Reklama

Reklama

Krok za krokem

(seriál)
Komedie / Rodinný / Romantický
USA, (1991–1998), 58 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Tony Askins

Hrají:

Patrick Duffy, Suzanne Somers, Sasha Mitchell, Bronson Pinchot, Staci Keanan, Angela Watson, Christopher Castile, Brandon Call, Josh Byrne, Christine Lakin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Zatímco manželé Carol a Frank se mají rádi, jejich děti z prvních manželství se upřímně nenávidí a dělají si samé naschvály. (oficiální text distributora)

Recenze (847)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Seriál, u kterého jsem se sem tam uchechtla, navzdory tomu rodinnému dramatu, kolem kterého se vše točí. Některé postavy dokázaly být mnohdy otravné, stejně jako příjemné. Spojení dvou naprosto protikladných rodin a sledování jejich střetů byla zpočátku priorita seriálu, stejně tak jejich společné sžití. Jako takový spojovací článek mi tam přišel spíše Cody, nežli Carol a Frank. Cody měl za každou cenu pozitivní myšlení, sice lehce natvrdlé, ale podle všeho geniální. Abych pravdu řekla, po jeho odchodu odešla část mého zájmu seriál sledovat. Cody byl hodný, čestný, vtipný a podle mě i nejpropracovanější postavou celého sitcomu. Nicméně, zkrátka a jednoduše, jde o seriál plný pěkných střetů dvou skupin, kdy přijdou chvíle soupeření nebo naopak spojenectví. Pro tento seriál platí zlaté rčení 'co se rádo škádlívá, to se rádo mívá'. - "Dude." ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď začali tento seriál vysielať v televízií, tak mne mohlo byť tak 8 rokov a nikdy nezabudnem na tie sobotňajšie podvečery, keď sme sa celá rodina dívali na tento možno prvý sitcom, čo sa u nás vysielal. Dneska poznám všetky diely skoro naspamäť, ale ten humor ma už dávno omrzel a tiež ma štvali s tými morálnymi posolstvami čo zaznievajú na konci skoro každého dielu - sú príšerné a sebelepšiu epizódu vždycky úplne odrovnajú. Škoda. Priemerne hodnotím tiež pre nevyrovnanosť jednotlivých dielov a sérií. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasná americká legenda na poli rodinných sitcomů, která sice postupně celkem logicky nabrala sestupnou tendenci co do kvalit, jinak jí ovšem nelze příliš vytýkat.. Zaujme zejména sympaťák Sasha Mitchell se svým retardovaným bratrancem Codym, jinak známý zejména dík svým bojovým béčkovým bijákům, který zběhnul z jiné legendy, totiž soapoperního Dallasu i s Patrickem Duffym, když zde oba dva jasně prokázali svůj nesporný komediální talent.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento seriál patří spolu s ALFem k jedinným 2 "rodinným" seriálům z americké produkce, na které se můžu podívat kdykkoliv a pobavím se u nich maximálně. Na začátek bych zmínil 2 slabší body tohoto seriálu (abych byl taky kritický ;-)), a to moralizování, které je skoro na konci každého dílu + menší úpadek po odchodu Sashy Mitchella alias Codyho Lamberta (ani Bronson Pinchot jako Jean-Luc, Jason Marsden jako Rich Halke ani Jeff Juday jako Blesk ho prostě nedokázali nahradit). Ale jinak nelze nic vytknout. Frank Lambert, Carol Fosterová Lambertová, J.T. Lambert, Dana Fosterová, Karen Fosterová, Mark Foster, Brendan Foster, Lilly Lambertová a Cody Lambert byla naprosto super rodina a musíte si je zamilovat. Poslední jmenovanný byl samozřejmě můj oblíbenec a jeho vtípky a skoro dětská naivita mě naprosto odrovnávaly (nemluvě o jeho kultovním smíchu). Pokud dokážete přejít to moralizování, tak vřele doporučuju. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Pripadá mi to ako nejaká Disneyovská verzia Ženatého so záväzkami. Hnacím motorom tohto sitcomu je vzájomné doberanie sa medzi súrodencami Lambertovými a Fosterovými a zvlášť vydarená dvojica je J.T. a Dana. Škoda, že každá časť je tak prepchatá rôznymi morálnymi ponaučeniami a hlavní hrdinovia z každej situácie vyjdú takí čistučkí a nevinnučkí a v konečnom dôsledku vždy vidíme len šťastnú a milú rodinku. Navyše väčšina humorných scén je ľahko predvídateľná, čím sa úplne vytráca ich komickosť. Najväčším plusom tak je jednoznačne Sasha Mitchell ako uletený bratranec Cody, ktorý je okrem toho, že je vždy originálny, je aj zárukou toho, že vaša bránica dostane zabrať. S ním to je na 60%, bez neho by to bolo sotva 30%. ()

Galerie (926)

Zajímavosti (188)

  • Dům, který se stal pro seriál předlohou, najdeme na Fletcher Avenue ve městě South Pasadena v Californii. Stejně tak dům, který byl pouze v prvním díle Seznamování použit jako Frankův (Patrick Duffy). Oba se nachází v téže ulici nedaleko od sebe. Natáčení ale probíhalo ve studiu v Los Angeles. (Skautka)

Související novinky

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno