Reklama

Reklama

Picard cestuje časem a snaží se zabránit zničení lidstva. (SkyShowtime)

Recenze (46)

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem seriálovou Novou generaci sledoval už hodně dávno a pamatuji si jí trochu jinak. Závěrečný film má celkem zdařilý námět, ale tomu naivnímu zpracování plného logických děr a tradičních technokeců se nešlo nesmát. Asi nejvíc mi zavrtalo hlavou rozrůstající se anomálie v budoucnosti. Pobavil mě i záběr Jonathana Frakese skrz telekomunikační okno, kde snad tvůrci použili záběry z pilotního filmu, aby docílili jeho mladického zjevu....a Q mi skutečně moc nesedí, jeho řeči, obzvláště ve Francii před 3mi a půl miliardy let o aminokyselinách, byly slušně mimo. Mimoto, co tam dýchali? :-) Nebo to byla jen představa? Jako vlastně celý tenhle díl? Jo jo, jsem pruďas, je to Star Trek, chápu :-) ()

Lamount 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holt finale kultovniho serialu, jak se patri. Posadka kapitana Picarda si nemohla prat lepsi rozlouceni - tedy rozlouceni s TV obrazovkou, protoze posadku cekalo jeste nekolik filmovych eskapad. Zavrseni serialu s cestovanim v case a vyobrazenim oblibenych postav v budoucnosti ci "alternativni budoucnosti" se vydarilo! ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, přesně. Konči to tam, kde to začalo. My, co jsme v 90tkách vyrůstali či lépe řečeno byli ST formováni, jsme co vím, z toho byli dosti odvaření, byť někdo více, někdo méně. To už tak bývá. A stejně jako u pilotu, i zde existuje director´s cut, který obsahuje několik sice krátkých ale parádních scén, které pro ty, co to viděli mnohokráte, tvoří ještě větší zážitek. Možná by se zpětně dnes dalo i říci, že STP začíná tam, kde se odehrává část děje. Velké plus za doplněné části v době Farpointu, což pro ST maniaky už tak vysoký zážitek ještě zvýrazňuje. Jasně, že se též nedá moc srovnávati pilot a tento film/díl, když TNG urazilo za těch 7 let dlouhou cestu plnou výmolů, vývoje a nutných škobrtnutí, které jsou ovšem dnes u některých nových ST s., až příliš časté. V každém př. jde o co se týče ´´závěru´´ (proč ty úvozovky? Inu, páč zakončení TNG je až v ST VII, který se ovšem kvalitou na tento počin nehrabe ani omylem) jsme nemohli dostati lepší vizitku, než tuto. Jsem o tom přesvědčen. Proč už dnes není zřejmě nikdo ochoten či schopen dodati takovýto kvalitní trek, netuším, nevím. Přece to snad už navěky nebude jen o lensflérech a nadbytku modrých neonových světel a odfláklých a nezřídka nesympatických postavách? Čest zatím jediné 2 roky staré, vyjímce. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálně nejspíš tak 4*, ale když jsem zkouknul 7 sérií jako maraton, tak to skutečně vyznělo jako velmi solidní a uspokojující zakončení - včetně propojení s prvním dílem, výjimečně neotravné přítomnosti Q a náhledu na postavy na začátku, na konci a v budoucnosti. Moc víc k tomu asi není co říct - když to člověk nesleduje jako úplný závěr, tak to asi moc nevyzní. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečný diel Star Trek seriálu Nová generácia. Kapitán Picard cestuje v čase, zistí, že za tým stojí Q a ukáže sa, že v hre je toho viac ako kedykoľvek predtým... Hoci všetci herci sú výborní (aj keď hrajú svoje staršie verzie), tento film sa točí okolo Picarda a teda očakávateľne výkon Patricka Stewarta je najlepší. Efekty sú kvalitné, dej sa odohráva rýchlo bez hluchých miest a celý čas nestráca tempo a hlavne, príbeh je vykonštruovaný zaujímavo, je posplietaný, čo môže niekomu pôsobiť mätúco, divák sa však čoskoro dostane do deja a už sa nestratí. Hlavnou témou je opäť pôsobenie ľudstva, jeho bezočivosť a žiadostivosť po objavovaní (nie po poznaní), ktorá môže vyústiť do sebazničenia. Dôstojný film na ukončenie série. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • USS Pasteur je pojmenována po Louisi Pasteurovi, francouzském chemikovi, který vyvinul první vakcínu proti vzteklině. (Terva)

Reklama

Reklama