Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zábavný, humorný a inteligentní seriál hned tak někdo nenatočí. Tento by mohl být příkladem. Tim je vždy nad věcí a jen tak ho nic nevytočí. A když mu po ruce sekundují vtipní členové rodiny, má divák o skvělou zábavu postaráno. Tim vždy ke každému, byť nejobyčejnějšímu kutilskému počinu, potřebuje vždy extra speciální profesionální nářadí, a tak není divu, že se tak příliš odlišuje od večerníčkovských kutilů Pata a Mata, byť mnohdy dosahuje stejných výsledků. No ale, ... co na tom? Vždyť je to jenom zábavný seriál, že? Ale nám, neseriálovým kutilům by to doma asi jen tak neprocházelo jako Timovi. :-) ()

Drom 

všechny recenze uživatele

V prvních sériích výborná komedie se zbrklým kutilem, který je posedlý výkonem všeho, co má motor. A co motor nemá, brzo bude mít. Zdatně mu v dobrých scénkách sekunduje unikátně trpělivá a zábavná manželka a tři synkové, moudrý a sečtělý soused za plotem a šikovný televizní asistent, slušňák Al. Od čtvrté série však začíná kvalita klesat a krom Tima Allana, který je obstojný komik hrající konzistentní postavu, je vidět nejdříve odklon ostatních od původního záměru a nakonec nabírání dalšího křoví, aby se autorům, již asi bez nápadů, zvětšil manévrovací prostor. Z úžasné Jill, která ví, co chce a život ji baví, se tak stává kravka posedlá psychologií, lezoucí každému do života bez jasné představy o životě vlastním. Wilson přechází od zamyšleníhodných mouder k pozérskému plácání, Al od flanelového gentlemana k vousatému troubovi a celý seriál začíná moralizovat, ač masáž jako Step by step to není. Ve třetí fázi, tedy v sedmé a osmé sérii, se již jen rozvíjí dříve nalezené patogeny a nelze si nevšimnout, že zmizelo i heslo vyšší výkon. Seriál pak následně, v poslední sezóně již také bez Randyho, naštěstí končí, protože jinak bych musel o tvůrcích psát jako o flanelových podvodnících. ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Asi žádný seriál se nedokáže vyvarovat jakémusi poklesu v kvalitě a je jen málo takových které to dokázali. Kutil Tim bohužel není jeden z těch vyjímečných , ale je to i tak jeden z nejzábavnějších seriálů jaké sem kdy měl možnost vidět. Hašteření Tima s Jill, moudrosti souseda Wilsona, nesmělost Ala Borlanda, tři pěkní frackové a "šikovné" ručičky Kutila Tima. Tenhle seriál miluju a moc se mi líbí R-R-R ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Tohle je vysněný život každého chlapa milující manželka, 3 kluci, v garáži si stavíte svoje fáro, navštěvujete své oblíbené sportovní týmy, pracujete s nejlepší asistentem Alem Borlandem a za souseda máte nejchytřejšího člověka na Světě, který vždycky přispěchá s užitečnou radou, když jste v koncích. Jen těch nehod se zbavit :). Kutil Tim patří k mým nejoblíbenějším seriálům, ale nastavenou laťku Tim Allen nedokázal udržet až do konce, poslední série je trošku zklamáním. I přesto jasných 5. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, perfektní Tim Allen a jeho náražky na flanelovou košili Ela. No a pak samozřejmě "zdravíčko sousede" v podání pana nikdynejsemvidět Wilsona. Dobrou roli v celkovém velice pozitivním přijetí téhle show určitě sehrál i velmi povedený český dabing, kde prim hráli Postranecký, Zawadská a Saic. ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • V závěrečné se Heidi těsně před posledním "Tool Timem", že je těhotná. Debbe Dunning byla tehdy skutečně těhotná. (Kulmon)
  • Během natáčení svého pořadu Tim občas požádá do zákulisí Klause, aby pustil hudbu. Klaus Landsberg pracoval na seriálu v oddělení, které mělo na starost zvukové efekty. (HellFire)
  • Postava Wilsona je založena na dětské vzpomínce Tima Allena, kdy byl moc malý, proto byl neschopný si souseda prohlédnout (Kulmon)

Reklama

Reklama