Reklama

Reklama

Nejhorší sny se mohou splnit třeba i o Vánocích. A přesně to se stalo Nedovi (Bryan Cranston), který přijel s rodinou za svou dcerou Stephanii (Zoey Deutch) a jejím novým přítelem Lairdem (James Franco) do Silicon Valley, kde oba pracují. Těšil se, že na svátky bude rodina pohromadě a on se seznámí s partnerem své dcery. Jediné, co jej ale čeká je naprostý šok. Jeho milovaná dcera, světlo jeho života, si nabrnkla bláznivě potetovaného, brutálně upřímného, bezohledně bezstarostného a naprosto výstředního počítačového multimilionáře. Laird postrádá jakékoliv zábrany a všechny problémy řeší tím, že si jich vůbec nevšímá nebo je prostě převálcuje. A teď chce během vánočních svátků získat požehnání od rodičů své milé, ještě než ji požádá o ruku... (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (476)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Variace na Fotrovky (na jejichž scénářích se Hamburg podílel), v níž zdechl humor. Svého času tahle ptákovina získávala pozitivní hodnocení v tuzemských recenzích, což se dá vysvětlit buď přechodným pominutím smyslů, nebo touhou ukázat, že se kritik taky umí bavit u debilní komedie. Dobře mu tak, ale - abychom zůstali v duchu názvu filmu - proč právě tenhle film? Celá story s pošahaným frajerem je od začátku do konce předvídatelná úplně stejně, jako všechny zdejší fóry, aniž by byl přítomen dostatek absurdity či recese (což se při všech narážkách na ekologii, korporace, politickou korektnost a další přímo nabízelo). Zůstal jen paskvil, nudící přímo k posrání - a na rozdíl od hrdinů filmu vám nikdo nevypláchne prdel. Závěrečný obrat k nutnému happy endu přijde tak náhle, až jsem pojal podezření, že se na to scenáristi prostě vybodli a celou frašku zakryli scénou s Kissákama. Vtipná camea několika osobností jsou nakonec tím nejlepším, co je tu k vidění. Z herců je zajímavější jen Cranston; Franco je na zabití - nemá moc co hrát a jeho postava je napsána tak nesmyslně, že se mu nedá moc fandit, ani se jím bavit (jeho magor s nulovou sociální inteligencí je přes čáru přesně do té mezifáze, v níž je divákovi ukradený ve všech ohledech). Dík, už ne. Smích: ANO (přesně jednou, chudák slepice). 3/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“CHCI SE TĚ NA NĚCO ZEPTAT. A MYSLÍM TO VÁŽNĚ. JSI TAK CHYTRÁ A KRÁSNÁ. MŮŽEŠ CHODIT S KÝMKOLI. PROČ LAIRD?...“ /// Už jsem si zvykl, že Franco svůj ksicht (i tělo, možná i mozek) propůjčuje šílenejm projektům. A nemůžu říct, že by mě ty jeho trapácký postavy nebavili. Ovšem tenhle mírně vánoční příběh v sobě ukrejvá (a místy kurevsky dobře) i něco víc, než jen ujetej smysl pro humor (třeba parádní bejvák). Díky tomu (a fajnovejm cameům) není jen trapnou komedií pro puberťáky. A já du vejš… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsme bezpapírová domácnost. 2.) Bavil mě Kato (ano, TA žlutá vopice). 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz „. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Princip komedie Proč právě on? stojí a padá s Frankovým hrdinou – a také s vymoženostmi jeho sídla od technologických hraček po snobské vychytávky včetně robotky, pro jejíž hlas si boháč najal jednu z hvězd Teorie velkého třesku. Navíc „chytré“ přístroje moderní doby pomáhají tam, kde se komika dostává do běžných vyměšovacích či erotických kolejí, opotřebovaným nechutnostem totiž dodávají nový vtip, takže ani souboj se supermoderním splachovadlem neuráží. A pokud jde o smršť hrubých slov, Franco je chrlí s nevinností školáků z Městečka South Park, tudíž po prvotním šoku je vlastně přestane vnímat jak rodina nevěsty, tak divák. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná, moderní, originální a vysoce Hightech komedie s excelentním Jamesem Francem a Bryanem Cranstonem. Film od začátku diváka navnadí na příjemnou náladu a baví se od začátku do konce. Nejzajímavější mi přišla Francova vila, která obsahovala spousta inovativních prostředků ( WC!). Velká radost i za poměrně velkou roli pro skvělého komika Keegana Michaela Keye, který dodával šmrnc. Nasmál jsem se. 85% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodnocení 75% zcela mimo mísu. John Hamburg neumí točit nic jiného než průměrné komedie a tahle to jen potvrzuje. Parkur se slepicí nebo multifunkční záchod nejsou špatné komediální nápady, ale neubráním se dojmu že z nich šlo vytěžit mnohem více. Bryan Cranston se do komedie nehodí vůbec. Čekal jsem kvalitu, která se nedostavila. Přitom téma vzbuzovalo nemalo naděje. 55% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (16)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom Los Angeles a Grand Rapids v štáte Michigan. (MikaelSVK)
  • Sváděcí scéna v ložnici mezi „sjetou“ Barb Flemingovou (Megan Mullally) a Nedem Flemingem (Bryan Cranston) nebyla v původním scénáři. Mullally ji navrhla během zkoušek. (Dr Lizal)
  • Scenár bol pôvodne napísaný s Benom Stillerom a Jonahom Hillom v hlavných úlohách, mal sa odohrávať na Havaji a film mal mať názov "Aloha". Napokon došlo k výrazným zmenám, no Stiller a Hill pri projekte zostali ako producenti. (Astonko)

Reklama

Reklama