Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o satirický seriál komika Sachy Barona Cohena, s nímž se po více než deseti letech vrací k televizní tvorbě. Sedm půlhodinových epizod představí různorodé jednotlivce, od nechvalně známých až po zcela neznámé napříč politickým a kulturním spektrem, kteří obývají tuto unikátní zemi. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to takto. Určite sa niektoré veci a koncept v konkrétnych epizódach opakuje. Rovnako aj nie všetky charaktery sú trefné ( Švéd). Ale Sacha Baron Cohen veľmi inteligentne rozohráva hru s obyčajnými ľuďmi, aj s ľuďmi pri moci a posúva hranice toho, čoho sú v rámci svojej ideológie schopní spraviť. Who Is America? je síce účelovou zábavou ale demaskuje primitívnosť názorov a ukazuje hlúposť a neinformovanosť v tom najčistejšom prevedení. Pri niektorých scénach som si hovoril, že toto nemôže byť ani pravda( v zásade všetky príbehy s Moradom). V iných som zase cítil obrovské znechutenie. Iné (O.J) mi prišli zase zbytočne silené. Bez rozdielu na to sa ale jedná o seriál aký nemá obdoby. Zbožňujem tieto zrkadlá. Len ma mrzí, že také nemáme u nás doma. Žiadalo by sa to aj tu. Každopádne jedna z tých vecí, ktoré treba vidieť, aby ste uverili. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Plné hodnocení dávám za ty povedené pasáže, kdy jsem jen zíral, že se účastníci soutěže bez pochyb neváhají vrhnout na zjevně úchylný typ sebeobrany nebo jsou ochotni vykonat ledacos (poslední epizoda je v tomhle jistě nejextrémnější). Všechny použité léčky se Cohenovi nezdařily a jsou zjevně zachovány jen pro pobavení se nad jeho chameleonismem a drzým humorem, ale je snad i uklidňující vědět, že třeba demokratický kandidát na prezidenta Sanders umí reagovat na dementního konspirátora civilizovaně, nebo že republikánský manželský pár trpělivě projevuje zdvořilou vstřícnost šílenému progresivnímu liberálovi a mořskému dobrodružství jeho ženy. Vnímavější diváci pocítí vůči Cohenovi i naštvanost, když se pokouší vytočit některé oběti, kteří se chovají k exotovi tazateli vlídně až do konce a nedá se je tedy úplně považovat za blbce, protože zřejmě jen chtěli zachovat zdvořilost a přežít rozhovor až do konce, ať už si v duchu mysleli cokoliv. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

This is America. Sacha Baron Cohen uměl vždycky upozornit na něco primitivního a naprosto irelevantního svůj způsobem, na který si každý jen tak netroufne. Ten způsob umí být i docela odpudivý. Nevím jaká byla strategie pro první díl, ale byla dost kontroverzní sama o sobě. I na mé poměry. I tak se zadařilo. Sledoval jsem seriál do konce a nelitoval jsem. Toto je důkaz toho, jak Amerika umí být světu pro smích. Ve výsledku neuvěřitelný kousek, který se vlastně nedá trumfnout. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Cohen svým vystupováním v podstatě říká a vždycky říkal, že je možné udělat si z někoho tak velkou srandu, jak ten dotyčný dovolí. Párkrát jsem si ale říkal, že by bylo mnohem lepší, kdyby se držel té lascivnosti, která je pro něj tak typická, protože jinak nevyrovnaností některých výstupů zanechává celkem rozpačitý dojem. Republikánský zákonodárce bojující prdelí proti terorismu (i jeho následná rezignace) - strop. Makléř luxusních jachet ochotný krýt obchod s lidským masem a nainstalovat zařízení na likvidaci uprchlíků - mrazivý (podobně jako finální epizoda). Jenže provokování obyvatel Arizony tím, že chci v jejich městečku postavit mešitu, a na nich pak nechat rozhudnutí, jaký typ stavby si vyberou, už je spíš smutný. Zábava typu „hele, další blbec“ prostě není cool, sorry. Kontroverze vyvolává i způsob, jakým některé influencery a politiky pro show Cohenova crew vůbec ukecala. Když vám řeknou, že jedete na rozhovor s invalidním válečným veteránem, můžete taky spoustu nesmyslů přejít, protože se chcete zavděčit člověku se smutným příběhem. Vtipný to je, ale pachuť z neetickýho chování je tentokrát příliš silná. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Miluji ten drzí Cohenův humor. Dělí ho jen tenký led mezi brilantností a trapností. Od každého druhu humoru si bere kousek a zcela ho využívá ve svůj prospěch. Sacha Baron Cohen se především ukazuje jako mistrný manipulátor, který vás dokáže naprosto omámit. Dokáže na vás mluvit nějakými slovy, kterým však vzápětí změní význam pouhopouhou větnou skladbou, neopatrný ,,host" pak se nechá nachytat, díky čemuž vznikají natolik výborné komické pasáže. Přes svou humornou stránku je ovšem Who is America? mrazivou tragédií. Ukazuje, že něco takového se skutečně děje. Že takoví lidé existují. Že je spousta Amíků fašistických, nebo naopak směšně liberálních. Že se spousta lidí nechá lacino zaplatit a pak svou tvář nastrčí úplně kamkoliv. Cohenova show, která je dělána na principu, kdy Sacha hraje někoho v přestrojení a zve si hosty, jenž si myslí, že se jedná o reálný pořád, je především kulturně-antopologickou sondou do nitra lidu za Velkou louží. Ovšem pozor! To, že se pořád odehrává v USA, neznamená, že se totéž neděje u nás. Díky svému tématu je totiž Who is America aktuální všude na světě. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Fľašu na waterboarding, ktorú podpísal Dick Cheney, štáb predal cez eBay. Výťažok vo výške 2551 amerických dolárov venovali organizácii Amnesty International. (toi-toi)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Ondr0n)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Dvojka Borata potvrzená?

Dvojka Borata potvrzená?

09.09.2020

Minulý měsíc byl herec Sacha Baron Cohen (Diktátor) spatřen v kostýmu Borata kterak natáčí scénu v autě. Vzhledem k absenci oficiálního oznámení se tak spekulovalo buď o tajně natočeném pokračování,… (více)

Pokračování Borata na cestě?

Pokračování Borata na cestě?

20.08.2020

Ačkoliv herec a komik Sacha Baron Cohen nechce nic potvrdit, má v současnosti rozpracovaných hned několik projektů. Před pár měsíci byl spatřen jak zpívá na jistém kontroverzním srazu ve Washingtonu… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama