Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Podivuhodné a často i neuvěřitelné příhody jednoho z proslulých čarodějů. (Atypfilm)

Recenze (78)

anderson 

všechny recenze uživatele

Táto detská televízna séria nebola na Slovensku nikdy uvedená. V roku 1987 ju premiéroval iba český okruh ČST. Preto neexistuje ani slovenský dabing a mládež u nás ju nepozná. Celkom ma teda zaujíma či ju ATYPFILM na DVD vyvezie aj do SR. (1.7.2009) Tak DVD sa v SR objavili v sieti predajní LACNÉ KNIHY. Ďakujem. (10.6.2009) ()

aragonit 

všechny recenze uživatele

Tento Britský seriál si mne získal, hlavní postavou, jež je komicky působící čaroděj, který se ocitnul v jiném století, než povodně žil, seriál, ač určen hlavně pro děti, může zaujmout i leckterého dospělého, přesto všechno, že hlavní hrdina působí komicky, zmateně, ustrašeně, osobně ve snímku spatřuji archytepalní prvky a symboly, jež jsou založeny na skutečnosti a podprahově nás vrací, do našich minulých životů, kde, magie, byla více součástí naší společnosti. ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Čáryfukova touha létat jako utkvělá idea veškerého jeho čarodějného snažení prozrazuje optiku duchovně omezeného 20. století. I přesto je Čáryfuk jako postava i jako Bayldonova kreace moc fajn, nějaký cíl konec konců mít musí a komičnost jeho potýkání se s našimi "kouzly" opravdu baví. Sem tam se dokonce mihne i zajímavý záběr. Únavná je však zčásti nanicovatost a z části debilnost provedení dějových linek a dialogů (ve druhé sérii je to znatelně horší než v první), takže po zkusmém opáčku prvních dvou dílů první série a prvních dvou (tj. 14. a 15.) druhé série jsem syt. Dále viz Subjektiv. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Takový trochu naivní seriál, ale je pro děti, tak vlastně o nic nejde, nicméně je pořád jaksi poctivý a milý. Sám Čáryfuk je takový peachus nemytý a nečesaný, že mám pocit, že se u něj musel inspirovat sám Christian Clavier, když hledal rovinu pro svého Žakuje ve slavném filmu Návštěvníci. Dnes už mám dojem, že kdyby někdy nějaký pošuk z desátého století zabloudil sem k nám, byl by přesně takový jako Čáryfuk nebo Žakuji la Fripuji (Jacquouille la Fripouille - abych byl přesný). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ty krávo, tohle jsem v dětství hodně žrala, ale skoro si nevybavuju proč:-). Praštěný čaroděj s vizáží úchylného houmlesáka se nějak dostal do 20. století a z toho plynuly všemožné humorné situace. Sestra, ropucha jedna, se mi pokoušela přilepit přezdívku "Tačvůd", ale neujalo se to:-). Nevím, jak bych se na tento pohádkový seriál dívala dnes, každopádně patří k mému dětství a tak dám čestné 3* z nostalgie, možná to zaslouží víc, možná míň, zjišťovat to raději nebudu, ať si nedevalvuju příjemné (byť hodně mlhavé) vzpomínky:-). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Touchwood - Čáryfukova (Geoffrey Bayldon) ropucha - anglicky znamená Zaklepat na dřevo, nebo Hubka. Edwardovi (Robin Davies) přezdívají Carrot neboli Mrkev. (LindaKola)
  • Amulet, který Čáryfuk (Geoffrey Bayldon) nosil zavěšený na krku, se jmenuje Adamkos a je zasvěcen řecké bohyni Hekaté. (Kirman)
  • Čáryfuka měl původně hrát Jon Pertwee. (Kulmon)

Reklama

Reklama