Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Již v pořadí třetí povedená komedie v titulní roli s nadpozemským a nezničitelným Arnoldem Schwarzeneggerem, která nás zavede do dvou světů a to za prvé do toho naše bolestného života, kde cítíme každou bolest a utrpení a za druhé do toho filmového, kde akční hrdinové v čele s Jackem Slaterem vše řeší jako by se nic nestalo. Jednoho dne dostane malý chlapec Danny kouzelnou vstupenku, aby mohl vstoupit do tohoto úžasného světa, kde bude prožívat dobrodružství společně s již zmiňovaným Jackem až do té doby než se této vstupenky zmocní záporňák a  kuliočko nazývaný Benedict, který si posléze zaskočí do našeho bolestivého světa a tím začíná ta pravá jízda s uspokojivým a napínavým koncem. Akce, zábavy, vtipných dialogů a všudepřítomných triků si zde užijeme habaděj a málem bych zapomněl na hudbu, která nás celým filmem doprovází a která nás v drásajících scénách tohoto snímku nenechá oddechnout. Připomenu skvělej song od australské kapely AC/DC - Big Gun (1993), ale také další skladby od Megadeth a Alice in Chains. Když se na tento film dívá dnešní mládež, která je přesycená velkým množstvím bezcenných triků, tak jí musí připadat tento film k smíchu. ale my, kteří jsme vyrůstali na akčňácích z osmdesátých a devadesátých let, to bereme jako velice vydařenou parodii právě na tyto filmy s opět skvělým a tentokráte i zábavným Božským Arniem. Za perfektní fantasy jízdu s originálním nápadem a skvělým provedením s perfektní hudební kulisou musím dát něco přes 80%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $50,016,394Tržby Celosvetovo $137,298,489║ Perfektný úlet na akčné filmy, nikdy nepochopím prečo je tak tento film opovrhovaný, po celý čas sa jedná a zbesilú jazdu plnú akčných "parodovaných" vychytáviek, spomienok na mnohé filmové postavy, a to všetko zabalené vo výbornej réžii Johna McTiernana. Arnold sa do takejto úlohy hodí ako niekto iný a je vidieť že si ju užíva, brať tento film vážne môže len klasický filmový konzument čo nemá vôbec pojem o filmových žánroch a už podľa názvu musí byť jasné o čo išlo tvorcom. Tento film je u mňa zárukou výsostnej zábavy na účet sebaparodovania, skvelý počin a pocta akčným filmom:)) nech žije Arnold Budweisser!!! /90%/ ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejelpších parodií na akční filmy,kterou jsem,kdy viděl. Výborný nápad obsadit do hlavní role ikonu všech akčních filmů parodující sama sebe. Klišé za klišé,pěkný holky,postavy ze známých filmů v těch nejmenších rolí,absurdity. "To je animovanej kocour""má službu."Haló animovanej kocour."Vždyť říkám,že má dneska službu do prkýnka." Zkuste si říct. Terminátor 2-Den zůčtování. Sylvester Stallone. Taky to nezní špatně. To by pak bral jeho role. Comanado. Sylvester Stallone. Predátor. Sylvester Stallone. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka tenhle film není špatný, naopak bych řekl, že co se hollywoodské kritiky týče, vydařil se hodně. Skvělé Arnieho hlášky a vydařené obsazení to jistí. Trochu přemrštěná stopáž a scénářové trhliny jsou ovšem věci, které mi místy docela vadily. Ovšem pravá podívaná začíná, až když se postavy dostanou do reálného světa na premiéru nového Jacka Slatera. Charles Dance a Tom Noonan jsou skvělí záporáci, proč jen se objevují ve filmech tak málo? Poměrně dost jsem se bavil. Škoda, že takových akčňáků s Arnoldem moc není. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že keď som to videl prvý krát ma to neohúrilo a vlastne ani toľko nebavilo. Po rokoch, keď už poznám Arnoldové filmy takmer naspamäť som si dokazal užiť aj tento. Príbeh je naozaj super vymyslený a toľko nápadov a odkazov na iné Arnieho filmy, čo má Last Action Hero sa len tak nevidí (scéna s Terminatorom vo videopožičovni je najlepšia). John McTiernan dokazal dať štýlové macho scény Arniemu už v Predátorovi a tu sú štýlovo a vtipne vyšperkované. Bavil ma Jack Slater vo filmom svete, no finále v reálnom svete sa skutočne vydarilo. Ako celok je to perfektný úlet a seba-paródia na akčné filmy, ale aj na samotného Arnolda. Arnoldovi tato rola nie len výborne sedí, ale očividne si ju aj užíval. Stále nechápem to nízke hodnotenie. 80% - 4* ()

Galerie (83)

Zajímavosti (42)

  • Poslední akční hrdina je první film ve zvukovém systému SDDS (Sony Dynamic Digital Sound). (Ai.ma)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama