Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

sud 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších fantasy. Už jenom ten začátek. Všude sníh, ticho. Toto ticho najednou zčeří kopyta koní a jezdci, kteří za doprovodu ďábelské hudby Basila Poledurise srovnají vesnici hlavního hrdiny se zemí. Arnold Schwarzenegger ve své první velké roli zazářil. Ve filmu se mluví málo a on používá pouze svůj drsný pohled a svalnaté ruce. James Earl Jones je ledově chladný, až děsivý. Možná jeho nejlepší role. Je to sice silně otřepaná věta, ale takovéhle filmy se dnes už bohužel netočí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem hltal conaní knížky, jeho filmový svět mi k srdci tolik nepřirostl. Posledních pár let jsem ale viděl v kině hned 2x (dík Alamo Drafthouse & Aero) a tak ho zpětně lépe docenil. Jednička obstojí nejen jako jednoduchá mačo fantasy zábava, ale taky jako přesahová pastva když jste cinefil, s reálnou uměleckou hodnotou. Nezaměnitelný arnoldovský charisma a srandičky, interakce postav (často šukacích) hezky bez okolků a la opičák, mocný soundtrack a ikonický záběry putování stepí. Optimálně zkrátit o půl hodinky, toť jediný kaz k dokonalosti. Co je v životě to nejlepší? "To crush your enemies, to see them driven before you, and to hear the lamentations of their women!" ♪♫ ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý stojí a padá na Arnoldovi. Na jednej strane jeho ikonická hora svalov bola predurčená na stvárnenie tohto mytologického bojovníka, na druhej strane otrasný herecký výkon podkopáva túto kultovú postavu. Je škoda, že s týmto spracovaním nepočkali pár rokov, kým Arnold nenavštívil pár hodín herectva. Zaujímavo je vymyslené zastretie jeho otrasného prízvuku, keď je takmer celý film prerozprávaný rozprávačom a Arnie v ňom celkovo vysloví asi tri súvislé vety. Takisto so stopážom si mohli dať tvorcovia trošku viac načas, pretože táto dvojhodinová eskapáda jednoduchých mečiarskych súbojov ma už ku koncu trošku nudila. Naopak musím pochváliť hudbu, ktorá je monumentálna a dokonale vystihuje film, fantasy scény a všetko, čo je spojené s príbehom, film disponuje aj celkom dobrou atmosférou a vizuálnym spracovaním. 65%. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nebýt Arnodla asi bych se na tenhle film nikdy nepodíval. Prostě to není moje krevní skupina, tenhle žánr mi nesedí a existuje jen velmi málo snímků, které by se mi z něj líbily. Každopádně je Conan zklamáním, nebavil mě. Pokud zapomenu na pár nadějných scén není vlastně o co stát. Dokonce jsem nebyl unešen ani z toho chváleného hudebního doprovodu, tak nějak jsem čekal něco víc. James Earl Jones je k smíchu a jako záporák mi připadal nedostačující a vlastně je tu toho mnohem více. Možná tu nese částečnou vinu i dabing, neboť některé postavy mluvily řekněme dost nevhodně - hlas se prostě nehodil ani do děje, ani k tělům, ale nemyslím si, že originální znění celkové vyznění tohoto filmu nějak více změní. Na druhou stranu Barbar Conan ukazuje, že souboj proti posile může být natočen i mnohem záživnějším způsobem, než jakým jej podává 300: Bitva u Thermopyl. Praotec žánru, ze kterého se ještě bude hodně dlouhou dobu čerpat... [TOP 19/13 75%] ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tomuto filmu unikal a poprvé jsem ho viděl až 1/4 století po jeho vzniku. No a jak se mi to líbilo? Divný týpci s divnejma účesama, divnej příběh, divný postavy, který maj pořád divný kecy, prostě celkově divnej film. Fantasy holt nemam vůbec rád, ale za těch pár akčních scén dávám 2 hvězdičky. Ještě bych rád podotknul, že ve filmu celou dobu hraje divná hudba. Sice soundtrack tady všichni vynášej do nebes, ale já bych takovou sračku nevydržel poslouchat ani 5 minut v kuse. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Jak představitel Conana Arnold Schwarzenegger, tak režisér John Milius měli neustále spory s producentem filmu Dinem De Laurentiisem, který se stále obával překročení výrobních nákladů. Milius si dokonce koupil sošku Mussoliniho, kterou si bral na schůzky s Laurentiisem a říkal: "Dino, dívej se na tohle, když mluvíš". (lekr)
  • Dino De Laurentiis mal jedno stretnutie s Arnoldom Schwarzeneggerom ešte v jeho začiatkoch hereckej kariéry. Arnolda po vstupe do jeho kancelárie zaskočil nízky vzrast Laurentiisa a obrovský stôl. Herec úplne nečakane zo seba vytrúsil vetu: „Načo potrebuje tak malý chlap tak veľký stôl?" Po tejto vete sa stretnutie automaticky skončilo a urazený Laurentis Arnoldom roky pohŕdal. (gogo76)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno