Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Prima sezóna - pět povídek o láskách studenta Dannyho Smiřického - to je v scenáristické adaptaci K. Čabrádka a K. Kachyni pět televizních příběhů nazvaných Zimní příhoda, Májová kouzelnice, Zamřížovaný charleston, Hotel pro sourozence a Smutné podzimní blues. Jak řekl sám autor, v každé povídce je zrnko pravdy a tuny imaginace... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (6)

Prima sezona (1994) 

Jiná doba, divná doba...milý seriál...který nejspíš ještě než umru zhlédnu...:-) Píseň kterou složil Smiřický (Petr Kroutil), tedy  "Dannyho blues" ve skutečnosti zkomponoval Petr Hapka a scenáristé Karel Čabrádek a Jan Mimra napsali text. Hudbu k písni i seriálu nahrálo hudební těleso Classic Jazz Collegium. Příběh který z velké míry odráží zkušenosti autora Škvoreckého z jeho mládí v Náchodě,  zde se ale odehrává ve fiktivním a blíže neurčeném Kostelci i ves Pivodov kam kapela chodí hrát nenajdete mezi českými obcemi. Povídek, je v knize která sloužila předlohou šest, povídku Vyhlídka z věže seriál neobsahuje. ()

Zimní příhoda (1994) (E01) 

To přece není hřích milovat obě na jednou... ()

Májová kouzelnice (1994) (E02) 

Za to já přeci nemůžu že jsou mi teď malé trenýrky... ()

Zamřížovaný charleston (1994) (E03) 

Nerýmovaný básnička, žádný básnička... Vaše srdce chtěl bych získat hubou... Dannyho blues... ()

Hotel pro sourozence (1994) (E04) 

Horolezci, horolezkyně, horolezčata... Jste mladej, ve formě, můžete si přikoupit, předválečná kvalita... Wilhelmová, kluk v sukni...😌 ()

Smutné podzimní blues (1994) (E05) 

Štěstí může být umýt si hrnky deštěm.. Přestože si objednávali mladí na taneční zábavě u číšníka kávu, mohl jim ve válečných časech donést jen její náhradu, buď z melty (směs kořene čekanky, cukrové řepy, drcených obilek ječmene a žita) nebo cikorky (pražený drcený kořen čekanky). V samém závěru války, když už nebylo z čeho vařit, se objevila káva z pampeliškového kořene. ()

Reklama

Reklama