Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze (122)

Melios 

všechny recenze uživatele

Police Squad! je úžasná noir paródia z univerza Bláznivej Strely s kráľom komédie, Lieslie Nielsenom, v hlavnej úlohe. I navzdory svojej dĺžke sa jedná o kvalitne spracovaný komediálny námet na klasické policajné seriály zo 70. rokov. Nájdete tu čistý podpis trojice Zucker, Abrahams, Zucker, takže okrem búrania štvrtej steny sa tu dočkáte veľkého množstva nečakaných gagov, z ktorých väčšina nie je slovných, ale sa odohráva na pozadí diania. Skrátka ak milujete tragikomické humoresky Franka Dreblina, potom ani seriálovú predlohou k filmovej sérii Bláznivá Strela by ste nemali prehliadnuť. Skvelá paródia, ktorá vám ponúkne oproti súčasným prírastkom v žánri aj niečo viac, ako len pubertálne vtipy na kozy a penisy. Miesto v najlepších seriáloch má zaslúžené... ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Třeskutě vtipný předchůdce celovečerních Bláznivých střel. Spousta vtipů se z minisérie přesunulo na velké plátno, ovšem fanoušci filmů objeví i v 6 dílech Police Squad spoustu nového. Frank Drabin je zde sice o něco menší hovado, než ve filmech, ale vůbec to není na škodu, je to poměrně příjemná změna. Přesto se dostane do spousty zajímavých a především velice vtipných situací. Každá epizoda má stejnou strukturu a spousty společných fórů s mírnými obměnami, což se může zdát stereotypní, ale opak je pravdou. Police Squad je dokonalou parodií na detektivní seriály tehdejší doby a pokud se vám líbily Bláznivé střely, budete u této minisérie nadšeni. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin to před Bláznivou střelou rozjížděl už v tomhle seriálu. Police Squad! nemá tak nabušenou kadenci vtipů jako filmy a ty zároveň nebývají tak vybroušené, ale celkově jde o zábavnou podvratnou parodii starých kriminálek. Jedním z největších kladů je Leslie Nielsen, který je jako vážně se beroucí Frank prostě super. (7/10) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ne tak dokonale vybroušené, jako Bláznivá střela, ale přesto o parník lepší než 99% ostatních parodií. Už jen to, že každý díl je vlastně jak přes kopírák mě bavilo. Jeho šéf je pokaždé na místě první, vždycky se podíváme do laborky za doktorem, co tam učí dítě nějakou nekorektní věc a nakonec se jde pro info ke geniálnímu leštiči bot Johnnymu. Nejlepší ale je jak na konci epizody vždycky zamrznou. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

ED HOCKEN: "Poslal som tú žiadosť o výkupné do laboratória. Žiadajú milión dolárov." FRANK DREBIN: "Za čo žiada laboratórium milión dolárov?" ED HOCKEN: "Tí únoscovia to žiadajú, Frank." /// Niektoré vtipy uletia dostratena, ale inak je to vydarená seriálová jednohubka. Kamenné pohľady Leslieho Nielsena pri všetkých tých absurdných situáciach sa stali skutočnou legendou. Veľmi ma pobavili scény s Rexom Hamiltonom v úlohe Abrahama Lincolna, vševediaci leštič topánok Johnny a časté snímanie nôh hlavných zloduchov a podozrivých, ako v noirových kriminálkach. Výborná seriálová paródia! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Klasické seriály končí tak, že se prostě při pohledu na závěrečnou scénu zastaví obraz a běží přes něj titulky. Tady to tvůrci udělali tak, že obraz doopravdy není zastaven, ale postavy v záběru stojí bez hnutí, jak nejlépe to dokážou. V jedné epizodě např. obraz "zamrzne", když jedna postava nalívá kávu druhé. Všichni stojí nehnutě a šálek vesele přetéká. (HappySmile)
  • V každém díle vystupuje hvězdný host, který je ovšem zabit už v úvodních titulcích: Lorne Greene a William Conrad jsou bodnuti a vyhozeni z auta, na George Stanforda Browna spadne sejf, Florence Henderson je zabita během hudebního čísla, Robert Goulet je popraven popravčí četou a William Shatner unikne kulkám, aby se následně napil otráveného vína. (HappySmile)
  • Každý díl má dva názvy - ten, co čte vypravěč, se liší od toho, co se ukáže na obrazovce. (HappySmile)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama