Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele DuanBerry k tomuto seriálu (3)

Červený trpaslík (1988) 

Červený trpaslík se zaryl hluboce do mé mysli i srdce už před lety, když jej vysílali okolo jedenácté v noci na ČT2. Tehdy jsem viděl nahodilé episody nahodilých serií, přesto se mi to strašně líbilo. Vedlo to k soustavnějšímu sledování a jakmile se naskytla možnost a vyšlo to na DVD, neváhal jsem a těch pár desítek korun za jednu serii jsem obětoval. Obětoval bych mnohem víc, teď už to vím. Tenhle seriál pro mě hodně znamená... pokud totiž dáte dohromady typický britský humor s mrazivostí vesmíru, vznikne něco neskutečného. Co bych dal za to, kdybych byl i jako nejposlednější poddruh součástí onoho týmu... pro mě a nejen pro mě je a bude Červený trpaslík ve své kategorii nepřekonatelným kultem! ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Důstojné pokračování mého nejoblíbenějšího seriálu, které si navíc s úctou utahuje z mého nejoblíbenějšího filmu. Je vůbec možná lepší kombinace? Spousta narážek na Blade Runner, včetně Kocourových origami, "vyřazení" čili "popravy" s průletem skrze několik skleněných vitrín, a "postapokalyptický" Londýn s velkoplošnými obrazovkami Japonky pojídající jahodu spolu s brilantním trpaslíkovským humorem ve mně zanechaly hřejivý pocit spokojenosti. Jistě, kvalit starého Trpaslíka nedosahuje, ale po zamáčknutí jedné nostalgické slzy přesto nemohu a ani nechci dát dílku méně hvězdiček, než je nutné. ()

Zlatý dvacátý (2016) (S11E01) 

Jasně, že staré serie Trpaslíka jsou lepší, ale seriál si podle mě udržuje stále velmi vysokou kvalitu (a myslím si to i o IX. serii). Rimmer je stále stejný sympatický slizoun, stejně jako Kocour zůstal stejně sobecky sebestředný. A ačkoli serie trpí skutečně repeticí vtipů, někdy i scén a řadu věcí lze předvídat, přesto jsem se smál. Prostě se mi to líbilo! Pro mě je to pokračování kultu. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama