Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když jí gang zabije rodinu, stane se z ní zabiják. Postupně zjišťuje, že na minulost nejde jen tak zapomenout. (Netflix)

Recenze (11)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po Thajskom Chocolate a Čínskom Coweb tu máme Filipínsku jednoduchú Máriu. Film v ktorom nie je dôležitý nezáživný dej, ale akcia v ktorej kráska nakope ostatným zadky. No a akcia bohužiaľ tiež za veľa nestojí. Cristine Reyes je síce krásna, ale tipujem, že to bude nejaká baletka, pretože to čo predvádza má k bitkám ďaleko a skôr to pripomína tanec. Choreografia je jednoduchá, kontakty sú väčšinou mimo kameru a keď už sa s niekym náhodou trochu patľapká, tak údery postrádajú akúkoľvek uveriteľnú tvrdosť. Behom celého filmu som si ani raz nepomyslel, že by to mohlo chudáka kaskadéra bolieť. Kamera a strih sa snažia zakryť neschopnosť hlavnej hrdinky rôznymi spomalovačkami a strihom, ale bohužiaľ sa im to nedarí a bitky pôsobia uspávaco. Tvrdosť chvatov sa snažili vynahradiť množstvom gore scén, ale aj v tomto ohľade existujú šťavnatejšie filmy. Jednu hviezdičku dávam za záverečnú prestrelku v ktorej má tá prehnaná brutalita nejaký zmysel a tak si na chvíľu užijeme Wickovské headshoty. Na spomínané Chocolate alebo Coweb sa to nechytá ani zďaleka. 2/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další bojová zložena na válečné stezce, tentokráte z Filipín. První půlhodina byla trošku úmorná, ale pak do toho Lopez docelá šlápnul a bylo se na co dívat. Jednoduchý děj je tu sice slepen trošku kostrbatě a některé střety byly vyloženě samoúčelné, ale tady člověk žádnou sofistiku nečeká. Co se akce týče, tak jsem sice už viděl lepší a jak píše kolega misbos, Reyes není žádná Cynthia a ten kvér občas drží jako prase kost, ale dá se to přežít. Mydlí se to tu, střílí a dojde i na nějaké mučení a to prostě musí stačit. 55% ()

Reklama

danny79 

všechny recenze uživatele

Téma ženských zabijáku je nyní IN - Ava, Peppermint, Anna, Eonni, Atomic Blonde, Red Sparrow, Furie ....., takže je a čím porovnávat a Maria rozhodně patří do slabší poloviny a ještě lépe k jejímu konci: slabý příběh i tak drhne, choreografie bojů příšerná, nesmyslné torture scény, které mají prodat příběhu na "tvrdosti" naopak způsobují celkovou nepřesvědčivost ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nečekaně brutální záležitost, zvlášť jedna scéna mě překvapila, na něco takového není našinec zvyklý, tohle se v obdobných amerických filmech přece nedělá... Ale nebudu spoilerovat. Zároveň je to ovšem záležitost brutální příliš prvoplánově, a to především na úkor scénáře, který je dementní až běda. Ani holka v hlavní roli není příliš přesvědčivá, když si podává chlápky dvakrát macatější než ona, ale má hezkej zadek a kukadla, což asi na hlavní roli elitní zabijačky ve filipínským akčňáku stačí. No ale znáte mě, jako relaxační biják po šichtě jsem to zblajznul celkem spokojeně. A jelikož film skončil zhruba v polovině předpokládaného zabíjení a spousta věcí zůstala nedořešena, plánovala se původně asi dvojka. Ale nevím nevím, jestli na ní vůbec dojde. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

The Long Kiss Goodnight Philippines Editon - aneb - karambit je svinstvo. Lopez je určitě kompetentní režisér se spoustou dobrejch nápadů (bitka v kanclu snímaná skrze okno a dveře), ale Reyes není kompetentní bitkařka, a tím to padá. Když se s krochnou u ramene plíží mezi kontejnerama, vypadá to eště docela dobře (tahle část je z filmu asi nejlepší), ale jakmile má začít máchat rukama, je zle, tluče to do vočí, jak to nezná, takže se hodně stříhá a zpomaluje... a je to v kopru. Slabý tři. ()

Zajímavosti (2)

  • Ve 25. minutě Kaleb (Germaine De Leon) pije „Alhambra - Solera Light“, což je na Filipínách poměrně levné a dostupné brandy (Vikta)
  • Jako kaskadérský režisér na filmu pracoval Sonny Sison. (Rominator)

Reklama

Reklama