Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno království, kde každé ráno rozkvétaly krásné bílé růže a večer dostávaly barvu zapadajícího slunce. Jenže tam žila také princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje, a ten zemi zaklel. Daleko odtud žil nebojácný dřevorubec Ondra, kterého otec poslal do světa, aby se naučil bát. Jeho společníkem se stane zlodějíček Ferko, který je však nejen zbabělý, ale také líný a prolhaný. Společně putují od vesnice k vesnici, a kde mohou, pomohou. Tu něco opraví, tam zase zbaví prokletí strašidelný mlýn. Ferko planými slovy, Ondra skutky. Od přemoženého čaroděje se Ondra dozví o osudu království bílých růží a rozhodne se zachránit krásnou princeznu, jejíž podobu spatřil v zakletém mlýně. (TV Nova)

(více)

Recenze (254)

dyfur 

všechny recenze uživatele

…nemôžem si pomôcť,ale vidím len slovenského ozembucha - hlavný hrdina bez emócii,bez charizmy,amatérsky zahrané, ale mocnýýý chlap a to je celé….- hmmm ak sa príliš nenajem,môžem si to ešte pozrieť,ale je to statické a v cekovom vyznení nudné.Farebne mdlé. /porovnajte napr.s Čerty nejsou žerty-farbu,hudbu,hercov,výpravu,akciu.../ ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra je opravdu tak lahůdková jak se tvrdí. A ještě lepší než se na první pohled zdá. Unikátní je díky citlivé ruce režiséra a charakterům obou hrdinů. Dřevorubec Ondra s nadhledem a pragmatičností řeší jednu situaci za druhou, a tam kde by v hororu přišla lekací scéna, přijde v pohádce uvolňující moment. A když se nebojí hlavní hrdina, proč by se bál divák. Naopak podle někoho zbabělý, podle mě vrcholně praktický Ferka dodává potřebný humor. Vetchý možná trochu přehrával, a občas působil jako z úplně jiné a mnohem bezstarostnější pohádky, jenže do jeho role se to zkrátka hodí. Co se naopak nehodí do děje, je romantická linie. Princezna mi přišla tuctová, nezajímavá a celé citové vzplanutí křečovité a zkratkovitě podané. Chápu, že dřevorubec je celé dny v lese a tam asi o pořádnou ženskou nezavadí jak je rok dlouhý, ale ani tak by se nemusel upnout hned k té první co potká. Protivník byl také nevýrazný, bez charakteru a strach z něho nešel. Ondra ho měl porazit, dát princezně košem a vrátit se do své dědiny za místní pasačkou hus, kterou stejně vždycky chtěl. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

O statečném kováři po slovensku, jen ne tak dobré. Hlavní hrdina je méně sympatický než mladý kovář (zkrátka představitel hlavní postavy neokoukal dost to, co se okoukat dá a nemá vrozené to, co je nutné mít vrozené), Ferko je nejlepší postava z pohádky a princeznu bych nejraději vynechala úplně, proč by dřevorubec Ondra nemohl zatoužit třeba po hezkém psovi místo po naprosto průměrné (spíš podprůměrné) princezně? Bál jsem se o tebe. A já o tebe. A já o tebe. Tohle si mohli nechat od cesty, nebo od cesty, nebo od cesty. ()

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Narozdíl od většiny ostatních zde postavy furt radostně neposkakují a neksichtí se. Proto na mně působí i o něco rozumněji. Díky svému horrorovému nádechu (ale ne zas tak přehnanému jako má Deváté srdce) má ojedinělou atmosféru. Sympatičtí herci, slušná hudba, co dál dodat? ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Matně jako bych si pamatovala, že jsem tady měla komentář zhruba ve znění, že jsem vždycky chtěla být princezna, co jezdí po kraji v rakvi na umrlčím voze, ale kam se jen poděl... Každopádně platí, že v neviditelném souboji mezi "O statečném kováři" a "Nebojsou" kovář mírně vede, protože jsou tam šílenější kostýmy, sympatičtější hrdina, nejdémoničtější pohádkový záporák hned po Mrakomorovi a "hoř světýlko, plápolej", ale tady je zase zelený ples démonů, nazgûloví karbaníci a spousta dalších bonbonků. A jinak tedy až já unesu princeznu, aby si nemohla vzít nikoho jiného, tak jí nebudu dávat kouzelné schopnosti. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Ondřej Vetchý se rád bavil s místními, rozdával zájemcům autogramy, poslouchal písničky hudců a zajímal se i o historii kuželovského mlýna. (TheSlezy)
  • Ve scéně, kdy Ondra (Ján Kroner) nakopne banditu, který společně s kumpány chtěl okrást muže s povozem, je vidět kousek lana, na kterém byl bandita zavěšen. (TheDave)
  • Scéna, kde jsou po Ondrovi vrhány nože nebyla dělána trikově ale ve skutečnosti nože na Jána Kronera házel pán, který se tehdy vrháním nožů na svoji manželku živil v cirkuse. (Stocki)

Reklama

Reklama