Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (116)

Nonna 

všechny recenze uživatele

Seriál opravdu rodinný, protože si v něm svoje najdou všechny věkové kategorie. Postavy (řečeno terminologií z Arabely) z pohádek pro dospělé (Dracula, Vlkodlak, Frankenstein a jeho monstrum) žijí v seriálu vedle postav z dětských pohádek (Bílá paní, Ohnivec, Vodník) a vytvářejí kouzelné spojení. Hlavním pojítkem mezi všemi je Teta, hraběnka Frankensteinová, která se po letech vrací udělat pořádek na svůj hrad a sirotek Max, který se po útěku od komediantů na hrad uchýlil také. Jakubiskovy pohádky jsou vždy trochu víc sirové (Perinbaba), než je zvykem u nás v Čechách, naturalističtěji ukazují lidskou zlobu, nenávist, závist a malost (kovář a všichni vesničani), ale o to víc i sílu lásky a přátelství.Skvěle se mu povedlo i mezinárodní herecké obsazení. Na tuhle pohádku se dá dívat mnohokrát a neomrzí. (Verze v původní slovenštině je daleko lepší než v českém překladu.) ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

vždycky se najde nějaký snaživý blbec, který musí potvrdit pravidlo...občas je to výjimka, ale většinou pravidlo...sympatie i antipatie někdy bývají tak iracionální až na hranici mentální poruchy....také hlasuju pro slovenské znění...to české má jen jeden bod za to, že se Polívka mohl nadabovat sám. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televízny seriál "Teta" je hodne podarenou parafrázou, alebo ak chcete jemnou paródiou, na známe horrorové filmy. Malý chlapec Max sa ocitne na starom hrade s celým panoptikum podivných, strašidelných bytostí. Postupne sa s nimi spriatelí, spozná ich životné osudy a pomôže im nadviazať dobré vzťahy s dedinčanmi, ktorí žijú v podhradí. Seriál obsahuje sedem zhruba hodinových epizód (Narodenie, Upratovanie, Nevesta, Kreslo, Lev salónov, Automobil, Svadba). V roku 1987 ho v mnohonárodnej európskej koprodukcii natočil svojrázny slovenský režisér Juraj Jakubisko. **** ()

Monicina 

všechny recenze uživatele

Jakubisko je jednoducho záruka kvality. Seriál sa mi páčil v detstve a páči sa mi aj dnes a považujem ho za Jakubiskovo to najlepšie, čo vyrobil. Výborne zahrané úlohy našich hercov aj tých zo zahraničia (hlavne B. de Rossi a V. Lindfords), akurát Polívka bol tam zbytočný. Napínavý a citlivý príbeh až do konca, krásne prostredie, nakrúcalo sa to v zahraničí a naši herci tiež nesklamali (Skamene, Hryc). Povedala by som, že je to nadčasový film. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Asi jediny vytvor pana Jakubiska ktory dokazem stravit. Jeho tvorba ide uplne mimo mna a nesedi mi. Tu je to ine a vsetko velmi zabavne. Vid taka perinbaba, ktora na mna posobila v detstve hodne depresivne. Tato rozpravka je o inom. Je to.o tej zabave a tak to ma byt. Nastrihana filmova verzia nie je tak dobra a mnozstvo zaujimaveho obsahu v nom chyba, preto doporucujem prave tento serial, ktory nie je len pre deti. P.S. Aj ta Rolincova je znesitelna... :-) Davam 4* (80%)... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Seriál mal pracovný názov Vnuk Frankensteinovej tety, bol skrátený na Frankensteinova teta a nakoniec bol odvysielaný pod názvom Teta. (Raccoon.city)
  • V kuloároch sa šuškalo, že švédska herečka Viveca Lindfors (Grófka Hana von Frankenstein) neznášala režiséra Jakubiska za cigaru, ktorú jej vnútil ako filmovej postave. (Raccoon.city)
  • Postava Bielej pani (Mercedes Sampietro) bola inšpirovaná masovou vrahyňou, grófkou Alžbetou Báthoryovou. Podľa legendy bola odsúdená chodiť vo svojom zámku v noci navždy ako Biela pani. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama