Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Nápad: *****, provedení:*. Tvůrci, jak se zdá, se rozhodli spojit nespojitelné. Pokusili se o značně intelektuální parodii na jeden z typicky hoolywoodských žánrů a zároveň chtěli natočit dobrý film podle hoolywoodských měřítek. Hlavně v závěru je to celé postavené na hlavu. V reálném světě by to mělo vypadat trochu jinak. A ne, aby si tam Arnold prováděl své za hlavu přitažené kousky. Copak se v reálném světě stane, aby někdo spadl ze střechy, ale pak se ukázalo, že se vlastně čehosi zachytil takže je vše OK. Copak v reálu jde sjíždět po oponě na sekyře. V těhle akčních sekvencích se záměr autorů někam ztratí a přítimnost Bergmanovi smrti pak působí beznadějně trapně. Jo, a copak může mít postava z akčního filmu tak rozvinutou lítostnou psychologii. Mohl to být výborný film. Ale jen mohl. (Pořád to ale v mém osobním žebříčku patří mezi tři nejlepší díla s Arnoldem Schwarcenggrem - hned po Total Recal a Pravdivých lžích) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo fakt super oproti iným Schwarzeneggerových filmom, podobným týmto (Všade samé zvončeky 1996). Posledný akčný hrdina je pocta všetkých akčných kôstok. Skvele skombinovaná akcia s komédiou a sú tam dobré hlášky. A ono prepojenie sveta filmového plátna so svetom skutočným, to mi pripadlo ako veľmi zaujímavý nápad. Dobré akčné scény, vtipné hlášky, dobrá hudba a to všetko ešte s Arnoldom. Režisér McTiernan s ktorým Arnold už robil Predátora sa v Last Action Hero pekne vybláznil. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak špatný film, že ho nedokázal zachránit ani Arnold vedle všech možných malých, velkých i největších filmových hvězd. Film přišel ve špatnou dobu a byl vysloveně pohádkou, kterou sní každý chlapec, ale každý si v této fantazii představuje něco jiného a prostě to nelze vtěsnat do jednoho filmu. Kdybych snil já o něčem podobném jistě bych raději porazil Arnolda než byl jeho pravá ruka (možná se více hodí pravá půlka pozadí). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli tomu, že jsem na tomhle filmu byl kdysi v kině a ten vymakanej poster mi visel na zdi, jsem si s notnou dávkou nostalgie dal po letech reprízu a... bavil se úplně stejně jako když jsem byl malej sopel a jméno Arnold Schwarzenegger pro mě bylo zárukou skvělé zábavy. Tenhle film je svým způsobem geniální, ať už jen pro svojí nadsázku a taky, že staví celý akční žánr a všechna jeho klišé na hlavu (včetně sebeparodických hlášek Arnieho, kterému to tu ve své poloze "clinteastwoodovského bad-asse" neskutečně sedlo). Je jasné, že režisér míří hlavně na mladší publikum, které v té době bralo své akční hrdiny zkrátka jako nadlidi a dokázali se s nejedním ztotožnit (v případě Jacka Slatera to není nic obtížného, páč je to fakt zabiják). Škoda jen, že to producenti nevyhnali ad absurdum a nenatočili se Slaterem alespoň jeden film, myslím, že o zábavu by bylo postaráno. Snad jediná věc, která se dá mírně zkritizovat, jsou ty trapné digitální výbuchy, které prostě bijí do očí. Jinak je to jízda od první do poslední minuty a jeden z Arnieho nejnedocenějších filmů. Poslední akční hrdina je zkrátka snímkem pro všechny filmové fandy se spoustou odkazů na (nejen) další akčňáky- a Stallone jako T-800 nemá chybu :) ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Shane Black si na můj vkus dal té trávy až moc a nevěděl, kdy přestat. Přesto je jeho rukopis a skvělé narážky na akční filmy a Arnolda, jakožto jednu z největších ikon žánru, vždy patrné a pobaví. Sebeparodický Arnold a jeho malý kámoš jdou do boje. Některé narážky jsou vskutku brilantní a asi nejvíc mě dostal "Sly Terminátor" a následný koment Arnolda. Škoda přeškoda, když se film zhoupne do "reálu" a zahraje v některých chvílích na vážnou notu. Jinak slušná zábava, nehledejte za tím nic hlubšího, jinak si skutečně tento film znechutíte. Ubrat půl hodiny z tak přepálené stopáže a bylo by to ok. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (42)

  • Poslední akční hrdina je první film ve zvukovém systému SDDS (Sony Dynamic Digital Sound). (Ai.ma)
  • Arnold Schwarzenegger (Jack Slater) si na festivale v Cannes vytvoril osobný rekord, keď za 24 hodín poskytol 40 televíznych interview a 54 rozhovorov pre tlač. (gogo76)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama