Reklama

Reklama

Star Trek: Nová generace

(seriál)
  • Česko Star Trek: Příští generace (více)
USA, (1987–1994)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Scénář:

Ronald D. Moore, Brannon Braga, René Echevarria, Joe Menosky (více)

Hrají:

Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Michael Dorn, Marina Sirtis, Brent Spiner, Gates McFadden, Wil Wheaton, Denise Crosby, Whoopi Goldberg (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(176)

Posádka hvězdné lodi USS Enterprise pod vedením kapitána Jeana-Luca Picarda zkoumá galaxii a ve 24. století podporuje mír mezi soupeřícími mimozemskými civilizacemi. (SkyShowtime)

Recenze (279)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavé, ale já vlastně na Novou generaci nikdy nekoukal, ani když je u nás dávali v 90. letech jako první. Star trek jsem si zamiloval díky TOSkám, jejichž jsem oddaný fanoušek, ačkoliv filmy mám několikrát nakoukané. Teď se mi podařilo náhodou vidět pár dílů a ejhle, ono je to fakt dost dobrý! :-D ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Úžasný sci-fi seriál. Lehce to navazuje na původní Star Trek, akorát že je to po 100 letech s jinou Enterprise a pochopitelně i posádkou. I když párkrát se tam staré postavy objeví. Například Spock a to hned v několika dílech. I Scotty se v jednom vyskytne. Nebo tam několikrát zmíní Kirka a starou Enterprise. Setkávají se s novými spojenci i nepřáteli. S Klingony jsou zadobře. I když to občas trochu vře. Horší je to ale s Romulany a Cardassiany, ti občas dělají problémy. Hlavně Romulani. Nebo taky Ferengové, ale to jsou staří známí potížisti. Je s nimi celkem sranda, protože jsou hrozně blbí. :D No nejvíc jim asi zatápí Borgové, ale s nimi si nakonec poradí. Nebo ještě datův zlý bratr Lore. Dat je celkově velmi fascinující postava. Je to sice android, ale celou dobu se snaží stát se člověkem. Občas díky jeho nechápavosti vznikají komické situace. Samotný kapitán Jean-Luc Picard je taky velmi zajímavý. Oproti Kirkovi je dost odlišný. Je rozvážný a většinu problémů se snaží řešit mírově. Pak je tam ještě poručík Worf. je to jediný Klingon na palubě, takže to s ním taky občas není jednoduché. I přes slabší grafické zpracování (i když na tehdejší dobu vynikající) nám má tento seriál i dnes co nabídnout. :) "Earl Gray, prosím." ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zhruba první dvě série. Musím přiznat, že jsem měl poněkud větší očekávání po tom všem, co jsem o seriálu slyšel. Některé síly se mi líbily hodně, ale většina bych řekl, že šla pod průměr, a co je na tom nejhorší, ani nebyla scifi. Od scifi si slibuju nejen scifi prostředí, ale taky originální příběhy které stojí na nových technologiích. Ne díly, kdy se všichni baví o tom, jak je smutné, když dítě přijde o rodiče, nehledě na díly, které jsou druhořadou detektivkou 20. let. Potenciál to má úžasnej, ale řekl bych, že velmi málo využívanej. Nerozumím tomu, proč má Nová Generace na csfd vyšší hodnocení než hvězdná brána, která je lepší snad po všech stránkách. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších sci-fi seriálů, který byl kdy natočen. Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Marina Sirtis, to jsou všechno jména zaručující kvalitu. Kvalitu, která je v tomhle žánru často chybějící ingrediencí. Navíc ocenit je nutné i vyrovnanost dílů, co se týče kvality. To se také často filmařům nedaří. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále a více přicházím NG na chuť. S každým dalším dílem jsem přesvědčený o neuvěřitelné inteligenci tohoto seriálu. Jediným problémem jsou často naprosto kýčová řešení některých ras, to k tomuto seriálu ale patří a už jsem si na ně zvykl. Všimli jste si, že může být vyhlášen jakýkoli stav nouze a důstojníci a kapitán nikdy neběží na můstek, ale jenom si elegantně vykračují? A Pickarda bych přirovnal k takovému Ghandimu budoucnosti. 80% ()

Galerie (1 272)

Zajímavosti (165)

  • Borgové měli být původně insektoidní rasou a měli po zpackaném pokusu s Ferengy převzít roli hlavních nepřátel Federace. Vývoj tohoto konceptu přerušila stávka scenáristů a když se natáčela epizoda, kde se prvně objevili, byl již koncept - částečně z rozpočtových důvodů - pozměněn. Nakonec se v seriálu objevili jen v 6 dílech. (mirliflore)
  • Loď Enterprise 1701-D je pátou lodí Federace, nesoucí toto jméno. [Zdroj: iprima.cz] (J*A*M*A*L)
  • K seriálu vyšlo mnoho desítek knih, v češtině si mohou zájemci o tuto tematiku přečíst 28 románů, jež zachycují příběhy posádky Nové generace. (J*A*M*A*L)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama