Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (443)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Máte dojem, že už jste v televizi viděli všechno možné, snad všechny nejnemožnější praštěnosti, a snad všechny existující styly humoru, a snad i všechny známé či neznámé vtipy? A viděli jste Létající cirkus Monty Pythona? Ne!?? Tak zapomeňte, že jste kdy předtím viděli něco směšného. Protože tohle je vysoká škola humoru, a to jsem ještě HODNĚ mírný ve výrazech. Zkuste si vymyslet něco opravdu hodně praštěného, vynásobte to asi tak dvaceti a budete mít přibližnou představu, jak vypadá ten nejslabší a nejméně ujetý vtípek či gag v podání této legendární humoristické skupiny. Všechny ostatní gagy v jejich provedení jsou tak neskutečně praštěné a legrační, že při nich můžete smíchy umřít (ostatně, tohle rčení Pythoni zparodovali hned v 1.díle svého seriálu). Zkrátka a dobře, jde o tu největší legraci, co se kdy na televizní obrazovce objevila. A pokud tento jejich humor někdo nechápe, či se mu snad nelíbí, je mi jej OPRAVDU UPŘÍMNĚ LÍTO. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděny kompletní 4 série) „Takže, berete si vy, čtyři chlapci, tyto dvě dívky, aby se staly vašimi sedmi nevěstami?“ - Ano, pane.“- „Tak a běžte si psát úkoly.“ Začnu zápory. Když pominu kolísavost kvality humoru (+ smutný fakt, že 4. série bez Cleese je slabší) a mé osobní indispozice (řadu britských reálií neznám a hrátky s angličtinou plně nedocením), problém mám jen s Gilliamovou animací. Je sice plná fantazie a originality, ale já se u ní zasmál málokdy (zavděčil se mi hlavně parodií na 2001, alespoň někdo ji přesně vystihl). Klady však jednoznačně převažují. Inovativní zpracování skečů, vysoká četnost těch výborných, přechody mezi nimi, (ne)pointy, velmi odvážné narážky, kreativní práce s úvody a závěrečnými titulky…to vše a mnohem víc nabízí dílo, které bez nadsázky boří a posouvá hranice absurdního humoru. Srdeční záležitost, dávám slabších, ale přesto 5*. Oblíbené skeče: The Mouse Problem, The Dirty Fork, Silly Job Interview, The Lumberjack Song, Piranha Brothers, Mosquito Hunters, Scott of the Antarctic atd. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vysoce originalni a zabavnej serial. S timhle skvelym serialem mam jen dva problemy. Za prve, hodne casto se zminujou nebo parodujou nejakou znamou osobu nebo udalost, jenze ja je bohuzel neznam a pak mi to neprijde tak vtipny. A za druhy, obcas jsou ty animace genialni, ale obcas otravny. Jinak je to fakt skvela a neskutecne ulitlejma napadama narvana podivana s genialnima hercema. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný anglický humor, ale tých skečov je prirodzene veľa a niektoré sú slabšie, takže veľdielo som v tomto nikdy nevidel. Na tento druh absurdného humoru sa zvyká rýchlo, hoci láska na prvý pohľad to podľa mňa u mnohých nie je. A na lásku na viac pohľadov treba venovať tomu viac času pri dosť suž zastaralom obraze. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Který skeč mám nejraději? Co třeba tento (dofám, že se sem vejde)? GRAHAM CHAPMAN: "Beethoven, Mozart, Chopin Liszt, Brahms, kalhotky, ach promiňte..., Schuman, Schubert, Mendelssohn a Bach. Jména věčně živá. ČÍM TO, že svět nikdy nevzpomene jména Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského? Chceme učinit zadost tomuto muži, jenž bývá považován za největší jméno německé barokní hudby. Přinášíme vám portrét Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského. Začneme rozhovorem s jeho jediným žijícím příbuzným, Karlem Gambolputty de von Ausfern...." TERRY JONES: "Kdy jsem poprvé potkal Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského? Byl na procházce se svojí ženou, Sarah Gambolputty de von...." JOHN CLEESE: "Ano, promiňte, že vás přerušuji, herr Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmský, ale nevybavíte si, jen stručně, nějakou zvláštnost, jež vám utkvěla v paměti na Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského?" V této chvíli Karl Gumbolputty....atd. umírá :-))) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • V úvodní znělce pořadu hraje americký vlastenecký pochod "Liberty Bell" od Johna Philipa Sousy. Skladbu vybral autor úvodních animací Terry Gilliam. (Nihlathak)
  • Fráze "And now for something completely different" ("A teď něco úplně jiného"), která se v seriálu objevuje, se skutečně používala v britské televizi a rozhlase. (don corleone)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama