Reklama

Reklama

Scooby-Doo na stopě

(seriál)
  • USA Scooby-Doo, Where Are You! (více)

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Všude je tolik strašidel! Kde je zase Scooby Doo, aby svým kamarádům pomohl vyřešit záhadu! (oficiální text distributora)

Recenze (68)

matmanX 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl několik dílů a většinu z nich jsem ani nedokázal dokoukat do konce. Nevím, jestli tohle měl být pořad pro nějaký pečovatelský ústav pro retardované, ale větší myšlenku a lepší zápletku má i Teletubbies. Všechny díly jsou naprosto stejné s jediným rozdílem, že někdy chytá hrdiny Yetti, jindy Drákula nebo některé z tisíců monster, které jsou buď úplně převzaté z jiných filmů, nebo vzešly spojením několika. Oni hlavní "hrdinové" jsou velice nesympatičtí, ale toho užvaněného psa s IQ tykve jsem doslova nesnášel. Vysoké hodnocení přikládám za vinu tomu, že většina lidí hodnotí jen z nostalgie a vzpomíná, kdy se jako šestiletí dívali na seriál na německých stanicích. Jednu * dávám za pár odkazů na horory, které aspoň trochu pobavily. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

I dnes se rád někdy ráno podívám. Je to taková americká obdoba rychlých šípů. Akorát víc "pokleslá". Přiznejme si to: strašidla a hra s nadpřirozeným tajemnem je zábavnější než suché ideály sokolství pozůstalé z dob první republiky. [(Sokolové ale možná neznali obludnou tvář kapitalismu, a proto orientace na harmonizující ideál antické dvojdomosti duše a těla.) To je vtip. hehe] Zajímavá otázka ale je: Je možné vnímat integraci mysteriózního prvku do reálně pojatého světa jako pokus o vytvoření novodobé mytologie? (To se týká hlavně USA a jejich specifického kulturního a historického vývoje.) Není také od věci připomenout, že vznikla řada děl, kde vystupují postavy z cartoonů jako reálně existující postavy. Jejich vystupování v jiném než v původním kontextu jen mimeticky utvrzuje jejich "reálný", ne-fikční charakter. Říkáte postoderna? No, možná, možná je v tom ale něco víc. A to od doby, kdy Warhole vystoupil s těmi svými ohavnými obrazy a upozornil na integraci novodobých prvků (výrobků/zboží) na taková místa kulturní paměti, kde bychom je my možná nečekali. ()

Reklama

filmator 

všechny recenze uživatele

Hanna-Barberovský tv kreslený seriál, zábavný, vtipný, jednotlivé díly opakují podobnou formulku, ale to je u Colomba taky. Mnohem lepší než pozdější série, ve kterých jsou hrdinové malí a kýčovitě nakreslení (podobně jako paskvil Tom and Jerry Kids). Prostě - tohle je ta původní klasika, která stojí za zhlédnutí. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější série ze všech Scoobyů. Je to originál a i když tento celý seriál (i frančíza) má okatý konec, že ti duchové jsou převlečení zloději, i když je to šablonovité, tak se mi to líbilo. Sice se mi obvykle nelíbí ten typ kresby u lidí - jakože realistický - ale líbily se mi hlavně ty různé zvuky při scénách (u spadnutí, či sklouznutí). A právě zvuky a ty honičky se mi nejvíc líbilo na tomto seriálu ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som miloval. Jasné, je to plné klišé a dej sa prakticky opakuje, ale má to svoje čaro. Navyše film je plný klasických Hammerovských monštier, ktoré pre mňa vytvárajú krásnu vtipnú béčkovú atmosféru. Seriál je plný dospelého humoru v podtexte. Psie sucháre (=drogy), po ktorých Scoob urobí čokoľvek, partia teenegerov, ktorí nechodia do školy a nie sú tu ani zmienky o ich rodičoch ... A nezabudnite, že je to banda hipíkov! A kto nemiloval Daphne? :) Zlatá éra Hanna-Barbera,. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (34)

  • Na počátku seriálu stál Fred Silverman, producent a šéf společnosti CBS, která hledala nový denní pořad. (CrypzzXD)
  • Ve 2. epizodě první série má Shaggy v jednu chvíli blondďaté vlasy, zatímco v předešlých a v následujících záběrech vždy klasicky světle hnědé. (fiLLthe3DD)
  • Původní název měl být Tajuplná pětka, o něco později tvůrce napadl název Kdo se bojí? Problémem bylo, že první pokusy byly spíše strašidelné než komické, a tak pana Silvermana napadlo při poslechu skladby Franka Sinatry Strangers in the Night, kde se zpívá fráze Scooby-Dooby-Doo, že je to ideální název pro show, ve které je hlavní hvězdou pes. (killler107)

Reklama

Reklama