Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (408)

Disk 

všechny recenze uživatele

Mám rád baladické pohádky se silnou atmosférou. A tahle od Antonína Moskalyka s Libuší Šafránkovou a Pavlem Trávníčkem mi po letech hodně sedla. Scény odehrávající se ve skalách jsou správně hororové, kameraman Jiří Šámal (snímal také Moskalykovu Babičku) doslova čaruje a stejně báječná je i jedna z prvních Moskalykových spoluprací se skladatelem Ivanem Kurzem. Výborný film, který bych malým dětem nejspíš úplně nedoporučil. Královský pár Jana Hlaváčová a Luděk Munzar jsou velmi příjemným bonusem. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Dějově to není nic moc, sentimentální příběh jako u každé pohádky, ale má fantastiskou technickou kvalitu (kamera při scénách u skal) a navíc takovou zvláštní temnou poeticko - symbolickou atmosféru, která se mi hodně líbí - vlastně je to spolu se Třemi veterány a S čerty nejsou žerty jediná česká pohádka na bych byl schopen se dívat i teď. A navíc se tam hraje go :) ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Moskalyk a pohádka. Proč ne, bylo by to terno, jenže se mu to jaksi vymklo z rukou. Spojení Trávníčka se Šafránkovou už nepůsobí ani zdaleka tak svěže jako u klasiky o jednu dekádu starší. Můžeme si tak postesknout nad prapodivně depresivně-afektovaným scénářem nebo mdlou režií. Jako by tahle pohádka předznamenala dekádu další a její trend filmů pro děti. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ve všem tom mačkání ovladačky televizoru a hledání toho nejvhodnějšího pro naše oči vždycky narazím na tuto pohádku s Pavlem Trávníčkem a "neodolatelnou" Libuší Šafránkovou. :-) Ačkoliv místy hodně depresivní a pochmurná pohádka, skrývá se v ní jisté kouzlo, kterým si mě vždycky získá a já ji nedokáži odolat. Ať je to herci nebo prostředím, jisté charisma má a to je dobře :-) 65% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že až na kultovní Tři oříšky pro Popelku na mě pohádky s Libuší Šafránkovou působí průměrným dojmem (viz Princ a Večernice či Sůl nad zlato) a u Třetího prince tomu není jinak. I když ve filmu hraje stejná dvojice, nepřišla mi pohádka tak mile kouzelná jako Vorlíčkova klasika. Filmu značně škodí několik tvůrčích rozhodnutí - ať už šlo o "škudlení" na rozpočtu ve scénách s bratry-dvojčaty, dabing Lucie Zedníčkové (zde se též šetřilo, protože jinak nechápu, proč ji namluvila Šafránková, která už tak má ve filmu dvojroli), nebo místy nesympatické vykreslení postav. Chaotická kamera v prostředí Adršpachu rovněž filmu nepřidávala na kvalitě. Ve výsledku slabší tři hvězdičky! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (22)

  • Pohádka natáčena v parku v Průhonicích, v Adršpašských skalách a také na Křivoklátě. Když hledači pokladů odjíždějí na koních z diamantových skal, jedou konkrétně přes Střmenské podhradí v Adršpachu. (M.B)
  • Ve scéně, kdy si princové prohlíží obrazy princezen v sále, je pod jedním ze závojů vidět zakrytý obraz Infantky Margarity od Diega Velázqueze. (Braddy)
  • Než princ Jaromír (Pavel Trávníček) zkamení, je vidět ve scéně, kde se přehrabuje v diamantech, že má na prstě prsten od svého otce. Tedy prsten má zkaměnět s ním. Ovšem když už je v Diamantových skalách i princ Jaroslav (Pavel Trávníček), tak ve scéně nad truhlou s diamanty mluví k témuž prstenu: „Splnil jsem druhý úkol, bratříčku!“ (Diamondsky)

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama