ SE NA TO!!!!!!!!! JÁ SLINTÁM KOMARÁDE..." ()

oskiii 

všechny recenze uživatele

No tak to je velká jízda :D "Jiří, co tam dáváš za sýr? Babica: Prosím Tě, to je gouda. Sapík: Takže taková pizza ze severu....Sapík: Jiří, úplně Tě vidím jak stojíš, házíš to těsto a zpíváš ty jejich italské arie. Nejlepší zábavný pořad v historii televize Barrandov. Dva střelci u plotny...kilogramy másla, hektolitry smetany, oleje, tuny skvělých hlášek a uvolněná atmosféra. Zkrátka...Jiří, pojej se na to! To je vono Jiří ()

Reklama

Cundroklepac odpad!

všechny recenze uživatele

když nemáte houno dejte tam citrón a když nemáte citrón nedávejte tam nic .... jeden prochlastanej hlas že by mu mohli alkoholici závidět mister Babička o kterym dokonce i Polreich prohlásil že to neni kuchař tušim a další je vyžranej prostorově výraznější vepřovka kterej vaří jídla připomínající jeho postavu samotnou ... konec toto ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Babica: Dneska bych vám chtěl představit recept na jedno hodně dobrý jídlo, který jsem vařil v Německu, konkrétně v Interhotelu, hosté se po něm mohli utlouct. Není to tak známé jídlo jako dušená lidská hlava na švestkách, kterou jsme vařili minule, ale každopádně si ho může udělat doma každý. Stačí když budete mít doma jakoukoliv starou pistoli, brokovnici nebo Sapík, což je hovorově samopal. Takže prolezte půdy, optejte se dědečka, jestli nemá nefunkční střelnou zbraň, z níž už se nestřílí. Já jsem vybral Sapík, který jsem máčel týden v kyselině, aby pustil šťávu a změkl. Počítejte s tím, že čím starší zbraň, tím bude samozřejmě tvrdší. Mám takovou zkušenost, že to i nabobtná a začne to mluvit. Takže z jednoho zamýšleného jídla mně vznikl zcela neplánovaně kamarád Jaroslav Sapík, jinak by se mnou nikdo z kuchařského oboru neprohodil ani slovo. Tenhle kamarád a kolega mně do ničeho nekecá, díky němu vím, jak vypadá hotel Ambassador a že šéfkuchař není nadávka. A sdílíme spolu jednu společnou vášeň, a sice že nepoužíváme deodorant a mýdlo známe jen z vyprávění. Ale mezi těmi výpary v kuchyni se i ty naše výpary ztratí a vstřebají. To jídlo má pak takovou hutnější vůni, barvu a chuť. Na Barrandově vaříme každý týden. A jestli nás nezrušili, tak tam vaříme dodnes. 0% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se co se týče Zdeňka Pohlreicha považuji za skalního, nepatřím mezi ty, kteří přejdou na druhou stranu ulice, když v dálce zahlédnou kuchařského eskamotéra Jiřího Babicu. Dokonce zastávám názor, že formát jeho vaření "když nemáte tymián použijte křepelčí vejce" má pro "home kuchaře" jako já své opodstatnění a dost možná je přínosnější, než zmiňovaný "šéf"Pohlreich (mám jednu z jeho kuchařek a u 90% procent receptů nevím, jestli se potřebné ingredience shání v obchodě, na nejbližší policejní stanici nebo se pro ně musí letět do vesmíru), ale tohle prostě nefunguje. Pan Sapík ač možná "kuchař s velkým K" se na televizní obrazovky hodí asi jako já do maďarské reprezentace vodního póla a pro televizní pořad potřebná koexistence mezi ním a Babicou......takovou antichemii jsem naposledy viděl, když u nás byla na návštěvě tchýně. Já vím, jídlo se stalo celosvětovým fenoménem, který na nás valí ze všech stran, ale když už chci se svojí troškou do mlýna vylézt před lidi, tak to musí mít nějakou štábní kulturu a tady je to prostě špatně. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama