Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První celovečerní animované dobrodružství Scooby-Dooa míří do našich kin a slibuje skvělou podívanou! Zjistěte, jak to se Scoobym všechno začalo a podpořte Záhady s.r.o. při řešení jejich nejděsivějšího případu! Film vás zavede na samotný začátek přátelství Scoobyho a Shaggyho a konečně na velkém plátně uvidíte, jak s mladými detektivy Fredem, Velmou a Daphne, založili dnes již legendární srandabandu Záhady s.r.o. Po stovkách vyřešených případů musí teď ale Scooby a jeho parta přijít na kloub nejprekérnější záhadě všech dob. Zločin totiž nikdy nespí a svět má brzy zakusit zlobu přízračného bájného psa Kerbera. Začíná napínavý závod s časem! Psapokalypsa je na spadnutí a prima parta brzy zjisťuje, že pravým klíčem k záhadě může být právě Scooby. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (75)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Tak už aj Scooby Doo sa zapredal súčasnému trendu rozšírených univerz. Navonok sympatický nápad, no autorom zrejme nedošlo, že týmto rozhodnutím sa z filmovej verzie úplne vytratí esencia pôvodného seriálu. A to je už vzhľadom k zvolenému názvu prinajmenšom zvláštne. Nezmyselne vystavaná zápletka navyše pôsobí ako by bola podriadená výhradne spojeniu známych postavičiek štúdia Hanna-Barbera a po príjemne nostalgickom úvode veľmi rýchlo upadne do generických vôd. Obstojná počítačová animácia, zopár vydarených hlášok, či dabing veterána Franka Welkera - to je všetko, čo Scoob ponúka a mne osobne to príde naozaj málo. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Scoob!“ zachytáva začiatok celého známeho príbehu – ako sa spoznali Shaggy a Scoob a ako vznikla a dala sa dokopy známa partia – a to všetko v moderných šiat. Príbeh samotného celovečerného animáku je akýsi „Crossover“ (z každého berieme niečo), kde sa objaví niekoľko postáv, známejších z iných seriálov (napr. Dick Dastardly). Centrom pozornosti je priateľstvo a zdôraznenie dôležitosti tejto veci – nato duo Shaggy/Scooby sú veľmi dobrým príkladom. Zvolený koncept by mohol byť aj kreatívnejším – ani v danej forme neboli využité všetky možnosti na dosiahnutie lepšieho výsledku. Každopádne drobné vtipné momenty a odkazy na moderné veci/osoby, ako aj odkazy na veci zo seriálu Scooby, tvoria celkom vydarený mix a nebudú vás nudiť. Vizuálna stránka je na mňa už trošku príliš moderná a umelá, ale mladším pozorovateľom to pravdepodobne vadiť nebude. Suma k sumáru – „Scoob!“ bude slušným moderným doplnkom v univerze príbehov o Scooby a jeho priateľov, no v žiadnom prípade to nejako nerozšíri (ani obsahovo, ani vizuálne). Predpokladám však, že to tvorcovia ani nemali v plánu. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

s popkulturně přecpanými meta-animáky se roztrhl pytel. jen škoda, že úvodní scéna tohohle konkrétního nastavila laťku šíleně vysoko: když Scooby ukradne falát kebabu, zahrabe ho do písku, a osamělý náctiletý emo Shaggy se s hroudou kebabu v písku pokusí skamarádit, pocítila jsem katarzi jako nikdy v životě. díky regiojete, že svým cestujícím poskytuješ takové kulturní klenoty. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Trojrozměrný Scooby Doo mi přišel méně potrhlý než jeho kreslení předchůdci, což je rozhodně plusovým bodem. V tomto případě nejde ani tolik o řešení záhad a demaskování padoucha, jako spíše o jeho pronásledování, přičemž se v popředí nachází trable mezi členy Záhad s.r.o. zažívajících menší vztahovou krizi. Vedle toho film představuje další zajímavou partu, která se také snaží dopadnout zlosyna. Příběhově obsahuje Scoob! několik zkratkovitých a scenáristicky divočejších míst, avšak já jsem se i přesto vesměs bavil a v závěru jsem se nechal i lehce dojmout. I když se jedná primárně o snímek pro mladší publikum, myslím, že obsahuje i místa, která osloví i dospělého diváka. P.S. Po zhlédnutí filmu se člověk už nikdy nebude dívat stejně na bowlingové koule. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Scoobyho jsem měl vždycky rád, staré hrané filmy jsem viděl několikrát a když jsem ráno zachytil seriál, pochopitelně jsem sledoval. Nový vysokoprofilový reboot (ačkoliv animace se s tou od Pixaru nedá porovnávat) je pochopitelně (a bohužel) zábava čistě pro nejmenší a já se u něj celkem dost nudil. Nicméně za dojímavý, lež jednoduchý závěr 6/10. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (14)

  • Jedná se vůbec poprvé o film se Scoobym, který je ve 3D. Ve filmu bylo použito jenom CGI. (Jirka.J)

Reklama

Reklama