Reklama

Reklama

Krásy divokého Holandska

  • Nizozemsko Holland, natuur in de delta (více)
Nizozemsko, 2015, 96 min (Televizní verze: 2x52 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Delta, nacházející se v jihozápadní části Holandska při pobřeží Severního moře, je domovem nesčetného množství živočichů. Rozmanité přírodní bohatství této oblasti se utvářelo po miliony let... Dokument oslavuje různorodé přírodní dědictví Nizozemí a přibližuje kulturní i společenský kontext, který ho významně ovlivnil. Díky špičkovým filmařským technikám, jako jsou letecké záběry z ptačí perspektivy nebo dechberoucí podvodní scény, vznikl jedinečný portrét unikátních evropských mokřadů. Dosud nevídané záběry zachycují region divokého Holandska ve chvíli důležitých změn – v době, kdy tuto oblast zaplavil nový život. Širokoúhlé záběry zachycující veškerou krásu místních řek, střídají intimní portréty zvířat, která tady žijí. Sledujte divoké Holandsko očima pěti hlavních hrdinů: orla mořského, bobra, zajíce, koljušky a modráska očkovaného. Díky každému z těchto zvířat získáme přístup do jiné části říční delty – od makra po mikro, tajuplného podvodního světa až po celková panoramata. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Fjera 

všechny recenze uživatele

Skvělé záběry orlů mořských, čápů, potápek roháčů.. Velmi dobře vysvětlený příběh modrásků očkovaných. Patří k těm lepším dokumentům o přírodě, navíc bez chyby, což je v dnešní době rychlokvašek vzácnost. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Holandskem jsem projel na kole a u názvu Krásy divokého Holandska jsem si říkal, že jsem asi byl v jiné zemi, než v nejhnusnější na světě. Ale první díl se věnuje podvodnímu životu, kde to tak zdevastovaně nevypadalo. Druhý díl mě překvapil, že mají v zemi národní park. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama