Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (754)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

ČSFD filmový víkend 2021 Boskovice. Hmm tak musím dát za pravdu většině komentářů tady, že se bohužel jedná  o film dvou rozporuplných polovin. Tou první kdy akce střídá akci a lokace lokaci jsem byl unešen. Zdálo se mi, že Marvel konečně natočil i něco pro dospělé s realistickými akčními scénami a minimem infantilního humoru. To už však bohužel neplatí pro druhou polovinu která se zvrtne v tradičně otravnou a rádoby hrozně vtipnou záležitost pro celou současnou rodinu. Souhlasím taky s tím, že záporácká grupa je poměrně nevýrazná a tak padesátikilový holky v pohodě zase zachrání svět. No a když přežijete tu nezbytnou porci teen humoru, tak sice dostanete relativně velkolepé akční finále, ale tady už bohužel o fyzickou akci nezavadíte ani náhodou a je to jen jak by napsal Laco současný nezáživný a přepálený digibordel. Takže na jednu stranu mi ty dvě hodiny celkem svižně utekly a nebyl jsem nijak zásadně iritován. Na druhou stranu v tom vidím jistou promarněnou příležitost, ale co už aspoň jsem se skoro po roce zase jednou podíval do kina.60% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho skoro v rozpacích - další nová Marvelovka, a další která mě skoro nadchla. Ony ty ženské režisérky (Lokiho točila Kate Herron) i za něco stojí, když nejedou jen feministickou masírku a snaží se prostě jen o zábavné filmy - Cate Shortland to tady má v první půlce pevně v rukou, a jak v první třetině jede velice věrnou napodobeninu Greengasse, tak i ten přechod do komornější a humornější konverzačky s velmi temnými emočními podtóny zvládá sebevědomě. Zajímala mě díky tomu velmi i ta rodinná linka. A chci od ní vidět další akční velkofilm, kde už nebude svázaná jhem předlohy. A ty dialogy tedy stojí nejen na ní, ale snad ještě víc na Florence Pugh, která přehrává všechny rozdílem třídy. I když ani ti ostatní tu nejsou špatní, hlavně postava tragického losera Red Guardiana je hodně fajn, a i psudosvině Rachel Weisz má něco do sebe (ale potřebovala by víc prostoru, aby její postava dávala větší smysl)... paradoxně nejmíň výrazná je tak samotná Black Widow... a s tím se smířím, od Scarlett mi stačí ke štěstí když v těsném oblečku bije lidi. Fakt velká škoda že ke konci se z toho stane průměrná Feigeovská Marvelovka a jde to krapet do hajzlu, zas debilní černobílý záporák s jeho (tady doslova) mindless canon-fodderem a nemocným plánem na ovládnutí světa. Celá linka s moderním Black room je úplně mizerná, škoda že Black Widow jen neřeší ozvěny minulosti a nedává se dohromady s rodinou, a i to ve filmu mohutně teasované vyčištění Budapešti s Hawkeyem bych viděl mnohem radši, než další poskakování před hromadou digitálních explozí. Přitom v první půlce ten film i "vypadal" jinak než standardní Marvelovky, a že už jsem na jejich sterilní vizuál poněkud alergický.  Zůstat vše na úrovni první poloviny, tak snad řadím Black Widow mezi Top 5 Marvelovek, takto je to ale v jejich rámci jen "docela ok nadprůměr". 7/10 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když se poprvé Natasha objevila v Iron Manovi 2, byla její postava doslova zjevením a volalo se po sólovce, jenže Kevin Feige měl jiné plány. Černá vdova se zjevovala v sólovkách druhých a samozřejmě týmovkách. V roce 2021 nastalo sucho a než se Avengers posunou někam dál na své další misi, Feige projistotu ještě jednou zkontroluje šuplíky a hle. Diváci si přejí Černou vdovu, je potřeba narychlo spíchnout nějaký origin o jejím původu a k tomu samozřejmě ještě povolat nějakou začínající ideálně režisérku. Výsledek asi všichni dokážeme zhodnotit, tak že nás to sice úplně nenasralo, ale skvělý film vypadá úplně jinak. Kdyby tahle Černá vdova nevznikla, asi by se vůbec nic nestalo. Myslím že v roce 2021 si tento origin už nepřál vyloženě snad nikdo. Určitě jedna z úplně nejslabších (možná i nejslabší) Marvelovek, která plní funkci absolutní záplaty, před tím důležitějším. 55% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

U Marvelu a DC to mám prostě a jednoduše tak, buď mě to baví a nebo ne. Nic víc v těchto filmech nehledám. Konečně má oblíbená kočka Scarlett dostala film pro sebe a nebylo to vůbec špatný, bavil jsem se, akce slušná, líbilo se mi to, dobrý casting - Florence Pugh (Slunovrat !!), Rachel Weisz a konečně se taky v něčem dražším ukázala Olinka, sice jako obluda, ale nevadí  :o) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scénář a chování postav bylo zmatený jako chameleon mezi lentilkama. Na akci bylo vidět, že za každou cenu chce být cool. Někdy byla, ale někdy to už i na Marvela bylo přepálený. David Harbour je jasnej masér číslo jedna u tohoto filmu, od pákování v base ("Over The Top Sly" by se totálně nečapal ) mě bavil, bavil a zase jenom bavil. Nemůžu říct, že by to byl srágonec. Tvůrci moc dobře vědí na koho cíli a podle toho hrajou. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Na konci filmu v scéne, keď Black Widow (Scarlett Johansson) pred nástupom do lietadla konverzuje s mužom, je zreteľne vidieť, ako sa jej v striedaní uhlov snímania kamery mení účes inak (F2003F)
  • Ve filmu vidíme Taskmastera, vlastním jménem Tony Masters. Jedná se o žoldáka s fotografickými reflexy. Tato schopnost mu umožňuje okamžité zkopírovat či předvídat soupeřovy pohyby, což z něj činí jednoho z nejlepších bojovníků a taktiků na světe. Později dostal nacistickou verzi séra supervojáka, která mu tyto schopnosti posílila na úkor jeho vzpomínek. Umí také napodobit hlas a často pracuje v přestrojení. Prvně jsme ho mohli vidět na stránkách „The Avengers #195“ z roku 1980 od tvůrčího dua David Michelinie a George Pérez. Také se objevil ve hře „Marvel's Avengers“ na PC a konzole. Za svou komiksovou historii se utkal z řadou protivníků, a tak mohl Taskmaster zkopírovat pohyby od Ant-Mana, Thora, Black Knight, Black Widow, Black Panthera, Captaina Americy, Daredevila, Falcona, Hawkeye, Iron Fista, Iron Mana, Moon Knighta, Punishera, Spider-Mana, Swordsmana, Wolverine a mnoha dalších. (3T)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama