Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (408)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrná pohádková filmařina, výborné herecké výkony (Hlaváčová, Munzar, Trávníček, Šafránková), slušná atmosféra, úsporný střih, podivná je ale místy výprava (především oděvy všech tří princů vypadají spíš jako úbory nějaké tělocvičné jednoty z konce 19. století) a některé lokace taky dost překvapí (novodobý hřebčín, zámek v Roztokách), občas velmi nepovedené postsynchrony. Evidentní je snaha budovat příběh daleko tajemnější a "fantasijnější", než bylo v té době běžné, což je rozhodné plus. O to víc ovšem zamrzí řada naprostých anachronismů v dialozích. Problematický je také trochu moc překotný závěr, kdy se z "úsporného vyprávění" najednou stává vyprávění skoro nepřehledné. Stačilo by přitom málo, a bylo by to celé ještě o dost syrovější a přesvědčivější. Celkový dojem: 70% ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Zase jedna nepovedená pohádka a důkaz, že i dříve se pohádky vždycky nepovedly, že to není jen fenomén dnešní doby, kdy takových nepodařených pohádek přibývá jako hub po dešti. Pro jaké děti je tato pohádka určena? Je tak neprůhledná, tak zmatená, že si opravdu neumím, představit dítě, které by z ní mohlo mít radost. ... K čemu tam byl ten třetí, resp. první princ? Proč chudou  ženu se sedmi dětmi museli zastoupit kejklíři? Co je na tom lepšího? Kdyby se pánové raději drželi toho Erbena a nevnášeli do zpracování klasických pohádek své hloupé a nesmyslné inovace, udělali by rozhodně líp! ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Po mnoha mnoha letech jsem opět zhlédl od začátku do konce a docenil kvality pohádkového příběhu o třetím princi Jaroslavovi, který se neupínal na princeznu jako jeho bratři, celou dobu se dementně pochechtával (asi aby se zdůraznila jeho lehkomyslnost), kvůli klíči se neváhal vyspat s dvorní dámou a nakonec všechny zachránil. Včetně Jirky Bartošky, a to je nějakej řízek. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dávám objektivní ****, i když tuto pohádku nemám moc rád. Připadá mi příliš temná a ponurá. Ale vím, že se hodně líbí ženám, asi i díky Pavlu Trávníčkovi, kterého já ale také příliš nemusím. Jako pohádka funguje, vše je jak má být, výprava je skvělá a exteriéry nádherné. A princ Jaroslav je pěkný proutník. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která má jádro v pověsti o Dívčím kameni z hradu Lichnice. Já se u toho jako malá vždycky tak bála. To jak tam ve skalách tepe srdce a ty meče vrostlé do kamene. Malá provazochodkyně a nečekaně objevený míč. A obraz zlé princezny na půdě. Je to vlastně pohádka o recyklaci a důsledném využívání zdrojů - z rybího masa zabřezne fena, z vody kobyla, královna taky otěhotní, z kostí vyrostou meče. Aby se člověk o Vánocích začal bát. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (22)

  • Než princ Jaromír (Pavel Trávníček) zkamení, je vidět ve scéně, kde se přehrabuje v diamantech, že má na prstě prsten od svého otce. Tedy prsten má zkaměnět s ním. Ovšem když už je v Diamantových skalách i princ Jaroslav (Pavel Trávníček), tak ve scéně nad truhlou s diamanty mluví k témuž prstenu: „Splnil jsem druhý úkol, bratříčku!“ (Diamondsky)
  • Ve scéně, kdy jede princ Jaromír (Pavel Trávníček) s princeznou Milenou (Libuše Šafránková) k ohradě s ovcemi, je v levé části obrazu vidět za stromem muž držící Jaromírova psa, kterého následně za princem nechá běžet. (Bejdule)
  • Sedlo, které si princ Jaromír (Pavel Trávníček) koupí od kupce u Diamantových skal, „zdědil“ i kovář Mikeš z pohádky O statečném kováři (1983) – je jím osedlán kůň na konci pohádky, kdy se Mikeš vydává plnit své královské povinnosti. (HowHighest)

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama