Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější seriál vůbec. Některý díly jsou lepší než Létající cirkus od Monty Pythonů a to je co říct. Ovšem postava Rimmera, to je vůbec to nejlepší, co kdy Britové dali světu. Někoho tak trapného a přitom lidského dokáží vymyslet jen za kanálem La Manche. Scény s Eso Rimmerem jsou geniální (zvlášť miluju ten díl, kdy se poprvé a naposledy políbí s Listerem :-). Stačí jen vyjmenovávat hlášky: "Já mu narvu ruku tak hluboko do krku, že vytáhnu cedulku od jeho slipů.", "Poslední živej je srab.", "Ty jsi měl sex s mojí matkou?! - Jo, chceš z toho jako něco vyvozovat?", "První inteligentní forma života po třech milionech let a je to robotí verze Normana Batese." ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z toho, co podřadný televizní žánr sitcom ve své podstatě nabízí, těží Červený trpaslík maximum a definuje premisu, že v podstatě jediným důležitým atributem v tomto žánru je fungující humorná složka. Maximum humoru, maximum zábavy, maximum gagů a vtipu - to jsou synonyma kvarteta Lister-Rimmer-Kriťák-Kocour... Snad mimo úplně prvního dílu celé série jde o vysoce návykovou záležitost, pokud jste samozřejmě naladěni na podobný druh humoru. Co díl, to malá televizní událost. Pro mě osobně ryze kultovní seriál... Klasický produkt BBC - svižný, zábavný a přitom inteligentní! (oscilace mezi pubertální trapností a až intelektuálskými aluzemi...takových seriálů není moc...) Takhle sofistikovaný humor skutečně hned tak někde nenajdete... (Tušíte třeba, že seriál Červený trpaslík je citován a uváděn jako příklad v populárně vědecké knize o kvantové fyzice v části o paralelních vesmírech?) Televizní zábava už nikdy nebude jako dřív... :-) 100% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za tenhle legendární britský sitcom vděčíme dvěma talentovaným scénáristům, Robovi Grantovi a Dougovi Naylorovi, kteří krátce po odvysílání první série začali příběhy posádky Červeného trpaslíka vydávat i knižně. Šťávu, tedy bonmoty a sarkastické poznámky, dodával seriálu zejména druhý z nich.Televizní diváci ale stejně ocení především hrdiny, které znají z obrazovky. Ze všech herců se stali uznávané televizní hvězdy a Červený trpaslík je považován za nejúspěšnější vývozní artikl BBC. Jednotliví členové posádky představují dokonalé protiklady, které spolu musí vyjít na malém uzavřeném prostoru, z čehož vzniká nekonečné množství konfliktů. Autoři seriálu velmi dobře znají soudobou fantazy a sci-fi literaturu a seriál se dá považovat za humorného průvodce žánrem, oblíbenými tématy a rekvizitami sci-fi literatury a filmu. Fanoušci dokážou vystopovat odkazy na S. Kinga nebo R. Bradburyho a řadu další. Seriál se stal kultem a je jen škoda, že jeho výroba nepokračovala. Až do posledního dílu poslední série si zachoval mimořádně vysokou úroveň. Jeden ze dvou seriálů, které hodnotím 100 %. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na kosmické těžařské lodi Červený trpaslík žijí pouze dvě osoby: módou posedlý Kocour a technik třetí třídy David Lister. Mezi těmito dvěma osobami nikdy nedojde k souboji o post velitele lodi, protože ani jeden z nich neoplývá přebytkem mozkových buněk, ale oběma je tak nějak jasné, že velet prázdné lodi postrádá smysl. To je ovšem šance pro technika druhé třídy Arnolda Rimmera, který sice již zemřel, ale ani ve formě holografické simulace ho neopustily nekonečné napoleonské ambice. Kapitánovy záznamy k této osobě ostatně poskytují výstižné informace: "Má-li nějaká práce smysl, má smysl udělat ji dobře. Nemá-li smysl, dejte ji Rimmerovi." ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že napoprvé mě to taky vůbec nechytlo. Vůbec. Připadalo mi to nudné a trapné. Zpětně to nechápu, ale naštěstí jsem si ten seriál časem zamiloval. Pozdější série jsou o dost slabší, ale pořád velmi vtipné, takže si dovolím v hodnocení zaokrouhlit nahoru! 5 *****! Chápu, že někomu styl humoru nesedne a pak tomu klidně může dát i odpad..ale nechápu, jak může někdo dát Trpaslíkovi 3***. Jakto? Pro Tosima: zjevně jsi ten seriál nepochopil. Nejde jen o to, že si z něčeho špatně nebo dobře utahuje, protože je tak dobrej, že obstojí samostatně! Ne jen jako britská odpověď na Star Trek a podobně.. Pro Woodyho: fekální humor?? kde?? pro masy kriplů?? a na co že ses to teda vlastně koukal?:D ..trochu brzdi..ignorantskej vtipálku:) ()

Galerie (224)

Zajímavosti (176)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama