Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je snáď najlepší animovaný film, čo som kedy videl. Nie som fanúšikom tohto žánru a ani sa v ňom nejak výrazne neorientujem, ale toto dielo ma mimoriadne zaujalo. Rovnako nepatrím ani ku skalným obdivovateľom paranoidného cyber sci-fi Matrix, ale i tak ma "Animatrix" nadchol. Deväť poviedok, ktoré tvoria tento video film, som sledoval so zatajeným dychom. Nemôžem inak, ako dať plné hodnotenie. ***** ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přestože první Matrix považuji za výborný film, který mě svého času nadchl, jeho kouzlo bohužel vyprchalo s druhým dílem a už se ho nepodařilo resuscitovat. Ani této povídkové sbírce, ve které jsem ocenil několik nápadů, občas animaci, ale jinak mě to nechalo víceméně chladným. Nenašel jsem v ní totiž nic, co bych mohl označit za přidanou hodnotu k původní filmové trilogii. Jen další a další variace známého, většinou na úrovni fanfiction. Vyjímkou jsou snad jen povídky Za hranicí, Druhé znovuzrození a Matrikulován, které měly své kouzlo, nápad, silné emoce a působivou atmosféru. Ovšem ani ty nejsou tak silné, abych měl potřebu si je někdy zopakovat. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přestože z trilogie Matrix mám rád jen skvělou jedničku a pár fragmentů dalších dílů, jeho příběh je natolik zajímavý, že jsem si nenechal ujít ani tuhle část (s "menším" zpožděním). A musím říct, že zklamaný nejsem. Naopak, těhle pár krátkých filmů má dohromady víc atmosféry, než dvojka nebo trojka hraného Matrixu. Různé druhy animace a různé styly vyprávění dávají dohromady zajímavý celek. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nejvíce si cením grafické pestrosti, kterou Animatrix oplývá. Každá povídka vypadá jinak. Nejvýraznější je v tomto směru hned první Osiris a samozřejmě Detektivní příběh. Ale grafická nádhera, to je také to nejlepší, s čím se Animatrix dokáže vytasit, jelikož po obsahové stránce to často dosti skřípe. Nejhůře je na tom v tomhle směru opět Osiris, ale především závěrečná Matrikulace a pro mě velmi nezajímavé příběhy jako je Program a World Record. Animatrix by si mě zkrátka daleko více získal, kdyby se více kecalo a méně máchalo...třeba mečem. Proto se mi také nejvíce líbily povídky jako Kid's Story, Detective Story a samozřejmě jednoznačně nejlepší části a sice obě Renaissance, které jako jediné do celé mytologie Matrixu přináší informace opravdu zásadnějího charakteru a díky tomu jsou velmi zajímavé i napínavé. Ovšem tři hvězdy ode mě získává Animatrix opravdu z milosti a především kvůli Renaissanci, jinak mě většina částí spíše minula. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Animovaný sběr útržkovitých poznatků, ale i doplnění základních znalostí o místě zvaném Matrix. Divák si může užít důsledky namyšlené nadřazenosti lidské rasy nad opovrhovanými stroji, trochu boje mezi znepřátelenými stranami a spoustu úžasné animace, jejíž exhibiční úlety však občas trochu brzdí příběh. Pro můj pokřivený úhel pohledu byly nejlepší povídky - Detektivní příběh a Světový rekord. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama