Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze (256)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Některé díly Star Trekovsky perfektní, některé navíc i s humorem, další naprostou sračkou. A ano, jistě, levné kulisy, které jsou ale ještě celkem v pořádku. Horší už byly kostýmy a masky mimozemských forem života. Na roky '66-'69 přesto kvalitní sci-fi seriál. A co se týče právě slaboty některých dílů (námět, scénář), s tím se potýkaly i všechny následující seriály. Možná navíc zhřeším, ale co mi nejvíc na TOS štvalo, byla úvodní uječená, upištěná, uvřískaná znělka :) ~~~ PS: Hlavní trojice Jim, Kostra a Spock bylo něco, co se žádnému dalšímu Star Treku ani vzdáleně napodobit už nepodařilo.. ~~~ Klasika. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Měl jsem kdysi spolubydlícího, co byl fanouškem rozličných ujetostí, například této, v pokoji nám to běželo skoro každý den, fungovalo to jako vynikající uspávadlo, někdy se mi stalo, že jsem měl těsně před probuzením polosny, slyšel jsem z počítače ještě stále běžící Star Trek a zdál se mi o tom co slyším sen. To nemělo chybu. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Já vím, že tímhle se zrodil velký kult žánru sci-fi a měl bych už z pouhé úcty a nostalgie přisypat víc hvězdiček, ale když ono to je z dnešního pohledu už beznadějně zastaralé - jak obsahem, tak kulisami. Seriál má na svědomí televizní producent a scénárista Gene Roddensberry, díky němuž se zrodil fenomén kosmických oper. Obliba seriálu byla tak obrovská, že počet epizod dosáhl 79 a poté, co se odmlčelo televizní studio, pokračoval kult celovečerními filmy. Díky Star Treku vznikl fenomén trekistů, kteří pořádají vlastní cony, nosí kostýmy svých hrdinů a jsou považováni svým okolím za takové pošuky, že inspirovali nejednoho scénáristu a jsou parodováni např. i v seriálu Simpsonovi. Pro mě je původní seriál přece jen z dnešního pohledu už příliš naivní, vadí mi ty k uzoufání laciné kulisy i topornost některých hereckých představitelů včetně Williama Shatnera v roli kapitána. Celkový dojem: 35 %. Je to taková fosílie svého žánru zajímavá pro sběratele a znalce. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky ST je to záležitost nostalgie. Je to opravdový oldschool. Výbava lodi je ještě velice krabicoidní a výtah na můstek zní jako normální výtah. Kapitán Kirk je v polovině dílů polonahý a témeř na každé planetě se sčuchne s nějakou tamní obyvatelkou... Ale posádka, především Spock a Čechov, jsou opravdu výborné postavy. Nehledě na to, že ST byl jeden z prvních, kdo na svůj můstek umístil černošku, což byl tehdy velice průkopnický čin, a to se cení. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Docela slušná zábava pro trekies, ale jako samostatný seriál... no, víte, vypadá to jako by flotila měla jenom jednu loď a na ní tři chytrý chlápky: Kirka, Spocka a dokrora (+ prakticky v každém dílu desátníka Postradatelného, který se obětuje pro dobrou věc). Navíc v každém díle je dramaticky ohrožen život jednoho z hlavní trojky. Dobře, jsou to šedesátá léta, ale neříkejte, že už tehdy existovalo tolik "nováků". ()

Galerie (483)

Zajímavosti (347)

  • Po pilotním díle málem Gene Roddenberry postavu Scottyho vyškrtl, protože si nemyslel, že je v seriálu inženýra zapotřebí. Přemluvil ho Doohanův agent Paul Wilkins. (mirliflore)
  • James Doohan (Scotty) přišel při vylodění v Normandii v roce 1944 o prostředníček pravé ruky. V seriálu jsou proto v detailech vždy použity ruce někoho jiného. (mirliflore)
  • Ochranné obleky, ktoré nosia Spock (Leonard Nimoy) a Tormolen (Stewart Moss) na planéte Psi 2000, boli vyrobené zo sprchových závesov. (koba)

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama