Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

dopitak 

všechny recenze uživatele

I když začátek jsem trochu přetrpěl, nakonec Kolečko naprosto přesvědčil. Protože hláškující Langmajer tvoří vtipnou část filmu, a jeho figurka správce Jíry je asi nejlíp napsaná postava posledního desetiletí českého filmu. V českém situačním komediálu se toho většina nepovede, a pár lepších vtipů to nezachrání. Přes prsty je to přesně naopak, a "může" za to Langmajer, spojující legraci a posouvající dějem. Jak píše kolega, na Primu fakt dobrý. A velmi umně oprášené hity! Hudba byla fajn. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍ V BEACHOVÝM PÁRU?“ /// Film plnej písku, volejbalovejch míčů a píchání. Letní sexy komedie, která není moc vtipná (úsměvná asi jo…), ale celkem vodsejpá. A příběh? Tož jednoduchej… postavenej na Langošovi. Jo a Hřebíčkový to prostě nevěřím! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kvůli prdelkám. Takový zadečky totiž na „šestkovým“ neuvidíte! 2.) Jsem blázen do Langoše (nebo Hřebíčkový). Nebo do beache! /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Zápletka filmu není zvlášť nijak originální. Film je o dvou volejbalistkách, které se chystají na mistrovství Evropy, ale předtím jim to málem překazí Rudolf, kterého hraje Jiří Langmajer. Ten si klasicky začne úplně se všema a bez něho by to nebyla ta pravá česká komedie. Přece jenom vždycky tam musí být někdo, kdo bude spát s každou ženskou a pobíhat nahej nebo hrát toho hodinového manžela. Film se nese celou dobu na vlně lehké letní vztahové komedie. Bohužel až moc lehké, protože z prostředí plážového volejbalu se nic moc nedozvíme. Místo toho totiž ve filmu dost často slyšíme, jak se jednotlivé postavy navzájem soudí a občas tomu přidají trochu šovinismu. Ze samotných herců extra nikdo nevyniká, což je za mě škoda. Jediné na co se dá ve filmu koukat jsou dvě hlavní herečky, protože aspoň nějak vypadají. Ve filmu má podstatnou část samozřejmě taky humor. Místy se člověk zasměje, ale jinak jsou všechny vtipy pro mě až moc trapné, což mě ani moc nepřekvapuje vzhledem k hereckému obsazení. Někdy tlačí až moc na pilu, dialogy taky většinou skřípou a vrcholem je Vojta Dyk, který mi do prostředí volejbalu vůbec nesedí. 4,5/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když napíšu, že je to zatím nejlepší Kolečkův film, tak co? Je to pochvala? V jeho případě asi jo... Hele, já nebudu psát, že takovejhle blábol dokáže sepsat každej. On by se totiž někdo mohl zeptat, proč když jsem tak chytrej, tak taky něco nenapíšu, že jo? Já totiž asi nepotřebuju, aby tady o mně nějakej Pepinec psal, že jsem filmařský ťululum, který má o Kolečko míň. Netvrdím, že nemám rád povrchní zábavu. Mám, ale nerad se při ní cejtím trapně. A tady to teda bylo prožitkově kostrbatý jako Langošův běh po Praze... Uznávám, že tohle je filmová recenze jak noha, ale nebyl jsem to já, kdo vymyslel, že odteď budeme recenzenti. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Film, který se strašlivě vleče, křečovitě se snaží o humor (zvlášť když dojde na „hlášky“), je neobratně, bez jakéhokoliv citu pro rytmus a komediální timing sestříhaný (nemluvě o občasných chybách v kontinuitě a celkově prapodivné návaznosti některých scén), a plný naprosto planých scén bez humoru či čehokoliv pro příběh jinak přínosného. Pro srovnání si doporučuji pustit libovolný dialog z Mostu!, jehož původní, následně však výrazně pozměněný scénář Kolečko napsal, a uvidíte, jak jej Prušinovský svým inscenačním umem a herci svou sehraností dokázali oživit. Přes prsty je oproti tomu, a navzdory atraktivnímu prostředí ženského beach volejbalu, film bez jiskry, který od začátku do konce hrozně drhne. Více tady. 30% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Pro Petru Hřebíčkovou se tvůrci rozhodli hned na začátku, především pro její zkušenosti s žánrem romantické komedie. (SONY_)
  • Scény z tréninků a šaten (Purkrabka) se odehrávaji na beachvolejbalových kurtech v Čelákovicích. (boss68)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama