Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (946)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ať ta dodávka hned zmizí. Já vás varuju, Russ umí karate!“ - „Opatrně chlapci, Russ umí karate! Russi, jestli víš, co je pro tebe nejlepší, zalez hned do auta.“ - „Sorry šéfe, mám jen modrý pásek...“ Kvůli tomu, že mě kdysi Snatch příliš nenadchl, podvědomě jsem se Ritchieho filmům vyhýbal. Gentlemani ale nezklamali. Mají švih, noblesu, pomrkávající narážky („Jen sem nás chtěl trošku pobavit. V každým filmu musí být nějaká akční scéna, ne?“), převládající nadhled, solidní postavy, povedené dialogy, obstojný konec…jen toho humoru jsem čekal víc. Divák se sice několikrát zasměje, ale u některých scén bylo cítit, že se snaží být tak moc „cool“, až se z nich skoro vtip vytratil. Jinak ale můžu tuhle svižnou jízdu s klidem doporučit. „Nazval mě právě černým zmrdem?“ - „Jo.“ - „To nemůže. To je rasistický!“ - „Ale ty seš černej a seš zmrd, Ernie. Takový sou fakta. Nemyslím, že Primetimea zajímá, k jaký rase patříš.“ - „To, že sem černej, nemá nic společnýho s tím, jestli sem zmrd.“ - „On neříkal, že černoši sou zmrdi, Ernie. Směřoval to na tebe.“ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo urobil?“ – „Nepodal mu ruku.“ Guy Ritchie je pre mňa v podstate anglický Tarantino. Paradoxne sa mi jeho prvé filmy až tak nepáčili, ale Kráľ Artuš a Rozhnevaný muž (a áno, azda i Aladin!) sú obrovské pecky. Gentlemani sa plnohodnotne do tejto silnej série môžu zaradiť. Hoci majú skoro dve hodiny a sú plní postáv, zvratov a skokov v čase a priestore, sú zároveň krásne prehľadní a svižní. Myslel som, že také zbesilé tempo snímke nemá šancu vydržať až do záverečných titulkov, ale som sa našťastie mýlil. Mýlil som sa i v tom, aké brutálne to bude. Predsa len, je to Guy Ritchie... Ale nie je to nijako výrazne explicitné (ak uvážime, že mohlo: prasa, rezanie pol kila mäsa atď.). Čo sa hercov týka, fakt neviem, či si to viac vychutnal Hugh Grant, Charlie Hunnam alebo Colin Farrell. Scenár neprestáva prekvapovať po celú dobu trvania; len čo som predpokladal, že viem, ako to dopadne... dopadlo to presne naopak. A hlášky a dialógy je fakt radosť počúvať („Mladší už nebudem. Skôr naopak.“). Mimoriadne originálny spôsob vydierania! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S námi si nemůžeš hrát na dravce, protože jsi kořist." Gangstery nemám rád, ale když se podají v luxusní úpravě s vymazlenou přílohou, tak se s nimi dají strávit příjemný dvě hodinky. Během nich jsem se leccos dozvěděl o hledání vlastních lordů, krytí si zad i o gangsterský etice. A taky jsem se skvěle bavil s vyděračem Fletcherem, řešičem problémů Rayem a hlavně s Koučem a jeho hochy. Totálně mě dostalo, když Kouč vysvětloval svýmu černýmu svěřenci, proč oslovení "černej šmejd" není rasistický. To bylo skvělý a v dnešní době i dost odvážný. Klobouček dolů. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení, které se mi jeví jako hrubě nadsazené, jsem čekal absolutní bombu, ale dostal klasický Ritchieho film o tu větších, tu menších podvodníčcích, ve kterém mě zaujali jen Matthew McConaghey, který s režisérem pracuje prvně a Hugh Grant, kterého jsem v pořádné roli už dlouho neviděl. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Další Ritchieho bezchybný zářez. Je neuvěřitelně znát, že jako tvůrce vyzrál a promítá se to i do scénáře a především postav. Stylový posun je markantní, současně ale obsahuje všechny klasické ritchiovské propriety, pracuje s nimi ale zase trochu jinak a výsledkem je neskuteně zábavný, inteligentní a rafinovaný film. Nejplnohodnějtší divácký zážitek v kině za hodně dlouhou dobu. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu měla původně hrát Kate Beckinsale, ale její účinkování skončilo dva dny po začátku natáčení. (Punisher)
  • Tepláková souprava, kterou nosí Coach (Colin Farrell), je od značky Lonsdale. (ČSFD)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama