Reklama

Reklama

Callasová, Kennedyová a Onassis – dvě královny a jeden král

  • Francie Callas, Kennedy, Onassis : Deux reines pour un roi (více)
Francie, 2018, 90 min

Režie:

Philippe Kohly

Hrají:

Maria Callas (a.z.), Jacqueline Kennedy (a.z.), Aristotle Onassis (a.z.)

Obsahy(1)

Příběh milostného trojúhelníku vdovy po prezidentovi, operní hvězdy a miliardáře. Tři světoznámé tváře, tři příslušníci smetánky, tři silné a charismatické osobnosti, tři skandalisté. Marii Callasovou, Jacqueline Kennedyovou a Aristotela Onassise spojovalo mnohé, ale zdá se, že totéž je paradoxně i rozdělovalo. Tvůrci dokumentu se snaží spletité klubko vztahů, lásky i nenávisti rozplést od okamžiku, kdy si 20. října 1968 vzal Aristoteles Onassis na svém ostrově Skorpios Jacqueline Kennedyovou. Svatba vzbudila vášně po celém světě, ženichovi příbuzní od začátku považovali nevěstu za zlatokopku, Američané dílem přáli své hrdince štěstí, byli by ji ovšem rádi viděli jako věčnou smutnou strážkyni odkazu milovaného prezidenta. Byl tu však ještě někdo, kdo novomanželům rozhodně nepřál štěstí: operní superstar Maria Callasová. Životy těchto tří osobností nebyly rozhodně jednoduché, ale právě zvláštní směsice vášně, moci a peněz z nich svého času vytvořila třaskavinu. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

pupidup 

všechny recenze uživatele

Tento dokument konecne vykresluje veci tak..jak byly. Dokument o Jackie totiz vynechal spoustu dulezitych detailu a tento v podstatě narusuje spravneji "kult Kennedyu"..na jejich omluvu..prijde mi to jako panoptikum zivota deti s nenaplnenou láskou v srdci. Vlastne bych nikdy nechtela zazit zoufalstvi zeny, ktera porodi mrtve dite, kdyz si jeji manžel John užívá orgie na jachte a vydavaji ho v USA za poloboha. Jsem stastna, ze tato vychova poslusne zeny nas uz minula. A toho smejda bych asi spis zabila ja, byt Jackie, nez Oswald... ale v tomto pripade se voda uvarila. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ dokumentů, kdy se vám snaží naznačit, co za emoce právě na dané fotce, nebo v dané době postavy prožívají, nemám ráda. To si domyslíte z faktů, ale aby vám někdo podsouval při fotce, kde někdo vystupuje z letadla, co za zmatek v duši a utrpení a jaké emoce prožívá (nota bene když se na fotce usmívá od ucha k uchu), mi přijde poněkud přes čáru seriozního dokumentu. Na mě je tu až moc bulvárních postupů, které podle mě, ani v takovémto dokumentu nejsou na místě. Zajímavé téma pro dokument, ale ta forma tomu hodně ubírá, až tak moc, že si říkáte, jestli se všem těm informacím, když jsou podané takto, dá vůbec věřit. Dokument, který podkopává sám sebe a ve kterém je poznat, na čí stranu se přiklání a kde fakta zmírňuje. 45% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Na dokument delší , ale viděl jsem o Kennedyové jiné dokumenty a zde jsou samé nové věci.Příjemně se střídají všichni tři portrétovaní hrdinové. Objevil se i náznak černého humoru "rozprášil z urny popel, který byl vmeten do tváří smutečních hostů". ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama