Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Aknah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený trpaslík už patří mezi klasiku a jasnou kvalitu. Možná ten britský humor někomu nesedne, ale každopádně ty díly jsou nadupaný zábavou a dobrým vtipem. Ono stačí jak to hraje Rimmer, jak vypadá Kryton, jaký má hlášky Kocour a v neposlední řadě, jak se chová Lister. Tohle je partička k popukání aneb Do kosmu! Nejlepší seriál všech dob, který se neohraje a zaručeně pobaví ! U ničeho jsem nezažila aby každý díl byl originální po 8 sérií, kdo to trumfne? ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý fekální humor pro masy kriplů s inteligencí folkového dua jako jste vy všichni co si myslíte, že je to nejlepší seriál všech dob a myslíte si, že jde o geniální humor a citujete z něho hlášky a neuznáváte nic než tančícího trapáka s ocasem a chcete být jako věčně pozvracený hlavní hrdina. Tak přesně pro takové tupé tupce a zabedněné lůzy viktorinského kanálu je Red Dwarf. Pche, vy ignoranti. Rimmer Foreva. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takřka neuvěřitelně vtipný kolos hlášek, který se na diváka chrlí prakticky v každém díle. Řikám prakticky v každém pač, když právě odchází jeden z hlavních hrdinů a přichází ta ujetá ženská Kochanská, seriál trochu uvadá. Naštěstí se na konci vrací a díky tomu má tak monumentální závěr, protože "jen sympatáci umírají mladí". Červený trpaslík je kult, je to kult, který mě naučil milovat anglický humor, i když právě tento není přesně anglický suchý, ale takový svůj ojedinělý hrající si s takovými jmény jako Star Trek Hlavní hrdinové jsou ale čistokrevní a nechutní Britové, které má každý divák rád, každý koho dokážou pobavit a ti kteří nedokážou prostě nemají smysl pro humor. Dále na kvalitách seriálu rozhodně přidává český dabing, který se jako jeden z mála seriálů opravdu povedl, i když nutno dodat že originál je také skvělý. Červený trpaslík je pro mě seriál, který mě nikdy nedokáže omrzet. Koukám na daný díl již po desáté a stále se stejně bavím. Jak je to možná? Smeg knows, hlavní je jedno a právě to potěšující na tom je, že tyhle legendy nikdy nezestárnou. Po dlouhé doby jsem si uvědomil, že jsem tu zapomněl něco napsat. Závist je sice hřích, ale nemohu si pomoci. Závidím každému, kdo na Červeného trpaslíka kouká po prvé, po druhé, po třetí a miluje ho. Je to nezapomenutelný zážitek. Vážně (10/10) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý, přímo brilantní seriál, na který se jako jediný hodí výraz KULT!! Ale položte si otázku: Nechali byste popeláře řídit vašeho Rolls Royce?? :-) A mimochodem vy slizké zrůdy: kdo hodnotí tento seriál méně než 5, slovy pět ***** musí mít bezpochyby mozek velikosti sýrové topinky :-) A nejoblíbenější postava? No přeci Holly (mužské vydání). A proč? No třeba proto že je téměř bezchybnatý a nebo proto, že umí ďábelsky dobře dělat měsíc. :-) Každý díl jsem viděl zhruba 10 krát, a pořád se směju jak blázen! Mám všechny řady na kazetách nahrané z TV, a teď dokupuji originální DVD!! Prostě nejlepší seriál!!!!! ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co dodat k seriálu, který už předemnou vychválili tisíce lidí a všichni napsali vystihující komentáře? Možná to, že původně mi vůbec nepřišel vtipný, ba mě dokonce štval. Ted se ale u Trpaslíka můžu umlátit smíchy, některé hlášky jsou tak neskutečné (Jsem mrtvý, jako konzerva lančmítu; Jaké to je být mrtvý?..Smrt? je to jako být na dovolené s partou Němců; Svatodušní svátky, Svatodušní svátky....; Přemalovávám chodbu z ocelové šedi na vojenskou šeď, tohle je můj soukromý osobní soukromý deník, plný mých osobních soukromých osobních věcí....) až to snad ani není možné. Dokonce mě tento seriál přiměl k tomu, abych vyzkoušela uvařit polévku Gaspacho:-) Nejoblíbenější postava je zcela jistě Rimmer. Naopak Kocour mi moc vtipný nepřijde. Co ale Trpaslíka katapultovalo nahoru je perfektní, dokonalý a úžasný český dabing. Je to něco jako s Četníkem...Český dabing předčil originál. Prostě ČT je super a basta. (A víte co se stane, když tyrannosaurus, který...) ()

Galerie (224)

Zajímavosti (176)

  • Danny John-Jules (Kocour) se snažil co nejméně od začátku seriálu mrkat, aby tak napodobil normální kočky. (HyenaSheep)
  • Tvůrci nejprve dostali nabídku na čtyři celovečerní filmy, ale trvali na třicetiminutových dílech. (Listeroman)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama